Followers

Tuesday, January 18, 2011

Jamu Ubat Kuat




Salam dan hai,

Huh hari ni hari yang memenatkan. You know why? Huhu ada orang kisah hidup ko penat ke ape? Haha saya peduli apa ni kan blog i, and jangan lupe my tagline "Setiap Detikkan Kenangan"


Hari ni credit hours saya memang nala pack macam sardin. Kalau pack je mesti nak dikaitkan dengan sardin kan. Huhu tak paham kan. Ok abaikan sebelum saya merepek dengan lebih lanjut.

Ok sambung cite kelas hari ni. Hari ni kelas saya 8 jam, kelas western cooking skills back-to-back. 830-1230 pm and 130-530 pm. Tak ke mati mcm tu. Ecece ayat nak gempak padahal saya masih hidup and sihat walafiat lagi kan. Kalau tak mcm mana plak bole terkuar post ni kan. Takkan h***t* kot yang tolong post kan. Hish don't ever mention that word kan.

Start minggu ni kelas praktikal kitchen dah start. So kerja keras sikit untuk produce menu untuk customer kan. Yang menjadi beban sebab this is first time saya run kelas ni. Boleh tahan jugak kan. Huhu baru kau tahu langit tinggi rendahkan. Disebabkan ketahanan dan kekuatan jamu yang i makan siang tadi, i masih bertenaga lagi uollsss. Promote jangan tak promote. =p

Balik opis kene struggle untuk tuisyen plak kan. Hari ni subjek Geografi Form 2. Bapak bising and aktif gile students hari ni. Masa awal-awal dulu bukan main lagi diam mcm tikus kan. Skg bukan main lagi ye. Takpe-takpe cikgu suke awk sume bergerak aktif. Cewah bila malam tukar status cikgu kan....

Ok jom zaas tengok hasil menu yang students Miss Dila buat siang tadi. Kalau nampak hasil tangan mereka mcm pelik, jangan cube-cube untuk salahkan lecturer mereka ye. Huhu



Set menu 2: Caesar salad. Ada 2 jenis salad je yang diberi oleh si-kedekut-taik-hidung masin. Astaga...lecturer ke cakap guna bahasa cantik mcm ni???
So takda variasi color di situ ye..



Ni main course, kite ada
Chicken Chop served wih Mushroom Sauce and Assorted Vegetables
&
Fish and Chip served with Tartar Sauce and Assorted Vegetables.




Ampun kalau presentation kurang memberansangkan selera uolss.
This is first week.
I kasi can untuk students i ok.




Chicken Chop served with Mushroom Sauce and Assorted Vegetables.
Besar kan chicken die?? Huhu
Tapi yang ni tak letak sauce lagi coz bile nak serve baru bole letak.
Just nice gitu.





Fish and Chip served with Tartar Sauce and Assorted Vegetables.
Tartar Sauce pun tak letak masa ni.
Nak recepi???



Huhu sebenarnya banyak teknik masakan western depends la sama ada uolss nak senang or yang susah. Huhu actually banyak lagi yang saya kene belajar.

Tapi yang ni memang senang, i gerenti orang tak pandai masak mcm i confirm boleh buat.




P/s: Kak Tam (Kakak En Azli) nak organise cooking class. And die mintak saya jadi instructor, Pitam ok...frankly speaking saya memang tak pandai sangat. Sikit-sikit tu bole la kan. Katanya bole buat bisnes. Ok tengokla mcm mana. Perlu further discussion.

0 Kata-Kata Inspirasi:

Tuesday, January 18, 2011

Jamu Ubat Kuat





Salam dan hai,

Huh hari ni hari yang memenatkan. You know why? Huhu ada orang kisah hidup ko penat ke ape? Haha saya peduli apa ni kan blog i, and jangan lupe my tagline "Setiap Detikkan Kenangan"


Hari ni credit hours saya memang nala pack macam sardin. Kalau pack je mesti nak dikaitkan dengan sardin kan. Huhu tak paham kan. Ok abaikan sebelum saya merepek dengan lebih lanjut.

Ok sambung cite kelas hari ni. Hari ni kelas saya 8 jam, kelas western cooking skills back-to-back. 830-1230 pm and 130-530 pm. Tak ke mati mcm tu. Ecece ayat nak gempak padahal saya masih hidup and sihat walafiat lagi kan. Kalau tak mcm mana plak bole terkuar post ni kan. Takkan h***t* kot yang tolong post kan. Hish don't ever mention that word kan.

Start minggu ni kelas praktikal kitchen dah start. So kerja keras sikit untuk produce menu untuk customer kan. Yang menjadi beban sebab this is first time saya run kelas ni. Boleh tahan jugak kan. Huhu baru kau tahu langit tinggi rendahkan. Disebabkan ketahanan dan kekuatan jamu yang i makan siang tadi, i masih bertenaga lagi uollsss. Promote jangan tak promote. =p

Balik opis kene struggle untuk tuisyen plak kan. Hari ni subjek Geografi Form 2. Bapak bising and aktif gile students hari ni. Masa awal-awal dulu bukan main lagi diam mcm tikus kan. Skg bukan main lagi ye. Takpe-takpe cikgu suke awk sume bergerak aktif. Cewah bila malam tukar status cikgu kan....

Ok jom zaas tengok hasil menu yang students Miss Dila buat siang tadi. Kalau nampak hasil tangan mereka mcm pelik, jangan cube-cube untuk salahkan lecturer mereka ye. Huhu



Set menu 2: Caesar salad. Ada 2 jenis salad je yang diberi oleh si-kedekut-taik-hidung masin. Astaga...lecturer ke cakap guna bahasa cantik mcm ni???
So takda variasi color di situ ye..



Ni main course, kite ada
Chicken Chop served wih Mushroom Sauce and Assorted Vegetables
&
Fish and Chip served with Tartar Sauce and Assorted Vegetables.




Ampun kalau presentation kurang memberansangkan selera uolss.
This is first week.
I kasi can untuk students i ok.




Chicken Chop served with Mushroom Sauce and Assorted Vegetables.
Besar kan chicken die?? Huhu
Tapi yang ni tak letak sauce lagi coz bile nak serve baru bole letak.
Just nice gitu.





Fish and Chip served with Tartar Sauce and Assorted Vegetables.
Tartar Sauce pun tak letak masa ni.
Nak recepi???



Huhu sebenarnya banyak teknik masakan western depends la sama ada uolss nak senang or yang susah. Huhu actually banyak lagi yang saya kene belajar.

Tapi yang ni memang senang, i gerenti orang tak pandai masak mcm i confirm boleh buat.




P/s: Kak Tam (Kakak En Azli) nak organise cooking class. And die mintak saya jadi instructor, Pitam ok...frankly speaking saya memang tak pandai sangat. Sikit-sikit tu bole la kan. Katanya bole buat bisnes. Ok tengokla mcm mana. Perlu further discussion.

0 comments on "Jamu Ubat Kuat"

Disable Right Click