Followers

Tuesday, May 31, 2011

Seleksi Lagu


#101


Seleksi lagu untuk dikumandangkan semasa majlis berlangsung.

Tibe-tibe saya teringin mahu pasang lagu yang berunsurkan joget, inang and irama melayu sahaja.

Folder dah siap cuma tak susun je lagi ikut keperluan. So jangan sapa-sapa berani pasang lagu rock jiwang kapak ye. Saya bawak kapak ketok kepala mereka. Haha

Jom check senarai lagu saya, kot-kot ada yang berkanan


Inang merindu - Noraniza Idris
Joget berhibur - Siti Nurhaliza
Ya Maulai - Siti Nurhaliza
Dondang Dendang - Noraniza Idris
Joget Senyum Memikat - Siti Nurhaliza
Cindai - Siti Nurhaliza
Joget orang berkasih - Noraniza Idris
Joget Dondang Sayang - Noraniza Idris
Zapin Pusaka - Noraniza Idris
Kurik Kundi - Siti Nurhaliza
Joget Serampang Laut
Inang Rancak Bertemu
Zapin Yaladan
Tari Tualang Tiga


(Kalau rajin try dengar kat 4shared or Youtube ye)


Ada banyak lagi lagu yang boleh ditambah.

Setakat ni lagu ni yang saya dah finalize


=)

Tata



P/s: Sangat Melayu uolsss...Huhu



Borang Nikah Part 3


#101


Assalamualaikum dan hai,


Sedikit informasi untuk saya,

Pagi tadi B call, die baru selesai buat test HIV. Huhu ntah mcm mana la rupanya dia bile kene cucuk amik darah kan. Sebab seperti yang saya tahu, B spesies takut tengok darah. Hahaha over plak mengutuk En Azli. Seawal 730 pagi dah terpacak kat klinik. Bagus B, nampak nau u semangat kan....


So arini urusan borang nikah di Seremban hampir selesai. Tunggu nak submit kat Pejabat Agama je. Kalau everything ok, then bole proceed ke Perak plak.


Alhamdullilah...


P/s: I pon ngeri tengok darah jugak sebenarnya. Pastu ngilu bab kene cucuk-cucuk ni. Adeih mengutuk org nombor satu kan...



Monday, May 30, 2011

Sigh~


Rasa dah malas nk buat kerja banyak-banyak dalam satu masa,

Pressure jugak kekadang,

Ermm gini la kalau jadi Fardilla Fawzi,



Rasa tak tertanggung dah,

Kalau tak kuat semangat mana nak dapat duit,

Selera bukan main lagi, nak itu ini,

Heii of course la!


Malas nak pergi tuisyen bole??

Tapi sape nk bagi saya 600-700 sebulan??

Nak harap gaji skg, mati kebulur la jawabnya,

Bukan tak bersyukur tapi bila saat memerlukan macam ni,

Memang kene kerja kuat sikit la,

Tension jugak kekadang,


Rasa nak benti,

Sume kerja saya banyak pending gara-gara kerja ni,

Tapi bila pikir balik,

Susah kalau takda side income ni,




Selalu gak muhasabah dalam diri,

Erm takpe..takpe,

Satu hari nanti mesti saya dapat apa yang saya nak,

Orang selalu cakap bersusah-susah dahulu, bersenang lenang kemudian,

Dari situ mungkin saya akan kenal erti bersyukur,



Sampai satu tahap, letih jugak nak memikir,

Harap bila officially ada soul mate,

Saya takkan macam ni lagi,

Ada tempat untuk bergantung,



Haishh letihnya...


Terima kasih coz sudi mendengar luahan saya




Checklist as 30 May 2011



Assalamualaikum dan hai,


How's your life today???



Please check my wedding countdown kat atas,

OMG 102 hari,

Kalau dah masuk 100 hari confirm i mengelupur babe,

Mana taknya dah masuk 2 digit ok,

Takut, cuak, gabra dan sewaktu dengannya,



Preparation??

  • Borang nikah :: in progress, B tgh setelkan belah Seremban dulu
  • Kad kawin :: in progress. By the end of June akan siap
  • Bunga tangan resepsi
  • Bunga pahar
  • Bunga manggar
  • Persalinan pengapit
  • Persalinan khatam Al-Quran
  • Penunjuk arah
  • Bunting
  • Skrip emcee
  • Seleksi Lagu :: Dah ada...cuma tak susun lagi
  • Aturcara majlis
  • Bubble gun
  • Bahulu pecah 8
  • Bekas telur
  • Gift rombongan lelaki
  • Bunga telur
  • Coklat bebudak
  • Honeymoon :: proceed to Plan B
  • Deco hantaran



OMG banyak lagi nak kene touch up....

~ Mengelupur mode ~



Tata



Sunday, May 29, 2011

Rendang Versi Cik Dilla


Alahai bila dah masuk umur 25 tahun, barulah nak terhegeh-hegeh nak try masak rendang sendiri. Sumpah tak pernah buat wei. Punyalah pemalas.

Time raya walaupun dah besau mcm ni, still harapkan mak untuk buat rendang. So kali ni saya dah tak takut nak menyahut cabaran buat rendang ayam sendiri. Huhu. Poyos~



In the making of rendang...tak masak lagi ni,
Dah cuak-cuak...eh jadi ke ni???
Macam tak je....
Huhu




Taraaaa...at last berjaya!
Hahaha




Tata



Itu je nak bagitau
=p


Selamat Berhujung Minggu


Assalamualaikum dan hai,

Hari ni saya melepak di rumah je. Memang sengaja saya mahukan satu hari memerap di rumah tanpa aktiviti sosial.


Semalam dah jumpa B, setelah 2 minggu tak jumpa. Rindu siot. Tapi disebabkan tebiat bulan mengambang saya nak datang, tanpa saya sedari saya dah lukakan hati B. Tapi small matter, saya dah berjaya tawan balik hati die. Huhuhu...haipp jangan pikir bukan-bukan. Kesian plak bila teringat balik. Haishh hati, nape la ko b*d*h sangat. B..i mintak maap sangat...

Nak dekat kawen ni, seriously memang banyak syaitan yang menghasut. Kalau dulu saya memang sangat takut untuk lukakan hati B depan-depan. Dulu kalau sakit hati dengan B pun, saya simpan sendiri je. Sorok-sorok and cuba control rasa tu. Ntah semalam saya tanpa sengaja berani protes depan-depan. Aduh menyesalnya buat B mcm tu.....


Semalam kami pergi MidValley je. Ada org teruja nak pergi exhibition center kat situ. Ala pasal home decoration and renovation what so ever la. Saya layan kan aje. Lepas jalan situ, isi perut kat Pizza Hut. I tell u, servis macam hampeh. Sampai ada sorang foreigner tu kuar dari situ sambil marah-marah staf. Memang ye pun. Sangat teruk! Mana taknya bayangkan hire staff overseas...do you get what i mean. Abg-la, abg nepal memang berlambak kat situ....


Then pergi tengok Midnite kat Spark Desa Petaling. Konon nak tengok Pirates of The Caribbean. Tiket lambat sangat pukul 1 pagi. Kesian plak B nak balik Semban lewat sangat. Layan jela cite The Priest yang ntah apa-apa tu. Ingat kan bestla. Dah kate action and horror kan. So sesape yang rasa nak tengok cite ni, hentikan jela niat murni uolss tu. Huhu


Eh eh okla..i nak sambung buat thesis ni. Harap sangat bole grad tahun depan. Amin...







Ok...I'm ready


P/s: B..i love u

Selamat berhujung minggu


Friday, May 27, 2011

Pakej Krabi Untuk Dijual!



Ada sapa-sapa nk beli pakej pergi Krabi 4 Hari 3 Malam,

Aritu saya booked masa Matta Fair,

Then di saat akhir tak dapat nak pergi disebabkan alasan yang memang memalukan,

So saya decide mahu jual pakej ni balik,



Kat bawah ni detail-nya:

Destination: 4D 3N Krabi & 4 Islands Hopping
Hotel: Krabi La Playa Resort (4 stars)
Superior Room
Pakej untuk 2 org sahaja

Tour cost: RM 325 per person
Total cost : RM 650

Tarikh: 26 - 29 September 2011

Travel agent: Sedunia Travel Services Sdn Bhd

Tapi kalau sesape yang nk pergi sebelum July 2011 pon bole,

Saya bole adjust dengan travel agent

Saya nk jual hanya RM 500 sahaja


Yang ni GROUND PACKAGE sahaja,
Tidak termasuk tiket flight,

Saya survey ticket flight untuk 2 org ke Krabi dalam RM 600 lebih,
Air Asia la yg murah...



So kalau ada sape-sape berminat bole la roger-roger saya ye.







P/s: Sedih tak dapat pergi. Tapi nak buat mcm mana. Dah takda rezeki. Redha jela..


Lalalalalalala~



Hei hei mood ceria menerjah dalam diri,

Hahaha baru balik karok wei,

Bestnya..perasaan gundah ku lebur dek suara sumbangku menyumbangkan lagu tadi,

Thanks to Rozie coz sudi teman,


Wah dah jumpa geng kat opis,

Agak-agak bengang, roger terus pergi port lepas tension,


Lalalalalalala



=p


P/s: Praktis dulu kot-kot ada yg nk request pengantin nyanyi nanti. Huhu. Muntah beramai-ramai jom....


Thursday, May 26, 2011

Honeymoon Plan B



Salam,

Skg ni tgh risik-risik tempat honeymoon plan B memandangkan plan A berkecai hancur lebur,


Air Asia tengah buat promo,

Balik ni nak tanya pendapat yang pakar plak,



Kali ni decide tak mahu amik pakej,

Air Asia buat best deal ticket flight and hotel,

So grab yang ni je,

Aktiviti kat sana baru decide,




50-50 nak grab or tidak

Ok pape hal,

Gua roger sini







Thank Google


P/s: To Fardilla semoga berjaya!

Tata


Wednesday, May 25, 2011

Bulan Mengambang...


Mode bulan mengambang nak datang,

Malas yang amat,

Datang opis sekadar mahu breakfast, lunch, bukak facebook, update blog, blogwalking and buat kerja yang takda kaitan dengan kerja,

Semalam poyo nak buat notes untuk housekeeping subject,

Tengok-tengok kerja tak jalan pun,

Baru 2nd slides...

Haishhh...



Simptom PMS memang meloyakan,

Teruk!

Period pain!

Badan sakit-sakit, selera besau, nak makan itu ini,

Skg ni teringin nak makan roti canai garing and kuih pau kaya,



Tak dpt imagine kalau simptom pregnant nanti,

Eh eh dah ke situ plak,

Over dik non...



Nak jalan-jalan tapi gaji tak masuk lagi...





Bestnya kalau dpt mcm ni skg ni,
Nak balik rumah bole??


Tuesday, May 24, 2011

Pending



Pending!!


Riben 3 beradik
Pelan lokasi kad kawen





Sekian



Banyak lagi pending tapi yg ni kene setel secepat mungkin




Monday, May 23, 2011

Presenting....



Sebenarnya malu nak tunjuk hasil tangan sendiri,

Tapi ini je yang saya mampu lakukan,

Jadilah kan....


=)



*

*

*

*

*

*

*

*

*

*










Comot bukan??

Huhu






Banyak lagi nak kene buat ni,

Ada sape nak pinjamkan tangan untuk saya??





Tata



P/s: Lega fail subjek dah hantar, walaupun carca marba. Asalkan hantar.........


Berdegup Jantungku...Auwww



Tadi call ayah,

Ayah dah pergi Pejabat Agama tanya perihal borang kebenaran nikah,


B kene setelkan part die dulu,

Then baru pass kat saya,




Seriously bila masuk part borang nikah,

Jantung macam nak tercabut,

Berdegup laju,

Rasa mcm nak dekat sangat dah,

Mak aiii macam ni ke rasa bila dah nak dekat....



Betol ke saya dah nak kawen ni???



Sunday, May 22, 2011

The Making of...riben 4 beradik


Cuti-cuti begini rasanya elok benar saya menyelesaikan perkara yang perlu diselesaikan. Ingat tak post yang ini. {post}

Yang ni baru part 1...riben 4 beradik. Ada lagi beberapa part yang belum selesai:

Part 2: riben 2 beradik
Part 3 : riben 3 beradik
Part 4: Net telur
Part 5 : eh tu jela kot...ko nak berapa banyak part...=p


#1
Riben 4 beradik
Amacam colorful kan??
Well..u know me
=p





#2
Proses melipat...sambil tangan kene pegang 3 beradik yang dah dilipat
Silap-silap bole terungkai balik riben-riben tu





#3
Ok now, sila cantumkan 4 beradik tadi
Pegang jangan tak pegang
Kalau tak, kene buat kerja banyak kali
Letih wooo






#4
Then kite ikat pakai dawai lembut
Ketatkan pakai alat bantuan yang saya tak tahu nak panggil apa
Huhu
Guna je pandai







#5
Now dah siap
Bole kemaskan lagi






#6
Happy bile tengok dah banyak
Ntah bila bole cantum jadi pokok




Tata




P/s: Malam ni ada Mentor...sori i memang layan Mentor. My favourite sudah tentu Salmah....Dia mesti menang! Sape nak bet dengan saya??





Simptom PMS



  1. Basuh baju sebakul
  2. Lipat baju sebakul
  3. Iron baju opis stok seminggu
  4. Kemas bilik
  5. Rehatkan diri dan minda

Weekend yang memerapkan kat rumah all the way. Anyway, i love it. Inilah masa for me untuk release penat lelah masa weekdays. Ntah kenapa minggu ni saya takda mood langsung untuk berjimba like the past weekend.


Pagi tadi, B ajak kuar pun, saya tolak mentah-mentah. Sori B... please give space for me to rest sepuasnya. Now, i dah puas dok rumah. And semangat untuk bekerja esok!


Bukan apa, rase dah semak tengok kete berderet. Rasa nk muntah tengok orang berduyun sana sini. Kaki penat ke hulur ke hilir. Jantung sakit dok asik maki org drive kete mcm haram. Enough la...pening ok...



Pray for me..semoga saya cepat keluar dari KL....


P/s: Actually, minggu ni adalah simptom PMS. That's why, i act like this way...

Oh yeah..arini tak masak nasi pun. Cukup sekadar mee goreng and popia goreng. So arini berat badan turun 5 kilo. (Berangan...huhu)




Saturday, May 21, 2011

Happy Weekend Uolls!


Assalamualaikum dan hai,


Promise,
this is only a short update

My location, of course, in my home sweet home

Pandan Perdana la not in Ipoh


*

Today, I have no planned at all,

No dating
No Nur Kasih Movie

Just want to relax and spend my time 100 percent on doing my "bunga telur" and some "commitment" task which is Food Studies Module.

*

Special menu for today:

Nasi hujan panas putih
Tomyam putih seafood
Ayam masak kicap

Last but not least

Bubur carca
(My favourite)

*

OMG!

Now,
i think that i really love cooking

=p



Friday, May 20, 2011

Kad Kawin Part 3


Oh yeah urusan tempahan kad kawen is in progress mode.

Walaupun pelan lokasi tak finalise lagi tapi saya amik langkah "terkinja-kinja" mahu tempah kad awal-awal. Please take note Mohd Azli Bin Mohd Noor.

Saya hanya menempah kad untuk part rumah saya je. Kat Seremban, B ada kad lain. Kami memang tak sekali-kan kad. Cuma dalam kad saya, saya ada masukkan part kenduri Seremban. Bukan apa, kot-kot ada sesapa yang tak bole datang Ipoh, bole la datang Seremban. Takdalah kene bagi 2 kad sekaligus. Bole rujuk alamat dan map Seremban pada kad saya je.


Saya berjaya menepis perasaan "tamak haloba" dalam jiwa tadi. Guess what, kad saya within my budget...means RM 0.50 sen/ satu. Hampir-hampir rambang mata pilih kad tadi. Nasib ada juru nasihat --> Cik Murni.


Design yang simple dengan bajet yang saya peruntukkan. Puas hati.

Total damage : RM 250 - RM 50 (depo) = RM 200




Yang mana satu idaman kalbu...lalalala


*******



After selesai tempah kad kawen pergi bersantai kat Restoran Santai Tesco Ampang

Macam biasa, kalau takda nasi memang tak sah





Tomyam seafood
RM 7.00



Ayam masak halia
RM 6.00



Sayur kailan ikan masin
RM 5.50



Nak tengok magik tak????

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*






Tinggal separuh. Sayur tak gemar sangat.
Owh patutla gemuk kan.
Kaedahnya la...



Ayam sedap so kene makan habis.
Rugi wooo

Nasib tak hentam sekali dengan bawang and halia



Part ni paling best

*

*

*

*

*




Tadaaa

Licin dan lesap uollsss.
Nasib tinggal 2 ekor udang,
Kalau tak nampak nau pelahapnya.
=p







Sekian, terima kasih

Ular sawa nak masuk bertapa



P/s: Murni, thank you teman i. Lap u....



Saya Masih Setia La...



Ok agak-agak boleh tak nak share kat sini, cecite..cecite...

Harap-harap uols paham la apa yang saya cuba nak sampaikan.

Saya pasti semua orang ada facebook kan. Kadang-kadang ada facebook ni pun menyusahkan jugak. Huhu...


Saya memang jarang klik online kat facebook. Selalu memang offline je walaupun saya ON facebook 24 hours. Bukan apa, saya tak mahu dicop gila facebook. Bole tak??? Ke takda kene mengena??? Haha abaikan.


So arini saya ON kan online button tu. So sesapa yang mahu chat dengan saya dipersilakan. Tiba-tiba ada la sorang mamat yang memang saya tak kenal. Yang malangnya ntah macam mana saya bole approve dia as my friend....

Dia ni memang kerap jugak tegur saya time saya klik ONLINE. Bukan nak tanya bende penting pun. Saje nak sembang-sembang. Tak kuasa ok. I tak kenal u!

Selalu bila dia chat saya just ignore je kata-kata dia. Malas nak reply takut melalut-lalut.

So arini bersempenan dengan Happy Friday, saya cuba-cuba buat ramah. Ramah la sangat. Konon nak layan...mana tahu bole "digunapakai" bila time kesusahan. Kot-kot anak dato yang bole sponsor wedding i. Hahahaha....rupaya saya pisau cukur jugak...=p


Katanya dia nak ajak saya teman dia lunch sesama...amboi dengan B pun saya tak teman lunch...nak teman orang lain plak. kaedahnya la....

Saya layankan aje.....masih soal selidik lagi...kot-kot anak dato...=p


After penat layan then dah dapat tahu dia bukan anak dato...so saya buat-buat tak layan.

Dia tanya lagi tak sudi ke nak dating dengan die??? What the.........tuuuttt...


Saya geram and konon nak matikan perbualan...saya cakap 3 bulan lagi kot nak kawen...

Saya ingatkan dia nak cakap sorry ke apa...ni tak....dia bole cakap...

Ala lambat lagi..
Skg la masa nak enjoy buat kali terakhir


Bole plak nak cakap macam tu kan..

Saya:
No way..kalu nak enjoy pun bukan kuar dgn lelaki lain....

(B..u kene bangga i setia ok...=p)


Dia:
...dgn lelaki la btol..
kalu pompuan dgn pompuan lesbian plak...


Satu perkataan yang bole i cakap untuk mamat tu...


BANGANG!




Bahaya ok. Nak kawen ni jaga la hubungan tu baik-baik. Macam-macam perkara boleh berlaku skg ni.


Dari berjumpa-jumpa and kawan-kawan ni la bole menyebabkan keruntuhan sesuatu perhubungan.....



Ok la...Murni dah tunggu. Nak pegi tempah kad kawen....


Tata....




Borang Nikah Part 2



Coming up next...


Maklumat penting Prosedur Kebenaran Berkahwin..


Kes saya:

Sang lelaki dari negeri berlainan dan akan bernikah di negeri tempat sang perempuan...
(B orang Seremban...sy orang Perak)




Tunggukan info ringkas dari saya...




Hasil ihsan En Google






Tata



P/s: Tengah prepare modul Food Studies plak...

Thursday, May 19, 2011

Kad Kawin Part 2



Murni cakap nak cuti esok,


Apa kata saya heret Mun-Mun pergi LH creative esok,
(Kalau Murni free la.... )

Walaupon plan lokasi tak finalize lagi tapi saya sudah mahu gatai tempah kad kawin,

Risau plak kalau lewat sebab by the end of July saya dah dapat pegang kad tu,



Bulan Ogos mahu edar-edar,



Esok mahu pilih-pilih design dulu,

Yang pasti mesti kene ikut bajet ok,


Alahai pengantin bajet....



Jom Tweet



Assalamualaikum dan hai,


Harini baru jumpa balik password twitter,

Saje nak 'ON' balik account twitter,

I think it's more privacy than facebook,

I bole luahkan segala macam bende without think twice untuk tulis apa-apa yang terbuku dalam hati ni,

Follower 3 ketul je babe,


Nak cakap i psycho,

Ada aku kisah???

Best wooo bile dapat luah apa jenis macam perasaan dalam hati ni,



Tweet tweet tweet....



Wednesday, May 18, 2011

Borang Nikah Part 1



Assalamualaikum dan hai,


Rasenya dah boleh selidik-selidik prosedur borang nikah kot,


Jap cari info dulu....

Tuesday, May 17, 2011

Mood Kebulur



Mood tidak mahu tido lagi...

Tengah menunggu nasi minyak laksa masak,

After balik tuisyen terus tergesa-gesa buat laksa,



Teringin yang amat plak,

Korbankan masa tido demi untuk masak laksa,



Kuah dah siap,
Tengah tunggu laksa lembut plak,

Haishh tula sape suruh beli laksa kering,






Menu Wesak Day


Macam biasa bila ada waktu lapang kene rajin main masak-masak,
Pagi-pagi ada orang ajak gi pasar kat Kg Pandan,

Say good bye to Tesco,
Ada port baru nak beli barang mentah

=p


Menu kami sempena cuti Wesak




#1
Asam pedas ikan merah
Prepared by myself




#2
Sotong masak merah
Prepared by Murni





#3
Sup kaki ayam
Prepared by Dilla no 2
(housemate nama sama mcm sy =p)




#4
Kerabu pucuk paku
Prepared by Murni

Ni menu baru sebab saya tak pernah makan sebelum ni
Sedap






Menu menanti sat lagi
Laksa Perak


Malasnya nak masak
Dah kenyang, rasa ngntuk la plak





Adoi



Mengomel



Pantasnya masa berlalu...
Rase tak cukup nak cuti...

Nikmat bila dapat bermalas-malasan di rumah




Tapi mood tak berapa nak baik
Rase bersalah tapi saya ada alasan kenapa saya tibe-tibe buat keputusan macam ni,


Biarlah die nak cakap ape??


Saya rasa saya dah buat yang terbaik untuk puaskan hati semua orang,

Apa lagi yg tak cukup??


Malas nak pikir.


Malam ni ada tusiyen plak,
745-1015 pm,
Serabutnya rasa,
Bila la semua ni akan berakhir,

Badan dah penat ok,
Otak dah penat nak pikir itu ini,




Tuesday, May 31, 2011

Seleksi Lagu

0 comments

#101


Seleksi lagu untuk dikumandangkan semasa majlis berlangsung.

Tibe-tibe saya teringin mahu pasang lagu yang berunsurkan joget, inang and irama melayu sahaja.

Folder dah siap cuma tak susun je lagi ikut keperluan. So jangan sapa-sapa berani pasang lagu rock jiwang kapak ye. Saya bawak kapak ketok kepala mereka. Haha

Jom check senarai lagu saya, kot-kot ada yang berkanan


Inang merindu - Noraniza Idris
Joget berhibur - Siti Nurhaliza
Ya Maulai - Siti Nurhaliza
Dondang Dendang - Noraniza Idris
Joget Senyum Memikat - Siti Nurhaliza
Cindai - Siti Nurhaliza
Joget orang berkasih - Noraniza Idris
Joget Dondang Sayang - Noraniza Idris
Zapin Pusaka - Noraniza Idris
Kurik Kundi - Siti Nurhaliza
Joget Serampang Laut
Inang Rancak Bertemu
Zapin Yaladan
Tari Tualang Tiga


(Kalau rajin try dengar kat 4shared or Youtube ye)


Ada banyak lagi lagu yang boleh ditambah.

Setakat ni lagu ni yang saya dah finalize


=)

Tata



P/s: Sangat Melayu uolsss...Huhu



Borang Nikah Part 3

4 comments

#101


Assalamualaikum dan hai,


Sedikit informasi untuk saya,

Pagi tadi B call, die baru selesai buat test HIV. Huhu ntah mcm mana la rupanya dia bile kene cucuk amik darah kan. Sebab seperti yang saya tahu, B spesies takut tengok darah. Hahaha over plak mengutuk En Azli. Seawal 730 pagi dah terpacak kat klinik. Bagus B, nampak nau u semangat kan....


So arini urusan borang nikah di Seremban hampir selesai. Tunggu nak submit kat Pejabat Agama je. Kalau everything ok, then bole proceed ke Perak plak.


Alhamdullilah...


P/s: I pon ngeri tengok darah jugak sebenarnya. Pastu ngilu bab kene cucuk-cucuk ni. Adeih mengutuk org nombor satu kan...



Monday, May 30, 2011

Sigh~

7 comments

Rasa dah malas nk buat kerja banyak-banyak dalam satu masa,

Pressure jugak kekadang,

Ermm gini la kalau jadi Fardilla Fawzi,



Rasa tak tertanggung dah,

Kalau tak kuat semangat mana nak dapat duit,

Selera bukan main lagi, nak itu ini,

Heii of course la!


Malas nak pergi tuisyen bole??

Tapi sape nk bagi saya 600-700 sebulan??

Nak harap gaji skg, mati kebulur la jawabnya,

Bukan tak bersyukur tapi bila saat memerlukan macam ni,

Memang kene kerja kuat sikit la,

Tension jugak kekadang,


Rasa nak benti,

Sume kerja saya banyak pending gara-gara kerja ni,

Tapi bila pikir balik,

Susah kalau takda side income ni,




Selalu gak muhasabah dalam diri,

Erm takpe..takpe,

Satu hari nanti mesti saya dapat apa yang saya nak,

Orang selalu cakap bersusah-susah dahulu, bersenang lenang kemudian,

Dari situ mungkin saya akan kenal erti bersyukur,



Sampai satu tahap, letih jugak nak memikir,

Harap bila officially ada soul mate,

Saya takkan macam ni lagi,

Ada tempat untuk bergantung,



Haishh letihnya...


Terima kasih coz sudi mendengar luahan saya




Checklist as 30 May 2011

0 comments


Assalamualaikum dan hai,


How's your life today???



Please check my wedding countdown kat atas,

OMG 102 hari,

Kalau dah masuk 100 hari confirm i mengelupur babe,

Mana taknya dah masuk 2 digit ok,

Takut, cuak, gabra dan sewaktu dengannya,



Preparation??

  • Borang nikah :: in progress, B tgh setelkan belah Seremban dulu
  • Kad kawin :: in progress. By the end of June akan siap
  • Bunga tangan resepsi
  • Bunga pahar
  • Bunga manggar
  • Persalinan pengapit
  • Persalinan khatam Al-Quran
  • Penunjuk arah
  • Bunting
  • Skrip emcee
  • Seleksi Lagu :: Dah ada...cuma tak susun lagi
  • Aturcara majlis
  • Bubble gun
  • Bahulu pecah 8
  • Bekas telur
  • Gift rombongan lelaki
  • Bunga telur
  • Coklat bebudak
  • Honeymoon :: proceed to Plan B
  • Deco hantaran



OMG banyak lagi nak kene touch up....

~ Mengelupur mode ~



Tata



Sunday, May 29, 2011

Rendang Versi Cik Dilla

2 comments

Alahai bila dah masuk umur 25 tahun, barulah nak terhegeh-hegeh nak try masak rendang sendiri. Sumpah tak pernah buat wei. Punyalah pemalas.

Time raya walaupun dah besau mcm ni, still harapkan mak untuk buat rendang. So kali ni saya dah tak takut nak menyahut cabaran buat rendang ayam sendiri. Huhu. Poyos~



In the making of rendang...tak masak lagi ni,
Dah cuak-cuak...eh jadi ke ni???
Macam tak je....
Huhu




Taraaaa...at last berjaya!
Hahaha




Tata



Itu je nak bagitau
=p


Selamat Berhujung Minggu

0 comments

Assalamualaikum dan hai,

Hari ni saya melepak di rumah je. Memang sengaja saya mahukan satu hari memerap di rumah tanpa aktiviti sosial.


Semalam dah jumpa B, setelah 2 minggu tak jumpa. Rindu siot. Tapi disebabkan tebiat bulan mengambang saya nak datang, tanpa saya sedari saya dah lukakan hati B. Tapi small matter, saya dah berjaya tawan balik hati die. Huhuhu...haipp jangan pikir bukan-bukan. Kesian plak bila teringat balik. Haishh hati, nape la ko b*d*h sangat. B..i mintak maap sangat...

Nak dekat kawen ni, seriously memang banyak syaitan yang menghasut. Kalau dulu saya memang sangat takut untuk lukakan hati B depan-depan. Dulu kalau sakit hati dengan B pun, saya simpan sendiri je. Sorok-sorok and cuba control rasa tu. Ntah semalam saya tanpa sengaja berani protes depan-depan. Aduh menyesalnya buat B mcm tu.....


Semalam kami pergi MidValley je. Ada org teruja nak pergi exhibition center kat situ. Ala pasal home decoration and renovation what so ever la. Saya layan kan aje. Lepas jalan situ, isi perut kat Pizza Hut. I tell u, servis macam hampeh. Sampai ada sorang foreigner tu kuar dari situ sambil marah-marah staf. Memang ye pun. Sangat teruk! Mana taknya bayangkan hire staff overseas...do you get what i mean. Abg-la, abg nepal memang berlambak kat situ....


Then pergi tengok Midnite kat Spark Desa Petaling. Konon nak tengok Pirates of The Caribbean. Tiket lambat sangat pukul 1 pagi. Kesian plak B nak balik Semban lewat sangat. Layan jela cite The Priest yang ntah apa-apa tu. Ingat kan bestla. Dah kate action and horror kan. So sesape yang rasa nak tengok cite ni, hentikan jela niat murni uolss tu. Huhu


Eh eh okla..i nak sambung buat thesis ni. Harap sangat bole grad tahun depan. Amin...







Ok...I'm ready


P/s: B..i love u

Selamat berhujung minggu


Friday, May 27, 2011

Pakej Krabi Untuk Dijual!

14 comments


Ada sapa-sapa nk beli pakej pergi Krabi 4 Hari 3 Malam,

Aritu saya booked masa Matta Fair,

Then di saat akhir tak dapat nak pergi disebabkan alasan yang memang memalukan,

So saya decide mahu jual pakej ni balik,



Kat bawah ni detail-nya:

Destination: 4D 3N Krabi & 4 Islands Hopping
Hotel: Krabi La Playa Resort (4 stars)
Superior Room
Pakej untuk 2 org sahaja

Tour cost: RM 325 per person
Total cost : RM 650

Tarikh: 26 - 29 September 2011

Travel agent: Sedunia Travel Services Sdn Bhd

Tapi kalau sesape yang nk pergi sebelum July 2011 pon bole,

Saya bole adjust dengan travel agent

Saya nk jual hanya RM 500 sahaja


Yang ni GROUND PACKAGE sahaja,
Tidak termasuk tiket flight,

Saya survey ticket flight untuk 2 org ke Krabi dalam RM 600 lebih,
Air Asia la yg murah...



So kalau ada sape-sape berminat bole la roger-roger saya ye.







P/s: Sedih tak dapat pergi. Tapi nak buat mcm mana. Dah takda rezeki. Redha jela..


Lalalalalalala~

0 comments


Hei hei mood ceria menerjah dalam diri,

Hahaha baru balik karok wei,

Bestnya..perasaan gundah ku lebur dek suara sumbangku menyumbangkan lagu tadi,

Thanks to Rozie coz sudi teman,


Wah dah jumpa geng kat opis,

Agak-agak bengang, roger terus pergi port lepas tension,


Lalalalalalala



=p


P/s: Praktis dulu kot-kot ada yg nk request pengantin nyanyi nanti. Huhu. Muntah beramai-ramai jom....


Thursday, May 26, 2011

Honeymoon Plan B

5 comments


Salam,

Skg ni tgh risik-risik tempat honeymoon plan B memandangkan plan A berkecai hancur lebur,


Air Asia tengah buat promo,

Balik ni nak tanya pendapat yang pakar plak,



Kali ni decide tak mahu amik pakej,

Air Asia buat best deal ticket flight and hotel,

So grab yang ni je,

Aktiviti kat sana baru decide,




50-50 nak grab or tidak

Ok pape hal,

Gua roger sini







Thank Google


P/s: To Fardilla semoga berjaya!

Tata


Wednesday, May 25, 2011

Bulan Mengambang...

2 comments

Mode bulan mengambang nak datang,

Malas yang amat,

Datang opis sekadar mahu breakfast, lunch, bukak facebook, update blog, blogwalking and buat kerja yang takda kaitan dengan kerja,

Semalam poyo nak buat notes untuk housekeeping subject,

Tengok-tengok kerja tak jalan pun,

Baru 2nd slides...

Haishhh...



Simptom PMS memang meloyakan,

Teruk!

Period pain!

Badan sakit-sakit, selera besau, nak makan itu ini,

Skg ni teringin nak makan roti canai garing and kuih pau kaya,



Tak dpt imagine kalau simptom pregnant nanti,

Eh eh dah ke situ plak,

Over dik non...



Nak jalan-jalan tapi gaji tak masuk lagi...





Bestnya kalau dpt mcm ni skg ni,
Nak balik rumah bole??


Tuesday, May 24, 2011

Pending

2 comments


Pending!!


Riben 3 beradik
Pelan lokasi kad kawen





Sekian



Banyak lagi pending tapi yg ni kene setel secepat mungkin




Monday, May 23, 2011

Presenting....

6 comments


Sebenarnya malu nak tunjuk hasil tangan sendiri,

Tapi ini je yang saya mampu lakukan,

Jadilah kan....


=)



*

*

*

*

*

*

*

*

*

*










Comot bukan??

Huhu






Banyak lagi nak kene buat ni,

Ada sape nak pinjamkan tangan untuk saya??





Tata



P/s: Lega fail subjek dah hantar, walaupun carca marba. Asalkan hantar.........


Berdegup Jantungku...Auwww

2 comments


Tadi call ayah,

Ayah dah pergi Pejabat Agama tanya perihal borang kebenaran nikah,


B kene setelkan part die dulu,

Then baru pass kat saya,




Seriously bila masuk part borang nikah,

Jantung macam nak tercabut,

Berdegup laju,

Rasa mcm nak dekat sangat dah,

Mak aiii macam ni ke rasa bila dah nak dekat....



Betol ke saya dah nak kawen ni???



Sunday, May 22, 2011

The Making of...riben 4 beradik

2 comments

Cuti-cuti begini rasanya elok benar saya menyelesaikan perkara yang perlu diselesaikan. Ingat tak post yang ini. {post}

Yang ni baru part 1...riben 4 beradik. Ada lagi beberapa part yang belum selesai:

Part 2: riben 2 beradik
Part 3 : riben 3 beradik
Part 4: Net telur
Part 5 : eh tu jela kot...ko nak berapa banyak part...=p


#1
Riben 4 beradik
Amacam colorful kan??
Well..u know me
=p





#2
Proses melipat...sambil tangan kene pegang 3 beradik yang dah dilipat
Silap-silap bole terungkai balik riben-riben tu





#3
Ok now, sila cantumkan 4 beradik tadi
Pegang jangan tak pegang
Kalau tak, kene buat kerja banyak kali
Letih wooo






#4
Then kite ikat pakai dawai lembut
Ketatkan pakai alat bantuan yang saya tak tahu nak panggil apa
Huhu
Guna je pandai







#5
Now dah siap
Bole kemaskan lagi






#6
Happy bile tengok dah banyak
Ntah bila bole cantum jadi pokok




Tata




P/s: Malam ni ada Mentor...sori i memang layan Mentor. My favourite sudah tentu Salmah....Dia mesti menang! Sape nak bet dengan saya??





Simptom PMS

0 comments


  1. Basuh baju sebakul
  2. Lipat baju sebakul
  3. Iron baju opis stok seminggu
  4. Kemas bilik
  5. Rehatkan diri dan minda

Weekend yang memerapkan kat rumah all the way. Anyway, i love it. Inilah masa for me untuk release penat lelah masa weekdays. Ntah kenapa minggu ni saya takda mood langsung untuk berjimba like the past weekend.


Pagi tadi, B ajak kuar pun, saya tolak mentah-mentah. Sori B... please give space for me to rest sepuasnya. Now, i dah puas dok rumah. And semangat untuk bekerja esok!


Bukan apa, rase dah semak tengok kete berderet. Rasa nk muntah tengok orang berduyun sana sini. Kaki penat ke hulur ke hilir. Jantung sakit dok asik maki org drive kete mcm haram. Enough la...pening ok...



Pray for me..semoga saya cepat keluar dari KL....


P/s: Actually, minggu ni adalah simptom PMS. That's why, i act like this way...

Oh yeah..arini tak masak nasi pun. Cukup sekadar mee goreng and popia goreng. So arini berat badan turun 5 kilo. (Berangan...huhu)




Saturday, May 21, 2011

Happy Weekend Uolls!

0 comments

Assalamualaikum dan hai,


Promise,
this is only a short update

My location, of course, in my home sweet home

Pandan Perdana la not in Ipoh


*

Today, I have no planned at all,

No dating
No Nur Kasih Movie

Just want to relax and spend my time 100 percent on doing my "bunga telur" and some "commitment" task which is Food Studies Module.

*

Special menu for today:

Nasi hujan panas putih
Tomyam putih seafood
Ayam masak kicap

Last but not least

Bubur carca
(My favourite)

*

OMG!

Now,
i think that i really love cooking

=p



Friday, May 20, 2011

Kad Kawin Part 3

0 comments

Oh yeah urusan tempahan kad kawen is in progress mode.

Walaupun pelan lokasi tak finalise lagi tapi saya amik langkah "terkinja-kinja" mahu tempah kad awal-awal. Please take note Mohd Azli Bin Mohd Noor.

Saya hanya menempah kad untuk part rumah saya je. Kat Seremban, B ada kad lain. Kami memang tak sekali-kan kad. Cuma dalam kad saya, saya ada masukkan part kenduri Seremban. Bukan apa, kot-kot ada sesapa yang tak bole datang Ipoh, bole la datang Seremban. Takdalah kene bagi 2 kad sekaligus. Bole rujuk alamat dan map Seremban pada kad saya je.


Saya berjaya menepis perasaan "tamak haloba" dalam jiwa tadi. Guess what, kad saya within my budget...means RM 0.50 sen/ satu. Hampir-hampir rambang mata pilih kad tadi. Nasib ada juru nasihat --> Cik Murni.


Design yang simple dengan bajet yang saya peruntukkan. Puas hati.

Total damage : RM 250 - RM 50 (depo) = RM 200




Yang mana satu idaman kalbu...lalalala


*******



After selesai tempah kad kawen pergi bersantai kat Restoran Santai Tesco Ampang

Macam biasa, kalau takda nasi memang tak sah





Tomyam seafood
RM 7.00



Ayam masak halia
RM 6.00



Sayur kailan ikan masin
RM 5.50



Nak tengok magik tak????

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*






Tinggal separuh. Sayur tak gemar sangat.
Owh patutla gemuk kan.
Kaedahnya la...



Ayam sedap so kene makan habis.
Rugi wooo

Nasib tak hentam sekali dengan bawang and halia



Part ni paling best

*

*

*

*

*




Tadaaa

Licin dan lesap uollsss.
Nasib tinggal 2 ekor udang,
Kalau tak nampak nau pelahapnya.
=p







Sekian, terima kasih

Ular sawa nak masuk bertapa



P/s: Murni, thank you teman i. Lap u....



Saya Masih Setia La...

2 comments


Ok agak-agak boleh tak nak share kat sini, cecite..cecite...

Harap-harap uols paham la apa yang saya cuba nak sampaikan.

Saya pasti semua orang ada facebook kan. Kadang-kadang ada facebook ni pun menyusahkan jugak. Huhu...


Saya memang jarang klik online kat facebook. Selalu memang offline je walaupun saya ON facebook 24 hours. Bukan apa, saya tak mahu dicop gila facebook. Bole tak??? Ke takda kene mengena??? Haha abaikan.


So arini saya ON kan online button tu. So sesapa yang mahu chat dengan saya dipersilakan. Tiba-tiba ada la sorang mamat yang memang saya tak kenal. Yang malangnya ntah macam mana saya bole approve dia as my friend....

Dia ni memang kerap jugak tegur saya time saya klik ONLINE. Bukan nak tanya bende penting pun. Saje nak sembang-sembang. Tak kuasa ok. I tak kenal u!

Selalu bila dia chat saya just ignore je kata-kata dia. Malas nak reply takut melalut-lalut.

So arini bersempenan dengan Happy Friday, saya cuba-cuba buat ramah. Ramah la sangat. Konon nak layan...mana tahu bole "digunapakai" bila time kesusahan. Kot-kot anak dato yang bole sponsor wedding i. Hahahaha....rupaya saya pisau cukur jugak...=p


Katanya dia nak ajak saya teman dia lunch sesama...amboi dengan B pun saya tak teman lunch...nak teman orang lain plak. kaedahnya la....

Saya layankan aje.....masih soal selidik lagi...kot-kot anak dato...=p


After penat layan then dah dapat tahu dia bukan anak dato...so saya buat-buat tak layan.

Dia tanya lagi tak sudi ke nak dating dengan die??? What the.........tuuuttt...


Saya geram and konon nak matikan perbualan...saya cakap 3 bulan lagi kot nak kawen...

Saya ingatkan dia nak cakap sorry ke apa...ni tak....dia bole cakap...

Ala lambat lagi..
Skg la masa nak enjoy buat kali terakhir


Bole plak nak cakap macam tu kan..

Saya:
No way..kalu nak enjoy pun bukan kuar dgn lelaki lain....

(B..u kene bangga i setia ok...=p)


Dia:
...dgn lelaki la btol..
kalu pompuan dgn pompuan lesbian plak...


Satu perkataan yang bole i cakap untuk mamat tu...


BANGANG!




Bahaya ok. Nak kawen ni jaga la hubungan tu baik-baik. Macam-macam perkara boleh berlaku skg ni.


Dari berjumpa-jumpa and kawan-kawan ni la bole menyebabkan keruntuhan sesuatu perhubungan.....



Ok la...Murni dah tunggu. Nak pegi tempah kad kawen....


Tata....




Borang Nikah Part 2

0 comments


Coming up next...


Maklumat penting Prosedur Kebenaran Berkahwin..


Kes saya:

Sang lelaki dari negeri berlainan dan akan bernikah di negeri tempat sang perempuan...
(B orang Seremban...sy orang Perak)




Tunggukan info ringkas dari saya...




Hasil ihsan En Google






Tata



P/s: Tengah prepare modul Food Studies plak...

Thursday, May 19, 2011

Kad Kawin Part 2

2 comments


Murni cakap nak cuti esok,


Apa kata saya heret Mun-Mun pergi LH creative esok,
(Kalau Murni free la.... )

Walaupon plan lokasi tak finalize lagi tapi saya sudah mahu gatai tempah kad kawin,

Risau plak kalau lewat sebab by the end of July saya dah dapat pegang kad tu,



Bulan Ogos mahu edar-edar,



Esok mahu pilih-pilih design dulu,

Yang pasti mesti kene ikut bajet ok,


Alahai pengantin bajet....



Jom Tweet

0 comments


Assalamualaikum dan hai,


Harini baru jumpa balik password twitter,

Saje nak 'ON' balik account twitter,

I think it's more privacy than facebook,

I bole luahkan segala macam bende without think twice untuk tulis apa-apa yang terbuku dalam hati ni,

Follower 3 ketul je babe,


Nak cakap i psycho,

Ada aku kisah???

Best wooo bile dapat luah apa jenis macam perasaan dalam hati ni,



Tweet tweet tweet....



Wednesday, May 18, 2011

Borang Nikah Part 1

0 comments


Assalamualaikum dan hai,


Rasenya dah boleh selidik-selidik prosedur borang nikah kot,


Jap cari info dulu....

Tuesday, May 17, 2011

Mood Kebulur

0 comments


Mood tidak mahu tido lagi...

Tengah menunggu nasi minyak laksa masak,

After balik tuisyen terus tergesa-gesa buat laksa,



Teringin yang amat plak,

Korbankan masa tido demi untuk masak laksa,



Kuah dah siap,
Tengah tunggu laksa lembut plak,

Haishh tula sape suruh beli laksa kering,






Menu Wesak Day

0 comments

Macam biasa bila ada waktu lapang kene rajin main masak-masak,
Pagi-pagi ada orang ajak gi pasar kat Kg Pandan,

Say good bye to Tesco,
Ada port baru nak beli barang mentah

=p


Menu kami sempena cuti Wesak




#1
Asam pedas ikan merah
Prepared by myself




#2
Sotong masak merah
Prepared by Murni





#3
Sup kaki ayam
Prepared by Dilla no 2
(housemate nama sama mcm sy =p)




#4
Kerabu pucuk paku
Prepared by Murni

Ni menu baru sebab saya tak pernah makan sebelum ni
Sedap






Menu menanti sat lagi
Laksa Perak


Malasnya nak masak
Dah kenyang, rasa ngntuk la plak





Adoi



Mengomel

0 comments


Pantasnya masa berlalu...
Rase tak cukup nak cuti...

Nikmat bila dapat bermalas-malasan di rumah




Tapi mood tak berapa nak baik
Rase bersalah tapi saya ada alasan kenapa saya tibe-tibe buat keputusan macam ni,


Biarlah die nak cakap ape??


Saya rasa saya dah buat yang terbaik untuk puaskan hati semua orang,

Apa lagi yg tak cukup??


Malas nak pikir.


Malam ni ada tusiyen plak,
745-1015 pm,
Serabutnya rasa,
Bila la semua ni akan berakhir,

Badan dah penat ok,
Otak dah penat nak pikir itu ini,




Disable Right Click