Followers

Tuesday, August 17, 2010

Hati yang tak tahan

Rase nak crita jugak kat sini. Kalo tak luahkan terasa mcm ade beban dalam hati nie. Maafkan saya kalo saya terlalu keterlaluan menghebohkan personal life saya di sini. Huhu...

Zai kalo ko terbace sila beri komen...hehe

Semalam Isninkan. So weekend yg lepas sume housemate saya balik kg kan. So rumah kosong bersih dah kemas sbb saya yg terlebih rajin ni yg kemaskan. Semalam petang saya balik, macam celaka keadaan rumah. Masya Allah tak tau nak ckp mcm mane. Nak dijadikan crita, ade plak penambahan housemate yg baru. Yang nyata bukan tambah masuk bilik saya. Tapi masuk bilik mereka. Dahla bilik tu memang molek 2 org je. Ni nak tambah plak lagi manusia dalam tu. Saya sendiri pon tak paham. Takkan lah tak cukup duit nak bayar sewa yang sikit tu kan. Saya bayar double dari diorang tau. Tapi mungkin juga sebab diorang ni insan baik hati, yela kawan diorang tu baru dpat keje so takda rumah nak menetap. So angkutla masuk dalam rumah and penuhkan umat dalam rumah tu yang sememangnya mcm kucar kacir bile ade penambahan. Yela yang lain tu sume takda ciri-ciri wanita yang suke mengemas seperti saya. Nak kata saya angkut bakul sendiri. Erm terpulangla....tapi kenyataan ok.

Sampai saya sendiri pon naik rimas, kalo saya la jadi minah yg baru nak masuk tu tak ingin saya nak bersesak dalam bilik mcm tu. Sangatla tak selesa ok. Mungkin die terdesak kot. Tapi barang die sangat menyemak kat ruang tamu ok. Saya mahu lihat berapa lama keadaan kucar kacir itu akan berlaku.

Nak tambah crita lagi. Semalam bawak plak kawan seperjuangan mereka berbuke kat rumah. Bapak crowded gile umah. Total sume semalam ade 7 org dalam rumah termasuk saya. Berbuka la kami diruangan yang sempit lagi menyesakkan. Dan saya berbuke atas sofa. Nasib makan mee goreng jer. Zai kalo ko datang umah, ko tgk atas meja kat dapur tu takda ruang langsung. Penuh sepenuh penuhnya, dengan buah-buahan yang berguni-guni, makanan yang masak semalam, botol air. Tersangatla serabut.

Seriusly saya tak paham dengan pompuan yang pengotor and tak suke keadaan yang kemas. Saya tak kisah kalo bilik diorang bersepah, bilik air diorang kotor tapi kalo bab ruang tamu and dapur kotor saya tak bole terima. Sebab tu tmpt public ok.

Kesimpulannya, saya tak pahamla dengan mereka ni. Naik fed up ok. Malam ni saya taknak balik rumah. Saya mahu menenangkan jiwa kat rumah tumpangan saya. Tapi sampai bile saya nak mcm nie....takpe takpe cume sedikit masa je lagi saya akan nyah dari rumah tu.

P/s: kurus puasa saya arini...apa nak buat hati ni tak tahan....

1 Kata-Kata Inspirasi:

balqis said...

bawak la bersabar... tambah2 pahala bulan posa ni.. biarkan mereka... doa2la cepat2 kuar dari umah tu... kalau rumah tak bersih... takut kita sama kena tempias hati tak bersih.. biler umah tak bersih.. kita jadi stress.. pastu kita rasa tak selesa n rasa nak marah.. kan jadi hati tak bersih.... kalau ada masa cakap baik2 dengan diorg.. takkan org ati pompuan tak dek langsung nak kan kekemasan...

Tuesday, August 17, 2010

Hati yang tak tahan


Rase nak crita jugak kat sini. Kalo tak luahkan terasa mcm ade beban dalam hati nie. Maafkan saya kalo saya terlalu keterlaluan menghebohkan personal life saya di sini. Huhu...

Zai kalo ko terbace sila beri komen...hehe

Semalam Isninkan. So weekend yg lepas sume housemate saya balik kg kan. So rumah kosong bersih dah kemas sbb saya yg terlebih rajin ni yg kemaskan. Semalam petang saya balik, macam celaka keadaan rumah. Masya Allah tak tau nak ckp mcm mane. Nak dijadikan crita, ade plak penambahan housemate yg baru. Yang nyata bukan tambah masuk bilik saya. Tapi masuk bilik mereka. Dahla bilik tu memang molek 2 org je. Ni nak tambah plak lagi manusia dalam tu. Saya sendiri pon tak paham. Takkan lah tak cukup duit nak bayar sewa yang sikit tu kan. Saya bayar double dari diorang tau. Tapi mungkin juga sebab diorang ni insan baik hati, yela kawan diorang tu baru dpat keje so takda rumah nak menetap. So angkutla masuk dalam rumah and penuhkan umat dalam rumah tu yang sememangnya mcm kucar kacir bile ade penambahan. Yela yang lain tu sume takda ciri-ciri wanita yang suke mengemas seperti saya. Nak kata saya angkut bakul sendiri. Erm terpulangla....tapi kenyataan ok.

Sampai saya sendiri pon naik rimas, kalo saya la jadi minah yg baru nak masuk tu tak ingin saya nak bersesak dalam bilik mcm tu. Sangatla tak selesa ok. Mungkin die terdesak kot. Tapi barang die sangat menyemak kat ruang tamu ok. Saya mahu lihat berapa lama keadaan kucar kacir itu akan berlaku.

Nak tambah crita lagi. Semalam bawak plak kawan seperjuangan mereka berbuke kat rumah. Bapak crowded gile umah. Total sume semalam ade 7 org dalam rumah termasuk saya. Berbuka la kami diruangan yang sempit lagi menyesakkan. Dan saya berbuke atas sofa. Nasib makan mee goreng jer. Zai kalo ko datang umah, ko tgk atas meja kat dapur tu takda ruang langsung. Penuh sepenuh penuhnya, dengan buah-buahan yang berguni-guni, makanan yang masak semalam, botol air. Tersangatla serabut.

Seriusly saya tak paham dengan pompuan yang pengotor and tak suke keadaan yang kemas. Saya tak kisah kalo bilik diorang bersepah, bilik air diorang kotor tapi kalo bab ruang tamu and dapur kotor saya tak bole terima. Sebab tu tmpt public ok.

Kesimpulannya, saya tak pahamla dengan mereka ni. Naik fed up ok. Malam ni saya taknak balik rumah. Saya mahu menenangkan jiwa kat rumah tumpangan saya. Tapi sampai bile saya nak mcm nie....takpe takpe cume sedikit masa je lagi saya akan nyah dari rumah tu.

P/s: kurus puasa saya arini...apa nak buat hati ni tak tahan....

1 comments on "Hati yang tak tahan"

balqis on August 17, 2010 at 3:44 PM said...

bawak la bersabar... tambah2 pahala bulan posa ni.. biarkan mereka... doa2la cepat2 kuar dari umah tu... kalau rumah tak bersih... takut kita sama kena tempias hati tak bersih.. biler umah tak bersih.. kita jadi stress.. pastu kita rasa tak selesa n rasa nak marah.. kan jadi hati tak bersih.... kalau ada masa cakap baik2 dengan diorg.. takkan org ati pompuan tak dek langsung nak kan kekemasan...

Disable Right Click