Followers

Wednesday, May 30, 2012

Pasrah Segala Keputusan


Esok ada interview SPP. Ini kali yang kedua selepas dihalau tahun lepas gara-gara saya kehilangan skrol ijazah dalam bahasa Malaysia. Bodoh kan?

Memang bodoh pun. Saya pun tak pasti ke mana menghilang skrol berkenaan. Bila dapat interview kerajaan benda tu la yang paling penting panel nak tengok. Tapi masa interview UiTM haritu, penemuduga tak strict macam SPP ni....

Kali ni saya tak meletakkan harapan terlalu tinggi untuk lepas ke bilik temuduga. Skrol yang asal masih dalam proses. Rekod yang ada, cuma pengesahan penganugerahan ijazah sahaja. Dan saya tidak pasti sama ada ia valid atau tak untuk melepaskan saya ditemuduga.

Kepada pembaca di luar sana. Simpanlah skrol anda baik-baik ye. Jangan jadi macam saya.

Kalau takda lagi rezeki kali ni saya pasrah je. Nak buat macam mana, takkanlah nak pergi jumpa bomoh nak bomohkan panel/penemuduga plak.

Ingat tu rezeki ada di mana-mana. Yang penting usaha bukan duduk bersila berteleku dalam rumah menanti rezeki terbang depan mata.

0 Kata-Kata Inspirasi:

Wednesday, May 30, 2012

Pasrah Segala Keputusan



Esok ada interview SPP. Ini kali yang kedua selepas dihalau tahun lepas gara-gara saya kehilangan skrol ijazah dalam bahasa Malaysia. Bodoh kan?

Memang bodoh pun. Saya pun tak pasti ke mana menghilang skrol berkenaan. Bila dapat interview kerajaan benda tu la yang paling penting panel nak tengok. Tapi masa interview UiTM haritu, penemuduga tak strict macam SPP ni....

Kali ni saya tak meletakkan harapan terlalu tinggi untuk lepas ke bilik temuduga. Skrol yang asal masih dalam proses. Rekod yang ada, cuma pengesahan penganugerahan ijazah sahaja. Dan saya tidak pasti sama ada ia valid atau tak untuk melepaskan saya ditemuduga.

Kepada pembaca di luar sana. Simpanlah skrol anda baik-baik ye. Jangan jadi macam saya.

Kalau takda lagi rezeki kali ni saya pasrah je. Nak buat macam mana, takkanlah nak pergi jumpa bomoh nak bomohkan panel/penemuduga plak.

Ingat tu rezeki ada di mana-mana. Yang penting usaha bukan duduk bersila berteleku dalam rumah menanti rezeki terbang depan mata.

0 comments on "Pasrah Segala Keputusan"

Disable Right Click