Followers

Friday, May 18, 2012

Projek Fruit Tartlet


Salam Jumaat,

Bestnya bila dah tiba hari Jumaat, kalau Sabtu tidak perlu datang bekerja.

Semalam saya tak balik Seremban and seperti biasa akan menumpang di rumah kawan satu opis, Linda and Kak Amy.

Seperti biasa dah melepak rumah anak dara automatik banyak sangat aktiviti yang dirancang. Semalam sempat jugak kami menyiapkan projek Fruit Tartlet seperti dalam gambar. Terasa sangat puas hati bila berjaya menghasilkan sendiri. Sebelum ni asik jeles dengan hasil buatan tangan orang lain, kali ni dah mampu tersenyum sebab dah berjaya menghasilkan menggunakan tangan sendiri.

Kecoh dapur rumah diorang semalam. Saya dan Kak Amy dengan preparation tart and si Linda dengan roti jala and kari ayam yang sedap and kaw.

At least bila berjauhan dengan husband buat seketika takdalah terasa jiwa ni kosong sangat. Sekurang-kurangnya saya ada teman berkepochi and buat aktiviti sama-sama. Al maklum kalau nak buat sorang-sorang kat rumah barang dapur seperti mixer, oven and keperluan buat pastri masih tak beli lagi. Kalau buat kat rumah diorang ni, sume keperluan complete. Tambahan mixer tu so takdalah patah tangan nak memutar telur dengan gula sampai kembang.... =p

Kawan pengubat kesunyian dikala berjauhan dengan tersayang. Thanks kawan... =)






Fruit Tartlet
Resepi bole google sana sini.
Confirm menjadi and sedap.





P/s: Dibuka untuk tempahan... =p



0 Kata-Kata Inspirasi:

Friday, May 18, 2012

Projek Fruit Tartlet



Salam Jumaat,

Bestnya bila dah tiba hari Jumaat, kalau Sabtu tidak perlu datang bekerja.

Semalam saya tak balik Seremban and seperti biasa akan menumpang di rumah kawan satu opis, Linda and Kak Amy.

Seperti biasa dah melepak rumah anak dara automatik banyak sangat aktiviti yang dirancang. Semalam sempat jugak kami menyiapkan projek Fruit Tartlet seperti dalam gambar. Terasa sangat puas hati bila berjaya menghasilkan sendiri. Sebelum ni asik jeles dengan hasil buatan tangan orang lain, kali ni dah mampu tersenyum sebab dah berjaya menghasilkan menggunakan tangan sendiri.

Kecoh dapur rumah diorang semalam. Saya dan Kak Amy dengan preparation tart and si Linda dengan roti jala and kari ayam yang sedap and kaw.

At least bila berjauhan dengan husband buat seketika takdalah terasa jiwa ni kosong sangat. Sekurang-kurangnya saya ada teman berkepochi and buat aktiviti sama-sama. Al maklum kalau nak buat sorang-sorang kat rumah barang dapur seperti mixer, oven and keperluan buat pastri masih tak beli lagi. Kalau buat kat rumah diorang ni, sume keperluan complete. Tambahan mixer tu so takdalah patah tangan nak memutar telur dengan gula sampai kembang.... =p

Kawan pengubat kesunyian dikala berjauhan dengan tersayang. Thanks kawan... =)






Fruit Tartlet
Resepi bole google sana sini.
Confirm menjadi and sedap.





P/s: Dibuka untuk tempahan... =p



0 comments on "Projek Fruit Tartlet"

Disable Right Click