Followers

Thursday, August 05, 2010

Kisah Semalam

Ya Allah rindunya nak berblogging..

Semalam macam-macam jadi pada saya. Hehe dari bangun tido sampai nak tido. Hidupku sangat penuh dengan aktiviti. So nak recall balik kisah semalam...

Pagi:
Pagi tu saya bangun sikit awal berbanding biasa. 6.30 am saya dah bangun mandi and solat Subuh. Pagi tu saya bangun dengan hati yang ceria dan berbunga-bunga setelah mendengar khabar yang gembira. Alhamdullilah. After bersiap chantek-chantek, mestilah kene chantek sebab saya ada appointment dengan En Azli, saya terus trun ke kreta dalam pukul 730 am mcm tu. Tapi malang sungguh walaupon saya awal pagi tu, traffic jem teruk kat Highway KL-Seremban sebab ada treller rosak. Ei sibukla time mcm ni la rosak pon. So sesiapa yang dok KL harap maklum la ye even seketul kereta yang benti kat tepi jalan confirm jalan sesak macm celaka. Haisshhh....

Nasib saya teringat satu jalan nak ke Sri Petaling yang Natrah penah bawak sebelum nie. Pagi-pagi dah sibuk kacau org. Sowi Natrah. Terpaksa nok. Tu pon saya sesat sampai kawasn rumah Cina. Mengelabah saya time tu sebab saya ade kelas pkul 830 am. Dah la semalam saya bising kat student yang dtg lambat. Siap kunci pintu lagi. Adoi terkene kat batang hidung sendiri plak. Hahaha...

Akhirnya saya sampai jgk kat opis dalam 830 am. Saya lambat ke kelas cume 15 minit jer. Taknak ckp panjang saya cume beri mereka ujian and kene siapkan dalam masa yang ade jugak. Saya perlu simpan tenaga untuk drive ke Seremban lepas nie.

1030 am- 300 pm:
Lepas balik kelas saya mengisi perut yang kosong dengan nasi lemak. Order kat student. Sedap jugak. Hehe. Makan pon macam org kebulur tak penah jumpe nasi. Harus cepat sebab dah janji saya akan sampai kat Seremban dalam pukul 12 pm. Wah tegarnya saya ke Seremban nak dtg balik ke opis. Kelas seterusnya 330 pm plak. Saya ke Seremban atas urusan penting. Hehehe tak perlu nak bagitau di sini. Biar saya dan En Azli saje yang tau.

Macam biasa saya perlu menunggu beliau. 15 minit tau tunggu die turun opis. Beria ckp kat saya pukul 12. Saya pon bawak kete mcm org gile takut tak sempat sampai. Saya tak mcm beliau yang tak punctual. Hahaha...

Balik KL balik dalam pukul 2 pm and sampai dalam pukul 3 pm. Wah over penat ok. Tuhan saje yang tau betapa flatnye saya drive ulang balik mcm tu. Naik kancil super power saya tula. Hebatkan die. Hahaha...(padahal lenguh badan)

Syukur pada Allah~

330 -430 pm:
Kelas teori satu jam je. Student group ni memang sangat happening. Hilang segala keletihan saya bile melayan perangai mereka ni.

530-830 pm:
Pegi wat facial kat Seri Aida. Sangat best bile dpt korek sume white and black head kat muke nie. Hope pasni bole jadi chantek. Owh lupe nak ckp saya pegi bersama Natrah ye.

830-1030 pm:
Saya tak makan lagi. Cume makan pagi tadi je. Dengan En Azli tadi pon saya tak makan. Sebab beliau on diet. So Natrah mencdandkan makan kat area umah Bojeng (bakal suami Natrah)....

1100 pm:
Dalam pukul 11 pm baru saya dapat balik rumah. Bukan rumah saya la tapi saya tido kat umah Natrah. Huh badan sangat penat. Letak je kepala terus tido. Sampaikan saya terjaga esok pagi saya terkejut sebab saya brada di bilik lain. Dalam kepala otak ni set saya berada kat umah. Nasib saya tak menjerit melihat org lain dalam bilik dengan ^&%$&*...

Okla saya kat kelas praktikal restoran ni....nanti sambung lagi ye.
Da~

0 Kata-Kata Inspirasi:

Thursday, August 05, 2010

Kisah Semalam


Ya Allah rindunya nak berblogging..

Semalam macam-macam jadi pada saya. Hehe dari bangun tido sampai nak tido. Hidupku sangat penuh dengan aktiviti. So nak recall balik kisah semalam...

Pagi:
Pagi tu saya bangun sikit awal berbanding biasa. 6.30 am saya dah bangun mandi and solat Subuh. Pagi tu saya bangun dengan hati yang ceria dan berbunga-bunga setelah mendengar khabar yang gembira. Alhamdullilah. After bersiap chantek-chantek, mestilah kene chantek sebab saya ada appointment dengan En Azli, saya terus trun ke kreta dalam pukul 730 am mcm tu. Tapi malang sungguh walaupon saya awal pagi tu, traffic jem teruk kat Highway KL-Seremban sebab ada treller rosak. Ei sibukla time mcm ni la rosak pon. So sesiapa yang dok KL harap maklum la ye even seketul kereta yang benti kat tepi jalan confirm jalan sesak macm celaka. Haisshhh....

Nasib saya teringat satu jalan nak ke Sri Petaling yang Natrah penah bawak sebelum nie. Pagi-pagi dah sibuk kacau org. Sowi Natrah. Terpaksa nok. Tu pon saya sesat sampai kawasn rumah Cina. Mengelabah saya time tu sebab saya ade kelas pkul 830 am. Dah la semalam saya bising kat student yang dtg lambat. Siap kunci pintu lagi. Adoi terkene kat batang hidung sendiri plak. Hahaha...

Akhirnya saya sampai jgk kat opis dalam 830 am. Saya lambat ke kelas cume 15 minit jer. Taknak ckp panjang saya cume beri mereka ujian and kene siapkan dalam masa yang ade jugak. Saya perlu simpan tenaga untuk drive ke Seremban lepas nie.

1030 am- 300 pm:
Lepas balik kelas saya mengisi perut yang kosong dengan nasi lemak. Order kat student. Sedap jugak. Hehe. Makan pon macam org kebulur tak penah jumpe nasi. Harus cepat sebab dah janji saya akan sampai kat Seremban dalam pukul 12 pm. Wah tegarnya saya ke Seremban nak dtg balik ke opis. Kelas seterusnya 330 pm plak. Saya ke Seremban atas urusan penting. Hehehe tak perlu nak bagitau di sini. Biar saya dan En Azli saje yang tau.

Macam biasa saya perlu menunggu beliau. 15 minit tau tunggu die turun opis. Beria ckp kat saya pukul 12. Saya pon bawak kete mcm org gile takut tak sempat sampai. Saya tak mcm beliau yang tak punctual. Hahaha...

Balik KL balik dalam pukul 2 pm and sampai dalam pukul 3 pm. Wah over penat ok. Tuhan saje yang tau betapa flatnye saya drive ulang balik mcm tu. Naik kancil super power saya tula. Hebatkan die. Hahaha...(padahal lenguh badan)

Syukur pada Allah~

330 -430 pm:
Kelas teori satu jam je. Student group ni memang sangat happening. Hilang segala keletihan saya bile melayan perangai mereka ni.

530-830 pm:
Pegi wat facial kat Seri Aida. Sangat best bile dpt korek sume white and black head kat muke nie. Hope pasni bole jadi chantek. Owh lupe nak ckp saya pegi bersama Natrah ye.

830-1030 pm:
Saya tak makan lagi. Cume makan pagi tadi je. Dengan En Azli tadi pon saya tak makan. Sebab beliau on diet. So Natrah mencdandkan makan kat area umah Bojeng (bakal suami Natrah)....

1100 pm:
Dalam pukul 11 pm baru saya dapat balik rumah. Bukan rumah saya la tapi saya tido kat umah Natrah. Huh badan sangat penat. Letak je kepala terus tido. Sampaikan saya terjaga esok pagi saya terkejut sebab saya brada di bilik lain. Dalam kepala otak ni set saya berada kat umah. Nasib saya tak menjerit melihat org lain dalam bilik dengan ^&%$&*...

Okla saya kat kelas praktikal restoran ni....nanti sambung lagi ye.
Da~

0 comments on "Kisah Semalam"

Disable Right Click