Followers

Wednesday, August 11, 2010

1st ramadan

Hari ni first day pose. Pagi tadi sahur bangun minum air kosong jer. Erm rindu nak balik Ipoh. Kalo ade mak mesti mak dah masak yang sedap-sedap masa sahur. At least waktu sahur saya akan bangun makan. Tapi bile dok bujang terasa malas sangat nak makan sahur. Tapi semalam kol mak die ckp, sahur kene bangun jugak nak amik fadhilat sahur. Makan la apa-apa pon, minum air pon takpe. So saya dengarla ckp mak bangun sahur. Lepas minum air terus tido balik. Sindrom terlebih tido.

Semalam saya tido awal gile. Mungkin efek minum nescafe sampai badan saya sakit-sakit. Saya ni degil sikit. Nescafe kan banyak caffein pastu badan saya kan banyak berangin so sangat bahaya bile minum nescafe. Tapi saya seperti sudah addicted dengan itu minuman. Huhu padan muke saya. Bercadang nak bukak laptop siapkan keje tapi sumenya hampagas. Mcm mana la mahu mengurangkan sengal-sengal badan and badan terlebih angin ni?

Pagi tadi ade kelas teori. Baru first day pose ramai student dah lembik. Padahal masa tu baru pukul 845 pagi. Huhu ape nak jadi la. Petang ni saya ade kelas teori lagi. Sudah berkire-kire mahu kurangkan aktiviti bercakap. Tak larat nak membebel di petang hari. Nak bagi tutorial la. Erm soalan pon tak buat lagi nie..erm malasnya arini....

Arini mode rajin untuk memasak. Masak yang simple je arini. Bihun sup jela....nak test market dulu perut ni meragam tak kalo tak makan nasi.

0 Kata-Kata Inspirasi:

Wednesday, August 11, 2010

1st ramadan


Hari ni first day pose. Pagi tadi sahur bangun minum air kosong jer. Erm rindu nak balik Ipoh. Kalo ade mak mesti mak dah masak yang sedap-sedap masa sahur. At least waktu sahur saya akan bangun makan. Tapi bile dok bujang terasa malas sangat nak makan sahur. Tapi semalam kol mak die ckp, sahur kene bangun jugak nak amik fadhilat sahur. Makan la apa-apa pon, minum air pon takpe. So saya dengarla ckp mak bangun sahur. Lepas minum air terus tido balik. Sindrom terlebih tido.

Semalam saya tido awal gile. Mungkin efek minum nescafe sampai badan saya sakit-sakit. Saya ni degil sikit. Nescafe kan banyak caffein pastu badan saya kan banyak berangin so sangat bahaya bile minum nescafe. Tapi saya seperti sudah addicted dengan itu minuman. Huhu padan muke saya. Bercadang nak bukak laptop siapkan keje tapi sumenya hampagas. Mcm mana la mahu mengurangkan sengal-sengal badan and badan terlebih angin ni?

Pagi tadi ade kelas teori. Baru first day pose ramai student dah lembik. Padahal masa tu baru pukul 845 pagi. Huhu ape nak jadi la. Petang ni saya ade kelas teori lagi. Sudah berkire-kire mahu kurangkan aktiviti bercakap. Tak larat nak membebel di petang hari. Nak bagi tutorial la. Erm soalan pon tak buat lagi nie..erm malasnya arini....

Arini mode rajin untuk memasak. Masak yang simple je arini. Bihun sup jela....nak test market dulu perut ni meragam tak kalo tak makan nasi.

0 comments on "1st ramadan"

Disable Right Click