Followers

Tuesday, May 29, 2012

Memori Terindah Part 1


Harini dah mula kerja. Pagi tadi nak bangun yang amat payahnya. Mata tak boleh nak bukak. Badan tak boleh bangun. Macam ada lembaga hitam berseluar jeans yang menghempap saya dari bangun. Ikutkan perasaan dan hati kecil yang berbisik, nak ambil mc je harini. Tapi disebabkan mahu menjaga reputasi di saat-saat akhir nak meninggalkan Cybernetics, saya gagahkan jugak bangun dan drive ke KL. Nasib baik semalam on da way ke Seremban B sorang yang drive. So keletihan tu takdalah terasa sangat.

Semalam kami dari Penang bertolak 330 petang. Plan awal nak balik awal pagi dalam pukul 10 macam tu. Tapi memandangkan pihak pengantin nak belanja makan. Terpaksalah turut meraikan mereka. Macam rugi plak tolak rezeki kan. Dapat lagi berjalan setiap pelusuk Penang. Lepas ni tak tahu la bila lagi dapat pergi. 

Nasib baik pihak penaja bawak ke tempat yang special, Puncak Mutiara. Tempat makan yang unik dan best. Mula-mula ingat nak bawak pi makan nasi kandar Penang je... =p

Tak sia-sia kami postpone masa bertolak ke Seremban. Gambar belum transfer lagi. Insya Allah coming soon ye. And tempat makan ni pernah masuk dalam Rancangan Jalan-Jalan Cari Makan.

Kali ni trip ke Penang sangat awesome and tentatif perjalanan banyak terisi sebab ada Encik Burn (my husband) yang sangat knowledgeable yang tak pernah-pernah berhenti bercakap tentang memori indah dia semasa berada di Penang. Kami (saya, Debab and Akma) dah bernanah telinga dengar sejarah dan memori indah beliau... =p 

Tak lupa jugak nak ucapkan terima kasih yang tidak terhingga kepada teknologi moden GPS yang sangat membantu sepanjang berada di Penang. Part yang kelakar bila tengok kereta berjalan atas laut sebab kami naik feri menyeberangi dari Butterworth ke Georgetown. Memangla tak boleh nak cari jalan sebab tengah laut mana ada jalan...huuuyaaiii....

Memandangkan mood bercuti, harini datang opis saya sangat malas nak menghadap kerja. 



P/s: Bila angah dah kawen, lepas ni senang la nak mai Penang lagi. Dah ada tempat menumpang. Tak puas lagi nak jalan Penang!




0 Kata-Kata Inspirasi:

Tuesday, May 29, 2012

Memori Terindah Part 1



Harini dah mula kerja. Pagi tadi nak bangun yang amat payahnya. Mata tak boleh nak bukak. Badan tak boleh bangun. Macam ada lembaga hitam berseluar jeans yang menghempap saya dari bangun. Ikutkan perasaan dan hati kecil yang berbisik, nak ambil mc je harini. Tapi disebabkan mahu menjaga reputasi di saat-saat akhir nak meninggalkan Cybernetics, saya gagahkan jugak bangun dan drive ke KL. Nasib baik semalam on da way ke Seremban B sorang yang drive. So keletihan tu takdalah terasa sangat.

Semalam kami dari Penang bertolak 330 petang. Plan awal nak balik awal pagi dalam pukul 10 macam tu. Tapi memandangkan pihak pengantin nak belanja makan. Terpaksalah turut meraikan mereka. Macam rugi plak tolak rezeki kan. Dapat lagi berjalan setiap pelusuk Penang. Lepas ni tak tahu la bila lagi dapat pergi. 

Nasib baik pihak penaja bawak ke tempat yang special, Puncak Mutiara. Tempat makan yang unik dan best. Mula-mula ingat nak bawak pi makan nasi kandar Penang je... =p

Tak sia-sia kami postpone masa bertolak ke Seremban. Gambar belum transfer lagi. Insya Allah coming soon ye. And tempat makan ni pernah masuk dalam Rancangan Jalan-Jalan Cari Makan.

Kali ni trip ke Penang sangat awesome and tentatif perjalanan banyak terisi sebab ada Encik Burn (my husband) yang sangat knowledgeable yang tak pernah-pernah berhenti bercakap tentang memori indah dia semasa berada di Penang. Kami (saya, Debab and Akma) dah bernanah telinga dengar sejarah dan memori indah beliau... =p 

Tak lupa jugak nak ucapkan terima kasih yang tidak terhingga kepada teknologi moden GPS yang sangat membantu sepanjang berada di Penang. Part yang kelakar bila tengok kereta berjalan atas laut sebab kami naik feri menyeberangi dari Butterworth ke Georgetown. Memangla tak boleh nak cari jalan sebab tengah laut mana ada jalan...huuuyaaiii....

Memandangkan mood bercuti, harini datang opis saya sangat malas nak menghadap kerja. 



P/s: Bila angah dah kawen, lepas ni senang la nak mai Penang lagi. Dah ada tempat menumpang. Tak puas lagi nak jalan Penang!




0 comments on "Memori Terindah Part 1"

Disable Right Click