Followers

Tuesday, August 10, 2010

Ramadan datang lagi

Salam...

Esok dah start berpuasa. Alhamdullilah saya masih lagi dpat nikmat Ramadhan seperti tahun sebelum nie. Ni bukan ramadan terakhir saya sebagai bujang so saya tak perlu la nak beria sangat menikmati ramadan kali nie. So bole agakla kan bile saya nak menikah. Sebab dah ramai sangat yang tanya nie. Huhu...tak semestinya dah tunang kene kawin cepat-cepat kan. Hehe...

Saya kat sini bukan nak ckp pasal kawin ok. Banyak lagi bende lain yang bole kite ckp selain perkataan kawin tu. Arghh bunyi seperti kecewa atau menjeruk rase je. Heloo takda kaitan langsung. Bile dah dapat tarikh yang betul-betul baru la bole nak kecoh kan. Kalo tak malu diri je. Hehe...panjang plak saya membebel.

Kalo datang bulan ramadan memang best. Sebab apa, mulai esok saya balik opis pukul 430 pm. Ala mcm la opis orang lain tak balik awal kan. Huhu saya bukan apa. Bukan senang tau nak dapat pelepasan mcm ni kat sini. Diorang sume tu kan berkire sangat. Opss jangan lebih-lebih ok. Erm lagi satu, konon bulan pose ni saya mahu berdiet. Nape ada masalah ke kalo saya nak berdiet? Korang je ke nak kurus? Saya pon teringin jugak. Eh eh emo plak Cik Dilla nie. Minta maaf mungkin musim mencandat sotong kot.

Tapi tgh pikir menu apa ek, sebab kalo bole saya taknak makan nasi. Erm gelak la. Saya tak kisah pon. Nak gelak guling-guling pon takpe. Seperti besarkan angan-angan saya tu untuk tidak makan nasi langsung. Haha...heloo bagi la support sikit kat saya ni..takkan hari-hari saya nak masak sup cendawan tu. Setakat ni menu tula yang mengiurkan selera saya. Huhu...

Tadi saya ade offer kat En Azli nak ikut saya balik kg tak minggu ke 2 ramadan. Die kate kene tgk schedule die. Erm at last die setuju nak ikut saya. Saya harap la kali nie jadi. Kalo beliau jadi ikut saya balik Ipoh, mungkin saya nak buat kenduri kesyukuran kot. Hehe jangan mare ek laling. Yela dari dulu dok merancang nak ikot saya balik. Bile sampai masa ade je..last minute cancel...saya tak nak menaruh harapan yang terlalu tinggi, kalo tak jadi hati ni yang sakit. Huhu..

Skg ni aura cuak tu dah terasa, dah nak masuk pertengahan bulan 8. Saya masih gagal untuk berjumpa dengan advisor saya dan menyiapkan RP saya. Saya perlu submit pada 25 September ni. Dan mungkin saya perlu submit lebih awal sebab ingin ke Johor meraikan hari bahagia seseorang....huhu. Semoga aura rajin tu terus berada dalam diri saya. Amin..

0 Kata-Kata Inspirasi:

Tuesday, August 10, 2010

Ramadan datang lagi


Salam...

Esok dah start berpuasa. Alhamdullilah saya masih lagi dpat nikmat Ramadhan seperti tahun sebelum nie. Ni bukan ramadan terakhir saya sebagai bujang so saya tak perlu la nak beria sangat menikmati ramadan kali nie. So bole agakla kan bile saya nak menikah. Sebab dah ramai sangat yang tanya nie. Huhu...tak semestinya dah tunang kene kawin cepat-cepat kan. Hehe...

Saya kat sini bukan nak ckp pasal kawin ok. Banyak lagi bende lain yang bole kite ckp selain perkataan kawin tu. Arghh bunyi seperti kecewa atau menjeruk rase je. Heloo takda kaitan langsung. Bile dah dapat tarikh yang betul-betul baru la bole nak kecoh kan. Kalo tak malu diri je. Hehe...panjang plak saya membebel.

Kalo datang bulan ramadan memang best. Sebab apa, mulai esok saya balik opis pukul 430 pm. Ala mcm la opis orang lain tak balik awal kan. Huhu saya bukan apa. Bukan senang tau nak dapat pelepasan mcm ni kat sini. Diorang sume tu kan berkire sangat. Opss jangan lebih-lebih ok. Erm lagi satu, konon bulan pose ni saya mahu berdiet. Nape ada masalah ke kalo saya nak berdiet? Korang je ke nak kurus? Saya pon teringin jugak. Eh eh emo plak Cik Dilla nie. Minta maaf mungkin musim mencandat sotong kot.

Tapi tgh pikir menu apa ek, sebab kalo bole saya taknak makan nasi. Erm gelak la. Saya tak kisah pon. Nak gelak guling-guling pon takpe. Seperti besarkan angan-angan saya tu untuk tidak makan nasi langsung. Haha...heloo bagi la support sikit kat saya ni..takkan hari-hari saya nak masak sup cendawan tu. Setakat ni menu tula yang mengiurkan selera saya. Huhu...

Tadi saya ade offer kat En Azli nak ikut saya balik kg tak minggu ke 2 ramadan. Die kate kene tgk schedule die. Erm at last die setuju nak ikut saya. Saya harap la kali nie jadi. Kalo beliau jadi ikut saya balik Ipoh, mungkin saya nak buat kenduri kesyukuran kot. Hehe jangan mare ek laling. Yela dari dulu dok merancang nak ikot saya balik. Bile sampai masa ade je..last minute cancel...saya tak nak menaruh harapan yang terlalu tinggi, kalo tak jadi hati ni yang sakit. Huhu..

Skg ni aura cuak tu dah terasa, dah nak masuk pertengahan bulan 8. Saya masih gagal untuk berjumpa dengan advisor saya dan menyiapkan RP saya. Saya perlu submit pada 25 September ni. Dan mungkin saya perlu submit lebih awal sebab ingin ke Johor meraikan hari bahagia seseorang....huhu. Semoga aura rajin tu terus berada dalam diri saya. Amin..

0 comments on "Ramadan datang lagi"

Disable Right Click