Followers

Friday, August 20, 2010

Perihal student

Minggu ni kelas praktikal restoran takda lagi memandangkan bulan puasa. Takkan nak serve makanan plak kan. Lainla time blaja kat UiTM dulu. Time serving lepas maghrib so takda alasan nak buat kelas teori jer.

So arini saya nak buat ujian lisan taknak ckp oral test. Nanti budak-budak yang terlebih umur ni (student) pikir yang bukan-bukan. Sabo jelakan. Takda bende lain ke dalam kepala otak diorang selain daripada bende tu.

Saya buat ujian lisan secara berpasangan. Takda la blur sangat nanti kalo sorang-sorangkan. Alasan lain senang keje saya nak evaluate takda letih asik tanya soalan yang sama je sampai 20 kali. Bulan-bulan pose ni kan kering plak air liur nanti walaupon arini pose saya dah terbatal walaupon saya sibuk nak pose. Huhu

First soalan saya. Paling senang sekali confirm bole skor la kan. Saya tanya mereka apa code subject? Pada pemikiran saya confirm la student saya bole menjawab dengan jayanya tapi apa yang saya dapat bermacam-macam code yang keluar. Sumenya salah. Can u image how good my students kan.

Okla kalo tak tau code saya mintak mereka bagitau saya nama subjek. Masya Allah nama subjek pon tak tau. Abis selama ni dah 5 minggu kelas berjalan, rupenye mereka tak tau code subjek and nama subjek. Sungguh mengecewakan. Saya pon kurang pasti, adakah disebabkan saya yang tak pandai mengajar atau pon pelajar saya yang tak makan diajar.

Bende paling penting and paling simple macam tu pon tak bole nak jawab. Ntah mcm mana la mereka bile dah grad nanti. Harap-harap adalah majikan yang sudi nak amik mereka bekerja. Sigh~


0 Kata-Kata Inspirasi:

Friday, August 20, 2010

Perihal student


Minggu ni kelas praktikal restoran takda lagi memandangkan bulan puasa. Takkan nak serve makanan plak kan. Lainla time blaja kat UiTM dulu. Time serving lepas maghrib so takda alasan nak buat kelas teori jer.

So arini saya nak buat ujian lisan taknak ckp oral test. Nanti budak-budak yang terlebih umur ni (student) pikir yang bukan-bukan. Sabo jelakan. Takda bende lain ke dalam kepala otak diorang selain daripada bende tu.

Saya buat ujian lisan secara berpasangan. Takda la blur sangat nanti kalo sorang-sorangkan. Alasan lain senang keje saya nak evaluate takda letih asik tanya soalan yang sama je sampai 20 kali. Bulan-bulan pose ni kan kering plak air liur nanti walaupon arini pose saya dah terbatal walaupon saya sibuk nak pose. Huhu

First soalan saya. Paling senang sekali confirm bole skor la kan. Saya tanya mereka apa code subject? Pada pemikiran saya confirm la student saya bole menjawab dengan jayanya tapi apa yang saya dapat bermacam-macam code yang keluar. Sumenya salah. Can u image how good my students kan.

Okla kalo tak tau code saya mintak mereka bagitau saya nama subjek. Masya Allah nama subjek pon tak tau. Abis selama ni dah 5 minggu kelas berjalan, rupenye mereka tak tau code subjek and nama subjek. Sungguh mengecewakan. Saya pon kurang pasti, adakah disebabkan saya yang tak pandai mengajar atau pon pelajar saya yang tak makan diajar.

Bende paling penting and paling simple macam tu pon tak bole nak jawab. Ntah mcm mana la mereka bile dah grad nanti. Harap-harap adalah majikan yang sudi nak amik mereka bekerja. Sigh~


0 comments on "Perihal student"

Disable Right Click