Followers

Monday, August 30, 2010

Gaya tudung

Wah sangat gile bile tgk gaya-gaya tudung untuk nikah and sanding...

Jom tgk same-same mane tau bole dijadikan sebagai sumber inspirasi...

Kalo tak tau mana nak beli atau sewa tudung-tudung yg chantek masa nikah nanti cube klik sini ---> koleksi vispera

Baru terjumpe blog yg best sini masa saya dok bizi cari gaya tudung arab. Huhu bestkan.


Trend skg-tudung gaya arab...sudah mahu berkire-kire nak pakai tudung gaya mcm ni nanti..

Shawl mcm ni sangat sesuai dipakai semasa akad nikah
~credit to pemilik blog perjalanan30mei~

Ya Allah chanteknya beliau nie. Sgt gojes. Sori saya amik gmbr pemilik blog perjalanan30mei
~credit to pemilik blog perjalanan30mei~

Jumpe lagi Part 1

Hari ni jumpe tersayang lagi...

Kalo dah jumpe kerap plak kan. Kalo dah lame tak jumpe mmg lame gile tak jumpe.

Malam ni berbuke puasa lagi dengan tersayang. Kat Allson Klana Resort Seremban..

Ala dapat makan percume opis beliau yg baik hati tu bagi. Opis saya??? Huh jangan harapla babe..opss bulan pose tak baik buat ketupat ok...

Check jumpe lagi part 2 ok

Aktiviti Weekend Part 2

Semalam berbuke kat sini. Ala dekat area umah je...bersama En Azli and Akma

Antara menu berbuke semalam telur bungkus and sayur goreng kailan

Main menu asam pedas ikan pari. Not bad la rase die...

Air feveret saya dan En Azli- air asam boi

Suke pic ni yg di edit oleh beliau

Pic sabtu..kakak En Azli ckp saya pakai tudung ariani ke. Huh mahal kot nak beli tudung tu. Tudung saya ni murah je kot. Kalo tak pecaya datangla Jalan TAR yang sesak tu. Confirm bole borong 100 pasang...hehehe =p



Lokasi : Shah Alam, Midvalley, Muara Asam Pedas
Tarikh: 29 Ogos 2010 bersamaan Ahad
Teman berpacaran : En Azli dan Akma

12 bulan sebelum


Hai semua...sedar tak sedar hari ni dah 20 Ramadan. Wah cepatnya. Masa sangat cepat berlalu kan. Huhu motif saya berkata begini??? Sendiri mau ingatla kan.


Pagi ni saya terbaca satu comment dari nora aka aira and dapat satu info yg menarik dari blog beliau. Thanks ya coz jalan-jalan kat myzone...=)

And saya rase info ni penting untuk saya supaya saya akan sentiasa keep on track....


12 BULAN SEBELUM MAJLIS PERKAHWINAN

  • Memilih tarikh untuk majlis pernikahan dan persandingan ---> Tarikh dah confirm. Beliau dan famili dah ok. Saya hanya menunggu keputusan dari famili saya.
  • Memilih lokasi majlis, waktu jamuan dan tempahan makanan ---> Majlis di rumah je
  • Menentukan gaya serta tema majlis persandingan ---> Warna tema masing-masing dah decide
  • Mengaturkan bajet ---> Dalam proses. Paling penting bajet sederhana jer..kehidupan selepas kawin kan penting...=p
  • Memilih perancang majlis perkahwinan yang terbaik dan mengikut kemampuan anda ---> Tak perlu kot. Saya sendiri yg volunteer nak jadi perancang majlis sendiri. Huhu
  • Mengumpul nama tetamu ---> In progress
  • Memilih pengapit, pengiring serta pengacara majlis ---> Pengapit??? tak tahula sape nak jadi pengapit saya. Cik akma bole tak??? Pengiring??? Pengacara??? No idea setakat ni
  • Memilih cincin pernikahan ---> Tak pakai cincin. Decide nak bagi lain. Yg penting dah siap-siap beli pon. So DONE!
  • Memilih kek pengantin ---> Tak decide lagi pon
  • Memesan cenderahati untuk tetamu ---> Sedang berkire-kire dalam pikiran. Balik nak bincang ngn famili...



Senarai semak saya



Mungkin ade lagi senarai semak yang saya tertinggal. Erm jom cari lagi senarai semak 12 bulan sebelum...

Sunday, August 29, 2010

Aktiviti Weekend Part 1

Salam semua,

Huhu baru abis kelas Dr Hamdin. Saya jarang tido dalam kelas tapi tadi saya berjaya tido dengan lenanya. Huh ni sebab penangan semalam la. Sape suh balik kul 3 pagi kalo dah tau sok ade kelas pagi kan.

Semalam saya berbuke kat rumah En Azli. Segannya rase sebab saya datang sehelai sepinggang. Ingatkan nak buke kat luar. Pastu mak En Azli ajak buke kat rumah je. Kalo tau awal-awal memang saya bawak makanan sikit. Beli je la kan. Nak buat. Huhu belum tiba masanya. Hehe. Lepas buke saya, mak En Azli dan En Azli gi solat terawih kat rumah tuan beliau.

Dalam pukul 10 lebih baru balik. Sebab risau saya nak balik KL malam tu jugak. Tapi En Azli suh tunggu die kat rumah so saya balik la dengan maknya dulu. Tggu bukan main lama lagi kan. Dalam pukul 12 am baru die balik umah. Pastu ade hati lagi nak ajak saya gi bazaar kat senawang. Memang bestla kan. Macam-macam ada. Tu pon sebab die janji nak antar saya balik KL. Kalo tak gile apa saya nak balik tgh malam kan. Baiknya hati die nak antar saya sampai KL kan. Huhu tu pon sebab die mmg nak dtg KL arini. So balik nanti die naik tren jela balik Semban.

Waaa ni yang tak bole tahan kalo lepaskan die balik naik tren. Sayu sangat. Ntah ape-ape la saya ni kan. Huhu. By the way, skg ni pon tgh tggu beliau sampai. Tak tau la muncul pukul bape.

Erm nak buka pose kat mane ek. Erm jenuh jugak dari tadi pikir nie. Haishhh....


Thursday, August 26, 2010

Update pantas

Salam semua..

Dah berbuke? Haha mestila dah kan. Dah pukul bape tak tgk jam ke..huhu

Saya ade jalur lebar...arini best friend saya, akma dtg umah saya. Yeay saya ade kawan.

Arini saya takda jaringan internet di opis sebab tuan pembekal mc plak arini. Tak bole nak update and story mory kan. Takpe janji malam ni saya dah lepas gian update. Huh sehari tak update tak sah!

  • Skg ni tgh meroyan cari sumber informasi menyiapkan research proposal saya. Tak sampai sebulan je lagi kene submit. Malam ni harus berjaga malam. Tadi dah pekene nescafe. Lantakla tak elok untuk kesihatan ke apa, tu je penawar mata saya. Huhu

  • Saya dah siapkan check list =)
P/s: Fardilla seorang yang sangat bersemangat! (ayat penenang jiwa yang kacau bilau)

Wednesday, August 25, 2010

Perihal cermin mata rabun

Seperti sedia maklum saya seorang yang rabun jauh. Rabun yg agak teruk ok. Power dalam 400 kot. Tinggi kan. Skg ni saya hanya bergantung kepada kanta lekap yang boleh bikin efek pada mata. Bile pikir efeknya saya sangat seriau.

Dah lame saya teringin nak buat spec and nak rehatkan mata saya yang letih akibat memakai kanta lekap. Huhu En Azli pon dah bising.

Aritu saya ngn Natrah gi tesco survey spec. Malangnya misi saya gagal. Nat je yg dpt beli. Murah plak tu. Susah woo nak cari spec yg sesuai dgn muke saya yang bulat plus tembam ni. Kalo tak sesuai confirm saya tak nak pakai. Kan membazir nama tu. So saya kene cari spec yang betul-betul sesuai dengan saya. Ade yg sesuai branded la guess kot. Harga tak payah nak ckpla RM600 kot. Haha sama harga handbag. So saya decide tak payah ok. Cari lain....




Ni saya pakai spec En Azli. Brand levis murah je kot dalam RM 250 je. Saya rase saya nampak ok pakai spec ni. En Azli pon suke. Oleh yg demikian kami akan seperti sweet couple kalo pakai spec yg sama mcm ni. Huhu harap-harapla saya jumpe spec yg ni.


Laling pls help me to find this spec! Aritu dah janjikan. Huhu

Dulang kerawang hantaran part 4

Adoi lagi mahal rupenya..huhu

Semalam saya dah emelkan pada djariartz berkaitan dengan dulang kerawang ni. Tekan sini. Ala yg 4 segi tu. Sewa die lagi mahal la. RM 60/ dulang. Lagi mahal dari shaja design kan.

Hurmmm kene survey lagi.

Kalo harga lebih kurang mcm tu saya perlu terima hakikat la jawabnya. Sama ade kene spend banyak duit untuk dulang yg akan dipakai sekejap je atau pon cari alternatif yg lain.

Hurmmm sigh~

Aku doakan kau bahagia dengan sidia

Mcm bengong plak saya semalam teringat kat pakwe lama siap post kat facebook...teringat kat kekasih lama..haishh nape ni???

Semalam saya dengan sengaja menaip nama beliau kat google "hikaru iskandar"...dan saya terjumpe satu page kat facebook (saya tak tau nak panggil ape nie)...Dan saya terkejut sebab die adalah tuan penasihat page aku doakan kau bahagia dengan sidia. Kalo tak pecaya cube taip kat facebook. Huhu tapi better tak payah la kot kan.

Bile saya view page tu saya tau die tak dapat nak lupekan saya. Huhu betapa hebatnya penangan saya. En Azli patut bangga nie. Hahaha sudahla kau fardilla...

Jangan salah anggap saya just gedik nak tau hal terkini die je takda maksud pape pon. Huhu

Allah Maha Mengetahui. Saya tak pernah menyesal putus dengan die. Saya rase bertambah bahagia bile berjumpa dengan En Azli yang sejuta kali lebih baik dari die. Huhu kalo En Azli bace confirm kembang semangkuk. So jangan bagi beliau bace.

Ni antara ayat yg berjaya saya copy paste dari page tersebut:

tahniah kepada incik Hikaru Iskandar kerana telah menemui cinta baru....
saya juga doakan kepada semua warga page ini menemui cinta baru dan berkekalan hendaknya...aminnn



(Salah sorang member page tu yg komen..semoga die temui cinta baru..huhu)

Telah lama sendiri
Dalam langkah sepi
Tak pernah kukira bahwa akhirnya
Tiada dirimu di sisiku Meski waktu datang dan berlalu
Sampai kau tiada bertahan
Semua takkan mampu mengubahku
Hanyalah kau yang ada di relungku

Hanyalah dirimu
Mampu membuatku jatuh dan mencinta
Kau bukan hanya sekedar indah
Kau tak akan terganti
Tak pernah ku duga bahwa akhirnya
Tergugat janjimu dan janjiku Kau tak akan terganti



(Ni antara luahan hati die, die mmg suke tulis ayat jiwang mcm ni..huhu)



Apa pon yang terjadi saya tetap sayang En Azli sampai mati.....=)

Tuesday, August 24, 2010

Kurus ke

Pagi-pagi lagi dah ade org ckp saya makin kurus,

Alhamdullilah kalo btol,

Pastu ade sorang lagi mamat yg selalu ckp saya gemuk, tegur saya dah kurus jugak,

Alhamdullilah lagi,

Bagus jugak datang bulan Ramadan,

Semoga apa yang mereka ckp tu btol la ye,

Amin

Dulang kerawang hantaran part 3

Ni post pasal dulang kerawang lagi. Huhu mestila i tgh semangat u tgh kumpul informasi.

Baru jap tadi dah emel djariartz tanya pasal harga sewa dulang kerawang tu. Tak tau la dapat bape. Setelah dihitung congak bahagi darab, mana bole nak pakai dulang tu untuk certain barang je. Kenela pakai sume dulang tu. Kalo ade 11 hantaran kenela sewa 11 dulang. Kalo tolak pon mungkin 1 je sebab sireh junjung taknak pakai dulang. Abis tu nak pakai ape. Hurmm tggula nak survey design dulu. Huhu


Ni dulang empat segi, saya nak yg bulat..adoi cerewetnye saya nie


So nanti kalo sume pakai dulang die akan jadi chantek tersusun mcm nie



Dulang kerawang hantaran part 2

Ingat lagi tak post saya sebelum nie....rujuk di sini

Kalo tekan rujuk confirm tahu apa die. Saya dah emelkan pada pemilik website berkenaan and risik-risik harga kalo nak sewa dulang berkenaan. Harga sewa yang diberi pada saya---> RM 50/ dulang. Agak-agak mahal tak???

Erm lagi pon tak sume hantaran beliau saya akan letak dalam dulang nie. Cube tgk senarai barang hantaran kat bawah

  1. Sejadah----> pakai dulang
  2. Sepersalinan pakaian ---> pakai dulang
  3. Spec mata hitam
  4. Jam ----> pakai dulang
  5. Perfume ----> pakai dulang
  6. Kasut ----> pakai dulang
  7. Cincin
  8. Sireh junjung
  9. Coklat
  10. Buah
  11. Kek
Kiraan bajet RM50 x 6 dulang = RM300

Tula jela antara barang hantaran dari saya untuk beliau. Tapi tak finalise lagi la. Adakah membazir pilihan saya ni. Mungkin kene survey lagi mana tau dapat harga yg lebih berbaloi. Tapi seriously saya memang nak sgt dulang kerawang tu. Huhu

Update balik kg

Salam,

Akhirnya saya kembali ke jalan normal yang membosankan di sini. Huhu

Seperti yang saya ckp sebelum nie, weekend yg lepas saya balik kg di Ipoh bersama yang tersayang. Nasib baik beliau tak cancelkan di saat akhir. Berdebar jgk kalo tibe-tibe saya datang opis die ckp tak jadi nak balik sebab banyak keje. Tapi alhamdullilah beliau masih tunaikan janji beliau walaupon masa tu saya harus menunggu beliau menyiapkan keje. Yela ari Sabtukan En Azli keje.

Kami gerak ke Ipoh dalam pukul 3 ptg cmtu. Tak jadi nak singgah memana takut drag lagi masa. Smpai Ipoh dalam 6 ptg cmtu.

Saya tak tau nak cite apa kat sini sebab terlalu banyak sangat yng ingin diceritakan sampai tak terkeluar idea saya skg nie. Takpela tgk jela pic yg sy amik ni masa kami makan char keow teow kat Dataran Ipoh. Ni je yg sempat di snap.




Saya bersama yang tersayang

Abaikan muke beliau yang sememeh, janji muke saya chantek di sini walaupon nampak pipi yg tembam. Huhu

Ni adik saya yg kuat makan

Tgk kan dah licin pinggan

Ni sebelum pinggan di licinkan

Kejadian weekend yg lepas makin merapatkan lagi hubungan saya dan En Azli. Semoga cinta kami terus mekar dalam hati. I love you.

Ya Allah mahu pengsan bace ayat jiwang di atas. Huhu

Friday, August 20, 2010

Warna tema

Sebelum tu saya nak minta maaf kalo sejak akhir-akhir ni saya selalu post sesuatu yang geli gelemen. Lantakla kan ni blog saya. Apa nak kisah..huhu

Kepala saya ting tong dok study financial dari tadi. Mule-mule rase paham dah pastu rase tak paham balik. Erm biarla...pandai-pandaila saya nanti nak jawab mcm mana.

Ni post geli geleman lagi sebab saya saya gediks nak reveal tema big day saya. Jangan ckp saya tiru ok. Sejak dulu lagi saya mmg suke gile ngn kaler nie. Lagipon kalo nak pilih tema kaler mestila kene tgk warna kulit saya dan pasangan kan. Terlalu terang benderang mcm spot lite pon tak bole jugak. Buat gelak dek org je kan. Huhu

Purple-silver-and sedikit pink



Pic ihsan dari google

P/s: Terasa sgt poyo plak~


Perihal student

Minggu ni kelas praktikal restoran takda lagi memandangkan bulan puasa. Takkan nak serve makanan plak kan. Lainla time blaja kat UiTM dulu. Time serving lepas maghrib so takda alasan nak buat kelas teori jer.

So arini saya nak buat ujian lisan taknak ckp oral test. Nanti budak-budak yang terlebih umur ni (student) pikir yang bukan-bukan. Sabo jelakan. Takda bende lain ke dalam kepala otak diorang selain daripada bende tu.

Saya buat ujian lisan secara berpasangan. Takda la blur sangat nanti kalo sorang-sorangkan. Alasan lain senang keje saya nak evaluate takda letih asik tanya soalan yang sama je sampai 20 kali. Bulan-bulan pose ni kan kering plak air liur nanti walaupon arini pose saya dah terbatal walaupon saya sibuk nak pose. Huhu

First soalan saya. Paling senang sekali confirm bole skor la kan. Saya tanya mereka apa code subject? Pada pemikiran saya confirm la student saya bole menjawab dengan jayanya tapi apa yang saya dapat bermacam-macam code yang keluar. Sumenya salah. Can u image how good my students kan.

Okla kalo tak tau code saya mintak mereka bagitau saya nama subjek. Masya Allah nama subjek pon tak tau. Abis selama ni dah 5 minggu kelas berjalan, rupenye mereka tak tau code subjek and nama subjek. Sungguh mengecewakan. Saya pon kurang pasti, adakah disebabkan saya yang tak pandai mengajar atau pon pelajar saya yang tak makan diajar.

Bende paling penting and paling simple macam tu pon tak bole nak jawab. Ntah mcm mana la mereka bile dah grad nanti. Harap-harap adalah majikan yang sudi nak amik mereka bekerja. Sigh~


Bunga pahar

Salam semua,

Arini nak kasi update sikit perihal MYBIGDAY..

Semakin ari saya berkobar-kobar nak buat preps nie. Ok kite start dengan bunga pahar ye. Kalo bole saya nak buat sendiri bunga pahar nie. Lihat pic di bawah ye. Nampak simple tapi saya suke design die. Saya labelkan projek bunga pahar ni DIY project 1 la ek. So nanti senang nak refer.

Saya berkenan dengan bunga ni selepas ditunjuk oleh housemate saya yg mmg bergiat cergas dalam industri bunga stokin and bunga dip. Huhu. Tapi material bunga dalam pic ni pakai organza. Nampak chantek jugakkan. Tapi takpela saya tetap nak pakai kain stokin.

Bunga pahar di bawah hanyalah contoh. Mungkin akan ditambah mengikut kreativiti yang tak seberapa yang saya ada la. Kalo tak chantek jgn salahkan bunga tapi salah saya yang "sgt kreatif" ni. Huhu...











Ok mari kite sama-sama nantikan DIY part 1 ni ye...

P/s: Nak buat mcm mana warna tema pon tak tau...warna tema dah ade...nantila saya post kat sini. Harap hati ni tak berubah-rubah warna tema. Huhu

Thursday, August 19, 2010

Wahai masa cepatla berlalu

Tak sabar nak nampak tulisan besar ni

Yeay esok dah hari Jumaat, bermakna tinggal beberapa ari lagi untuk ari Sabtu dan saya akan pulang bersama laling saya. First time kan En Azli ikut saya, so izinkan saya menjadi poyo sekejap.

Esok ade midterm test financial. Baru study satu bab. Harap malam ni dapat cover sume bab. Amin.. perlu beli air nescafe ni penahan mata mengantuk.

Dijangka Sabtu petang, saya dan En Azli akan bertolak ke Ipoh--> hometown saya. Dah lama tak balik Ipoh. Sangat rindu nak makan mak masak. Tadi kol mak die banyak kali ty jadi ke balik. Huhu mak nak masak ikan patin and ikan terubuk. Sume feveret saya. And saya sempat sms En Azli tanya die makan tak ikan terubuk. Huhu silap la tanya kan. En Azli makan sume bende, tolak batu kayu je. Huhu die pon suke sangat ngn ikan terubuk. Wow sangat tak sabar.

Sabtu tu En Azli keje lagi. So kene tunggu die balik opis baru bole gerak. Erm siap request nak singgah Shah Alam sebab aritu saya ckp kat die ade kedai Lorenzo baru kat Shah Alam. Terus sibuk nak tgk. Tgk jela kan bukan beli pon. Okla kalo beliau tak lambat mcm siput bole la singgah Shah Alam ye. Kalo dah lewat, saya malas dah nak singgah memana. Nanti tak sempat nak berbuke kat umah.

OMG hati saya sudah gundah gulana. Cptla masa berlalu~



Mengimbas kembali 1 November 2009

Mak dan ayah-org kuat majlis saya..hehe..masa ni pagi-pagi sebelum majlis bermula

Sempat lagi ayah kait buah rambutan tuk letak dalam hantaran buah, fresh dari ladang tu...

Hari kejadian saya masih sibuk untuk setelkan hantaran. Tak mandi lagi time ni..huhu

Nasib ada yang membantu..terima kasih kpd askar-askarku..

Proses menempel mekap di muke..wow panjangnye bulu mataku...


Align CenterBile saya dah siap mekap kene siapkan mak plak..touch skit kasi chantek =)

Siapkan adik debab saya plak..huhu

Bergambar bersama bilik dan hantaran

Mcm buruk plak pic ni..huhu


Gaya posing yg tak berapa nak menjadi..mcm tido pon ade kan..efek bulu mata terlebih panjang kot

Org ckp kami mcm adik beradik bukan mcm mak dan anak...huhu

Berdoa semoga jodoh kami berpanjangan sampai akhir hayat..amin..

Yeay dapat bunga dari anak buah beliau...so sweet


Unexpected pon dpt bunga lepas tu...pastu beliau tanya romantik tak abg..huhu..motif???

Pakai selendang pon nampak ok jugak kan..mungkin masa nikah nanti nak pakai mcm nie..sebab senang proses batal air sembahyang lepas tu..huhu

Sesi perbincangan antara pihak saya dan pihak beliau..rumah saya sempit..so nampak crowded

Wakil dari pihak beliau...

Unexpected jugak bile beliau dah bagi sikit duit hantaran walaupon kami ikat dalam 2 tahun

Mak saya dan mak beliau..

Ahli keluarga beliau...

Amboi sedap makan tempoyak ikan patin??? hehe

Beliau dan org kuat beliau...
Bile tgk balik post yang lepas. Tak banyak pic tunang yang saya letak kat blog. So harini terasa nak tambah sikit. Ini hanyalah sekadar sumber inspirasi kepada saya sebab skrg ni dalam diam saya sedang buat bizi mencari idea.

Masa setahun memang panjang tapi tak salah kalo say dah terover gedik nak mulakan langkahkan...tak sangka hampir setahun saya dan beliau sudah bertunang. Kawinnya??? Tarikh belum finalise tapi bulan tu dah ade. Doakan semoga sumenya berjalan seperti yang dirancangkan. Amin.

Ini bukan bahan lucah




Salam semua,

Pagi-pagi bukak facebook saya telah menjumpai sesuatu yang menakutkan dari seorang kawan. So sebagai manusia yang bertanggungjawab saya mahu melunaskan tanggungawab sosial saya di sini dengan menyebarkan information penting ni.

Jangan salah anggap dengan pic yang saya selitkan sekali ni ye. Saya sendiri pon tak sanggup nak tgk tapi penting untuk kesihatan kaum hawa.
waspada.........

serangan larva pemakan lemak... yang tersisip di pakaian......... peringatan ini diperuntukkan kepada semua orang khususnya wanita... agar slalu mencuci pakaian yang baru di beli.... karena biasanya didalam pakaian tersebut.. terdapat bibit larva yang akan menyebabkan kejadian seperti pada gambar diatas.... WASPADALAH...!!!! Tolong disebarkan ke semua kenalan & e-mail yang Anda punya, khususnya wanita.CUCI BRA dan PAKAIAN2 BARU Anda, sebelum dipakai. Banyak orang yang melakukannya, ini sebagai peringatan bagi yang tidak melakukan-nya. Baca dan persiapkan diri Anda untuk melihat gambar ini. Kami tidak tahu parasit apa yang ada didalam pakaian ketika kita membelinya.Ya Tuhan. Menjijikkan. Kirimkan ke semua wanita!!! CUCI BRA BARU Anda sebelum Anda memakainya!! Jadikan ... Lihat Selengkapnyakebiasaan mulai dari sekarang untuk mencuci pakaian baru Anda sebelum memakainya, ini SANGAT PENTING!!!Setelah Susan McKinley (Antropologis) pulang setelah ekspedisi di Amerika Selatan, ia menyadari ada ruam aneh di payudara sebelah kirinya, tidak ada yang tahu itu apa, dan ia pikir ruam itu akan hilang seiring waktu.Setelah ia kembali, ia menemui dokter karena sudah dimulainya rasa sakit. Dokter tidak tahu penyakit apa yang di derita nya, dokter memberikannya antibiotik dan krim khusus. Setelah berselang rasa sakitnya tidak hilang dan payudaranya semakin panas dan mulai berdarah. Ia memutuskan untuk membalut pendarahan itu, bagaimanapun rasa sakitnya semakin bertambah, ia mulai mencari dokter2 terbaik. Dr. Lynch tidak bisa mendiagnosa infeksi apa yang terjadi dan meminta Susan untuk mencari temannya yang ahli dalam bidang Dermatologi. Sialnya sang dokter sedang berlibur. Susan menunggu selama 2 minggu dan akhirnya dapat bertemu Dermatologist tersebut.Susan terkejut, setelah ia membuka perban nya, mereka menemukan larva bertumbuh dan bersarang dalam pori2 dan dalam luka payudaranya, sesekali mahkluk jahat ini masuk dalam pori2 dan muncul di lubang sebelahnya, yang ia tidah tahu adalah lubang itu sangat dalam dari yang ia bayangkan. Larva ini memakan lemak, lapisan kulit dan kanal susu payudaranya! TOLONG KIRIM INI KEPADA SEMUA TEMAN WANITA ANDA!!!

(mungkin bahasa yg digunakan ni bahasa indon)

p/s: meremang bulu tengok saya tgk pic tu...huhu

Wednesday, August 18, 2010

Dulang kerawang hantaran

Wah ni la hasil org yang takda keje di opis..

Saya sudah mula survey sikit-sikit prep untuk MYBIGDAY...

Sila jangan salah anggap apa yang saya cube sampaikan di sini...

Manusia merancang hanya Allah yang tentukan...

Dari hari tu lagi saya memang sangat berkenan dengan hiasan hantaran di bawah. Tak perlu nak terlalu serabut dengan bunga hiasan. Kerawang kat dulang tu dah cukup untuk membantu menaikkan aura ekslusif pada hantaran. Bunga hiasan pon bole jimat ok. Tak perlu nak borong satu kedai. Macam saya tak perlu nak buat bunga stokin banyak-banyak. Tu pon kalo jadi la saya buatkan..huhu..haishhh apa negatif sgt nie...mesti jadi la...




Dulang hantaran yang saya cari selama ini

Bekas cincin untuk pihak lelaki, nanti masa kawin kami dah decide nak saling memberi..huhu


Pic hasil ihsan dari shajaratul design

Saya sudah memulakan langkah yang pertama. Diminta jangan sesapa yang terasa jelek dengan post ini. Huhu...

P/s: Thank you so much to pemilik blog diaterimanikahnya atas emel tentatif majlis yang diberikan. Jasamu dikenang. =)

Monday, August 30, 2010

Gaya tudung

2 comments
Wah sangat gile bile tgk gaya-gaya tudung untuk nikah and sanding...

Jom tgk same-same mane tau bole dijadikan sebagai sumber inspirasi...

Kalo tak tau mana nak beli atau sewa tudung-tudung yg chantek masa nikah nanti cube klik sini ---> koleksi vispera

Baru terjumpe blog yg best sini masa saya dok bizi cari gaya tudung arab. Huhu bestkan.


Trend skg-tudung gaya arab...sudah mahu berkire-kire nak pakai tudung gaya mcm ni nanti..

Shawl mcm ni sangat sesuai dipakai semasa akad nikah
~credit to pemilik blog perjalanan30mei~

Ya Allah chanteknya beliau nie. Sgt gojes. Sori saya amik gmbr pemilik blog perjalanan30mei
~credit to pemilik blog perjalanan30mei~

Jumpe lagi Part 1

0 comments
Hari ni jumpe tersayang lagi...

Kalo dah jumpe kerap plak kan. Kalo dah lame tak jumpe mmg lame gile tak jumpe.

Malam ni berbuke puasa lagi dengan tersayang. Kat Allson Klana Resort Seremban..

Ala dapat makan percume opis beliau yg baik hati tu bagi. Opis saya??? Huh jangan harapla babe..opss bulan pose tak baik buat ketupat ok...

Check jumpe lagi part 2 ok

Aktiviti Weekend Part 2

0 comments
Semalam berbuke kat sini. Ala dekat area umah je...bersama En Azli and Akma

Antara menu berbuke semalam telur bungkus and sayur goreng kailan

Main menu asam pedas ikan pari. Not bad la rase die...

Air feveret saya dan En Azli- air asam boi

Suke pic ni yg di edit oleh beliau

Pic sabtu..kakak En Azli ckp saya pakai tudung ariani ke. Huh mahal kot nak beli tudung tu. Tudung saya ni murah je kot. Kalo tak pecaya datangla Jalan TAR yang sesak tu. Confirm bole borong 100 pasang...hehehe =p



Lokasi : Shah Alam, Midvalley, Muara Asam Pedas
Tarikh: 29 Ogos 2010 bersamaan Ahad
Teman berpacaran : En Azli dan Akma

12 bulan sebelum

0 comments

Hai semua...sedar tak sedar hari ni dah 20 Ramadan. Wah cepatnya. Masa sangat cepat berlalu kan. Huhu motif saya berkata begini??? Sendiri mau ingatla kan.


Pagi ni saya terbaca satu comment dari nora aka aira and dapat satu info yg menarik dari blog beliau. Thanks ya coz jalan-jalan kat myzone...=)

And saya rase info ni penting untuk saya supaya saya akan sentiasa keep on track....


12 BULAN SEBELUM MAJLIS PERKAHWINAN

  • Memilih tarikh untuk majlis pernikahan dan persandingan ---> Tarikh dah confirm. Beliau dan famili dah ok. Saya hanya menunggu keputusan dari famili saya.
  • Memilih lokasi majlis, waktu jamuan dan tempahan makanan ---> Majlis di rumah je
  • Menentukan gaya serta tema majlis persandingan ---> Warna tema masing-masing dah decide
  • Mengaturkan bajet ---> Dalam proses. Paling penting bajet sederhana jer..kehidupan selepas kawin kan penting...=p
  • Memilih perancang majlis perkahwinan yang terbaik dan mengikut kemampuan anda ---> Tak perlu kot. Saya sendiri yg volunteer nak jadi perancang majlis sendiri. Huhu
  • Mengumpul nama tetamu ---> In progress
  • Memilih pengapit, pengiring serta pengacara majlis ---> Pengapit??? tak tahula sape nak jadi pengapit saya. Cik akma bole tak??? Pengiring??? Pengacara??? No idea setakat ni
  • Memilih cincin pernikahan ---> Tak pakai cincin. Decide nak bagi lain. Yg penting dah siap-siap beli pon. So DONE!
  • Memilih kek pengantin ---> Tak decide lagi pon
  • Memesan cenderahati untuk tetamu ---> Sedang berkire-kire dalam pikiran. Balik nak bincang ngn famili...



Senarai semak saya



Mungkin ade lagi senarai semak yang saya tertinggal. Erm jom cari lagi senarai semak 12 bulan sebelum...

Sunday, August 29, 2010

Aktiviti Weekend Part 1

2 comments
Salam semua,

Huhu baru abis kelas Dr Hamdin. Saya jarang tido dalam kelas tapi tadi saya berjaya tido dengan lenanya. Huh ni sebab penangan semalam la. Sape suh balik kul 3 pagi kalo dah tau sok ade kelas pagi kan.

Semalam saya berbuke kat rumah En Azli. Segannya rase sebab saya datang sehelai sepinggang. Ingatkan nak buke kat luar. Pastu mak En Azli ajak buke kat rumah je. Kalo tau awal-awal memang saya bawak makanan sikit. Beli je la kan. Nak buat. Huhu belum tiba masanya. Hehe. Lepas buke saya, mak En Azli dan En Azli gi solat terawih kat rumah tuan beliau.

Dalam pukul 10 lebih baru balik. Sebab risau saya nak balik KL malam tu jugak. Tapi En Azli suh tunggu die kat rumah so saya balik la dengan maknya dulu. Tggu bukan main lama lagi kan. Dalam pukul 12 am baru die balik umah. Pastu ade hati lagi nak ajak saya gi bazaar kat senawang. Memang bestla kan. Macam-macam ada. Tu pon sebab die janji nak antar saya balik KL. Kalo tak gile apa saya nak balik tgh malam kan. Baiknya hati die nak antar saya sampai KL kan. Huhu tu pon sebab die mmg nak dtg KL arini. So balik nanti die naik tren jela balik Semban.

Waaa ni yang tak bole tahan kalo lepaskan die balik naik tren. Sayu sangat. Ntah ape-ape la saya ni kan. Huhu. By the way, skg ni pon tgh tggu beliau sampai. Tak tau la muncul pukul bape.

Erm nak buka pose kat mane ek. Erm jenuh jugak dari tadi pikir nie. Haishhh....


Thursday, August 26, 2010

Update pantas

0 comments
Salam semua..

Dah berbuke? Haha mestila dah kan. Dah pukul bape tak tgk jam ke..huhu

Saya ade jalur lebar...arini best friend saya, akma dtg umah saya. Yeay saya ade kawan.

Arini saya takda jaringan internet di opis sebab tuan pembekal mc plak arini. Tak bole nak update and story mory kan. Takpe janji malam ni saya dah lepas gian update. Huh sehari tak update tak sah!

  • Skg ni tgh meroyan cari sumber informasi menyiapkan research proposal saya. Tak sampai sebulan je lagi kene submit. Malam ni harus berjaga malam. Tadi dah pekene nescafe. Lantakla tak elok untuk kesihatan ke apa, tu je penawar mata saya. Huhu

  • Saya dah siapkan check list =)
P/s: Fardilla seorang yang sangat bersemangat! (ayat penenang jiwa yang kacau bilau)

Wednesday, August 25, 2010

Perihal cermin mata rabun

0 comments
Seperti sedia maklum saya seorang yang rabun jauh. Rabun yg agak teruk ok. Power dalam 400 kot. Tinggi kan. Skg ni saya hanya bergantung kepada kanta lekap yang boleh bikin efek pada mata. Bile pikir efeknya saya sangat seriau.

Dah lame saya teringin nak buat spec and nak rehatkan mata saya yang letih akibat memakai kanta lekap. Huhu En Azli pon dah bising.

Aritu saya ngn Natrah gi tesco survey spec. Malangnya misi saya gagal. Nat je yg dpt beli. Murah plak tu. Susah woo nak cari spec yg sesuai dgn muke saya yang bulat plus tembam ni. Kalo tak sesuai confirm saya tak nak pakai. Kan membazir nama tu. So saya kene cari spec yang betul-betul sesuai dengan saya. Ade yg sesuai branded la guess kot. Harga tak payah nak ckpla RM600 kot. Haha sama harga handbag. So saya decide tak payah ok. Cari lain....




Ni saya pakai spec En Azli. Brand levis murah je kot dalam RM 250 je. Saya rase saya nampak ok pakai spec ni. En Azli pon suke. Oleh yg demikian kami akan seperti sweet couple kalo pakai spec yg sama mcm ni. Huhu harap-harapla saya jumpe spec yg ni.


Laling pls help me to find this spec! Aritu dah janjikan. Huhu

Dulang kerawang hantaran part 4

0 comments
Adoi lagi mahal rupenya..huhu

Semalam saya dah emelkan pada djariartz berkaitan dengan dulang kerawang ni. Tekan sini. Ala yg 4 segi tu. Sewa die lagi mahal la. RM 60/ dulang. Lagi mahal dari shaja design kan.

Hurmmm kene survey lagi.

Kalo harga lebih kurang mcm tu saya perlu terima hakikat la jawabnya. Sama ade kene spend banyak duit untuk dulang yg akan dipakai sekejap je atau pon cari alternatif yg lain.

Hurmmm sigh~

Aku doakan kau bahagia dengan sidia

0 comments
Mcm bengong plak saya semalam teringat kat pakwe lama siap post kat facebook...teringat kat kekasih lama..haishh nape ni???

Semalam saya dengan sengaja menaip nama beliau kat google "hikaru iskandar"...dan saya terjumpe satu page kat facebook (saya tak tau nak panggil ape nie)...Dan saya terkejut sebab die adalah tuan penasihat page aku doakan kau bahagia dengan sidia. Kalo tak pecaya cube taip kat facebook. Huhu tapi better tak payah la kot kan.

Bile saya view page tu saya tau die tak dapat nak lupekan saya. Huhu betapa hebatnya penangan saya. En Azli patut bangga nie. Hahaha sudahla kau fardilla...

Jangan salah anggap saya just gedik nak tau hal terkini die je takda maksud pape pon. Huhu

Allah Maha Mengetahui. Saya tak pernah menyesal putus dengan die. Saya rase bertambah bahagia bile berjumpa dengan En Azli yang sejuta kali lebih baik dari die. Huhu kalo En Azli bace confirm kembang semangkuk. So jangan bagi beliau bace.

Ni antara ayat yg berjaya saya copy paste dari page tersebut:

tahniah kepada incik Hikaru Iskandar kerana telah menemui cinta baru....
saya juga doakan kepada semua warga page ini menemui cinta baru dan berkekalan hendaknya...aminnn



(Salah sorang member page tu yg komen..semoga die temui cinta baru..huhu)

Telah lama sendiri
Dalam langkah sepi
Tak pernah kukira bahwa akhirnya
Tiada dirimu di sisiku Meski waktu datang dan berlalu
Sampai kau tiada bertahan
Semua takkan mampu mengubahku
Hanyalah kau yang ada di relungku

Hanyalah dirimu
Mampu membuatku jatuh dan mencinta
Kau bukan hanya sekedar indah
Kau tak akan terganti
Tak pernah ku duga bahwa akhirnya
Tergugat janjimu dan janjiku Kau tak akan terganti



(Ni antara luahan hati die, die mmg suke tulis ayat jiwang mcm ni..huhu)



Apa pon yang terjadi saya tetap sayang En Azli sampai mati.....=)

Tuesday, August 24, 2010

Kurus ke

2 comments
Pagi-pagi lagi dah ade org ckp saya makin kurus,

Alhamdullilah kalo btol,

Pastu ade sorang lagi mamat yg selalu ckp saya gemuk, tegur saya dah kurus jugak,

Alhamdullilah lagi,

Bagus jugak datang bulan Ramadan,

Semoga apa yang mereka ckp tu btol la ye,

Amin

Dulang kerawang hantaran part 3

2 comments
Ni post pasal dulang kerawang lagi. Huhu mestila i tgh semangat u tgh kumpul informasi.

Baru jap tadi dah emel djariartz tanya pasal harga sewa dulang kerawang tu. Tak tau la dapat bape. Setelah dihitung congak bahagi darab, mana bole nak pakai dulang tu untuk certain barang je. Kenela pakai sume dulang tu. Kalo ade 11 hantaran kenela sewa 11 dulang. Kalo tolak pon mungkin 1 je sebab sireh junjung taknak pakai dulang. Abis tu nak pakai ape. Hurmm tggula nak survey design dulu. Huhu


Ni dulang empat segi, saya nak yg bulat..adoi cerewetnye saya nie


So nanti kalo sume pakai dulang die akan jadi chantek tersusun mcm nie



Dulang kerawang hantaran part 2

2 comments
Ingat lagi tak post saya sebelum nie....rujuk di sini

Kalo tekan rujuk confirm tahu apa die. Saya dah emelkan pada pemilik website berkenaan and risik-risik harga kalo nak sewa dulang berkenaan. Harga sewa yang diberi pada saya---> RM 50/ dulang. Agak-agak mahal tak???

Erm lagi pon tak sume hantaran beliau saya akan letak dalam dulang nie. Cube tgk senarai barang hantaran kat bawah

  1. Sejadah----> pakai dulang
  2. Sepersalinan pakaian ---> pakai dulang
  3. Spec mata hitam
  4. Jam ----> pakai dulang
  5. Perfume ----> pakai dulang
  6. Kasut ----> pakai dulang
  7. Cincin
  8. Sireh junjung
  9. Coklat
  10. Buah
  11. Kek
Kiraan bajet RM50 x 6 dulang = RM300

Tula jela antara barang hantaran dari saya untuk beliau. Tapi tak finalise lagi la. Adakah membazir pilihan saya ni. Mungkin kene survey lagi mana tau dapat harga yg lebih berbaloi. Tapi seriously saya memang nak sgt dulang kerawang tu. Huhu

Update balik kg

0 comments
Salam,

Akhirnya saya kembali ke jalan normal yang membosankan di sini. Huhu

Seperti yang saya ckp sebelum nie, weekend yg lepas saya balik kg di Ipoh bersama yang tersayang. Nasib baik beliau tak cancelkan di saat akhir. Berdebar jgk kalo tibe-tibe saya datang opis die ckp tak jadi nak balik sebab banyak keje. Tapi alhamdullilah beliau masih tunaikan janji beliau walaupon masa tu saya harus menunggu beliau menyiapkan keje. Yela ari Sabtukan En Azli keje.

Kami gerak ke Ipoh dalam pukul 3 ptg cmtu. Tak jadi nak singgah memana takut drag lagi masa. Smpai Ipoh dalam 6 ptg cmtu.

Saya tak tau nak cite apa kat sini sebab terlalu banyak sangat yng ingin diceritakan sampai tak terkeluar idea saya skg nie. Takpela tgk jela pic yg sy amik ni masa kami makan char keow teow kat Dataran Ipoh. Ni je yg sempat di snap.




Saya bersama yang tersayang

Abaikan muke beliau yang sememeh, janji muke saya chantek di sini walaupon nampak pipi yg tembam. Huhu

Ni adik saya yg kuat makan

Tgk kan dah licin pinggan

Ni sebelum pinggan di licinkan

Kejadian weekend yg lepas makin merapatkan lagi hubungan saya dan En Azli. Semoga cinta kami terus mekar dalam hati. I love you.

Ya Allah mahu pengsan bace ayat jiwang di atas. Huhu

Friday, August 20, 2010

Warna tema

3 comments
Sebelum tu saya nak minta maaf kalo sejak akhir-akhir ni saya selalu post sesuatu yang geli gelemen. Lantakla kan ni blog saya. Apa nak kisah..huhu

Kepala saya ting tong dok study financial dari tadi. Mule-mule rase paham dah pastu rase tak paham balik. Erm biarla...pandai-pandaila saya nanti nak jawab mcm mana.

Ni post geli geleman lagi sebab saya saya gediks nak reveal tema big day saya. Jangan ckp saya tiru ok. Sejak dulu lagi saya mmg suke gile ngn kaler nie. Lagipon kalo nak pilih tema kaler mestila kene tgk warna kulit saya dan pasangan kan. Terlalu terang benderang mcm spot lite pon tak bole jugak. Buat gelak dek org je kan. Huhu

Purple-silver-and sedikit pink



Pic ihsan dari google

P/s: Terasa sgt poyo plak~


Perihal student

0 comments
Minggu ni kelas praktikal restoran takda lagi memandangkan bulan puasa. Takkan nak serve makanan plak kan. Lainla time blaja kat UiTM dulu. Time serving lepas maghrib so takda alasan nak buat kelas teori jer.

So arini saya nak buat ujian lisan taknak ckp oral test. Nanti budak-budak yang terlebih umur ni (student) pikir yang bukan-bukan. Sabo jelakan. Takda bende lain ke dalam kepala otak diorang selain daripada bende tu.

Saya buat ujian lisan secara berpasangan. Takda la blur sangat nanti kalo sorang-sorangkan. Alasan lain senang keje saya nak evaluate takda letih asik tanya soalan yang sama je sampai 20 kali. Bulan-bulan pose ni kan kering plak air liur nanti walaupon arini pose saya dah terbatal walaupon saya sibuk nak pose. Huhu

First soalan saya. Paling senang sekali confirm bole skor la kan. Saya tanya mereka apa code subject? Pada pemikiran saya confirm la student saya bole menjawab dengan jayanya tapi apa yang saya dapat bermacam-macam code yang keluar. Sumenya salah. Can u image how good my students kan.

Okla kalo tak tau code saya mintak mereka bagitau saya nama subjek. Masya Allah nama subjek pon tak tau. Abis selama ni dah 5 minggu kelas berjalan, rupenye mereka tak tau code subjek and nama subjek. Sungguh mengecewakan. Saya pon kurang pasti, adakah disebabkan saya yang tak pandai mengajar atau pon pelajar saya yang tak makan diajar.

Bende paling penting and paling simple macam tu pon tak bole nak jawab. Ntah mcm mana la mereka bile dah grad nanti. Harap-harap adalah majikan yang sudi nak amik mereka bekerja. Sigh~


Bunga pahar

0 comments
Salam semua,

Arini nak kasi update sikit perihal MYBIGDAY..

Semakin ari saya berkobar-kobar nak buat preps nie. Ok kite start dengan bunga pahar ye. Kalo bole saya nak buat sendiri bunga pahar nie. Lihat pic di bawah ye. Nampak simple tapi saya suke design die. Saya labelkan projek bunga pahar ni DIY project 1 la ek. So nanti senang nak refer.

Saya berkenan dengan bunga ni selepas ditunjuk oleh housemate saya yg mmg bergiat cergas dalam industri bunga stokin and bunga dip. Huhu. Tapi material bunga dalam pic ni pakai organza. Nampak chantek jugakkan. Tapi takpela saya tetap nak pakai kain stokin.

Bunga pahar di bawah hanyalah contoh. Mungkin akan ditambah mengikut kreativiti yang tak seberapa yang saya ada la. Kalo tak chantek jgn salahkan bunga tapi salah saya yang "sgt kreatif" ni. Huhu...











Ok mari kite sama-sama nantikan DIY part 1 ni ye...

P/s: Nak buat mcm mana warna tema pon tak tau...warna tema dah ade...nantila saya post kat sini. Harap hati ni tak berubah-rubah warna tema. Huhu

Thursday, August 19, 2010

Wahai masa cepatla berlalu

0 comments
Tak sabar nak nampak tulisan besar ni

Yeay esok dah hari Jumaat, bermakna tinggal beberapa ari lagi untuk ari Sabtu dan saya akan pulang bersama laling saya. First time kan En Azli ikut saya, so izinkan saya menjadi poyo sekejap.

Esok ade midterm test financial. Baru study satu bab. Harap malam ni dapat cover sume bab. Amin.. perlu beli air nescafe ni penahan mata mengantuk.

Dijangka Sabtu petang, saya dan En Azli akan bertolak ke Ipoh--> hometown saya. Dah lama tak balik Ipoh. Sangat rindu nak makan mak masak. Tadi kol mak die banyak kali ty jadi ke balik. Huhu mak nak masak ikan patin and ikan terubuk. Sume feveret saya. And saya sempat sms En Azli tanya die makan tak ikan terubuk. Huhu silap la tanya kan. En Azli makan sume bende, tolak batu kayu je. Huhu die pon suke sangat ngn ikan terubuk. Wow sangat tak sabar.

Sabtu tu En Azli keje lagi. So kene tunggu die balik opis baru bole gerak. Erm siap request nak singgah Shah Alam sebab aritu saya ckp kat die ade kedai Lorenzo baru kat Shah Alam. Terus sibuk nak tgk. Tgk jela kan bukan beli pon. Okla kalo beliau tak lambat mcm siput bole la singgah Shah Alam ye. Kalo dah lewat, saya malas dah nak singgah memana. Nanti tak sempat nak berbuke kat umah.

OMG hati saya sudah gundah gulana. Cptla masa berlalu~



Mengimbas kembali 1 November 2009

2 comments
Mak dan ayah-org kuat majlis saya..hehe..masa ni pagi-pagi sebelum majlis bermula

Sempat lagi ayah kait buah rambutan tuk letak dalam hantaran buah, fresh dari ladang tu...

Hari kejadian saya masih sibuk untuk setelkan hantaran. Tak mandi lagi time ni..huhu

Nasib ada yang membantu..terima kasih kpd askar-askarku..

Proses menempel mekap di muke..wow panjangnye bulu mataku...


Align CenterBile saya dah siap mekap kene siapkan mak plak..touch skit kasi chantek =)

Siapkan adik debab saya plak..huhu

Bergambar bersama bilik dan hantaran

Mcm buruk plak pic ni..huhu


Gaya posing yg tak berapa nak menjadi..mcm tido pon ade kan..efek bulu mata terlebih panjang kot

Org ckp kami mcm adik beradik bukan mcm mak dan anak...huhu

Berdoa semoga jodoh kami berpanjangan sampai akhir hayat..amin..

Yeay dapat bunga dari anak buah beliau...so sweet


Unexpected pon dpt bunga lepas tu...pastu beliau tanya romantik tak abg..huhu..motif???

Pakai selendang pon nampak ok jugak kan..mungkin masa nikah nanti nak pakai mcm nie..sebab senang proses batal air sembahyang lepas tu..huhu

Sesi perbincangan antara pihak saya dan pihak beliau..rumah saya sempit..so nampak crowded

Wakil dari pihak beliau...

Unexpected jugak bile beliau dah bagi sikit duit hantaran walaupon kami ikat dalam 2 tahun

Mak saya dan mak beliau..

Ahli keluarga beliau...

Amboi sedap makan tempoyak ikan patin??? hehe

Beliau dan org kuat beliau...
Bile tgk balik post yang lepas. Tak banyak pic tunang yang saya letak kat blog. So harini terasa nak tambah sikit. Ini hanyalah sekadar sumber inspirasi kepada saya sebab skrg ni dalam diam saya sedang buat bizi mencari idea.

Masa setahun memang panjang tapi tak salah kalo say dah terover gedik nak mulakan langkahkan...tak sangka hampir setahun saya dan beliau sudah bertunang. Kawinnya??? Tarikh belum finalise tapi bulan tu dah ade. Doakan semoga sumenya berjalan seperti yang dirancangkan. Amin.

Ini bukan bahan lucah

0 comments



Salam semua,

Pagi-pagi bukak facebook saya telah menjumpai sesuatu yang menakutkan dari seorang kawan. So sebagai manusia yang bertanggungjawab saya mahu melunaskan tanggungawab sosial saya di sini dengan menyebarkan information penting ni.

Jangan salah anggap dengan pic yang saya selitkan sekali ni ye. Saya sendiri pon tak sanggup nak tgk tapi penting untuk kesihatan kaum hawa.
waspada.........

serangan larva pemakan lemak... yang tersisip di pakaian......... peringatan ini diperuntukkan kepada semua orang khususnya wanita... agar slalu mencuci pakaian yang baru di beli.... karena biasanya didalam pakaian tersebut.. terdapat bibit larva yang akan menyebabkan kejadian seperti pada gambar diatas.... WASPADALAH...!!!! Tolong disebarkan ke semua kenalan & e-mail yang Anda punya, khususnya wanita.CUCI BRA dan PAKAIAN2 BARU Anda, sebelum dipakai. Banyak orang yang melakukannya, ini sebagai peringatan bagi yang tidak melakukan-nya. Baca dan persiapkan diri Anda untuk melihat gambar ini. Kami tidak tahu parasit apa yang ada didalam pakaian ketika kita membelinya.Ya Tuhan. Menjijikkan. Kirimkan ke semua wanita!!! CUCI BRA BARU Anda sebelum Anda memakainya!! Jadikan ... Lihat Selengkapnyakebiasaan mulai dari sekarang untuk mencuci pakaian baru Anda sebelum memakainya, ini SANGAT PENTING!!!Setelah Susan McKinley (Antropologis) pulang setelah ekspedisi di Amerika Selatan, ia menyadari ada ruam aneh di payudara sebelah kirinya, tidak ada yang tahu itu apa, dan ia pikir ruam itu akan hilang seiring waktu.Setelah ia kembali, ia menemui dokter karena sudah dimulainya rasa sakit. Dokter tidak tahu penyakit apa yang di derita nya, dokter memberikannya antibiotik dan krim khusus. Setelah berselang rasa sakitnya tidak hilang dan payudaranya semakin panas dan mulai berdarah. Ia memutuskan untuk membalut pendarahan itu, bagaimanapun rasa sakitnya semakin bertambah, ia mulai mencari dokter2 terbaik. Dr. Lynch tidak bisa mendiagnosa infeksi apa yang terjadi dan meminta Susan untuk mencari temannya yang ahli dalam bidang Dermatologi. Sialnya sang dokter sedang berlibur. Susan menunggu selama 2 minggu dan akhirnya dapat bertemu Dermatologist tersebut.Susan terkejut, setelah ia membuka perban nya, mereka menemukan larva bertumbuh dan bersarang dalam pori2 dan dalam luka payudaranya, sesekali mahkluk jahat ini masuk dalam pori2 dan muncul di lubang sebelahnya, yang ia tidah tahu adalah lubang itu sangat dalam dari yang ia bayangkan. Larva ini memakan lemak, lapisan kulit dan kanal susu payudaranya! TOLONG KIRIM INI KEPADA SEMUA TEMAN WANITA ANDA!!!

(mungkin bahasa yg digunakan ni bahasa indon)

p/s: meremang bulu tengok saya tgk pic tu...huhu

Wednesday, August 18, 2010

Dulang kerawang hantaran

2 comments
Wah ni la hasil org yang takda keje di opis..

Saya sudah mula survey sikit-sikit prep untuk MYBIGDAY...

Sila jangan salah anggap apa yang saya cube sampaikan di sini...

Manusia merancang hanya Allah yang tentukan...

Dari hari tu lagi saya memang sangat berkenan dengan hiasan hantaran di bawah. Tak perlu nak terlalu serabut dengan bunga hiasan. Kerawang kat dulang tu dah cukup untuk membantu menaikkan aura ekslusif pada hantaran. Bunga hiasan pon bole jimat ok. Tak perlu nak borong satu kedai. Macam saya tak perlu nak buat bunga stokin banyak-banyak. Tu pon kalo jadi la saya buatkan..huhu..haishhh apa negatif sgt nie...mesti jadi la...




Dulang hantaran yang saya cari selama ini

Bekas cincin untuk pihak lelaki, nanti masa kawin kami dah decide nak saling memberi..huhu


Pic hasil ihsan dari shajaratul design

Saya sudah memulakan langkah yang pertama. Diminta jangan sesapa yang terasa jelek dengan post ini. Huhu...

P/s: Thank you so much to pemilik blog diaterimanikahnya atas emel tentatif majlis yang diberikan. Jasamu dikenang. =)

Disable Right Click