Followers

Tuesday, May 15, 2012

Mengidam Atau Nafsu Semata??


Dari beberapa hari lagi saya memang teringin nak makan Lamb Chop. Tapi hasrat nafsu makan ni tak tertunai lagi. Sengaja delay. Tak mahu turutkan perasaan. Nanti boleh binasa. Cewah. Sengaja tahan nafsu nak belajar bersabar. Wah statement suci murni la konon. Nak suruh orang puji...wahhh bagus Fardilla ni...hati penuh sifat sabar....haktuihhh...=p

Semalam lepas masakkan menu simple ikan kerisi masak pindang dengan jantung pisang rebus cicah cencalok, lepas solat Maghrib terus makan. Saya menyatakan hasrat suci murni teringin nak makan Lamb Chop kepada husband. Alaaa saya nak yang dekat-dekat and murah-murah je...dekat Jusco Seremban 2 pon takpe. Tak payah nak pergi restoran specialise steak pon takpe. Janji dapat makan Lamb Chop....=)

Sebelum ni saya pernah makan steak kat Food Court Jsuco dengan Akmar Amon. Not bad. The taste still can be accepted. Saya suka. Tu yang request nak makan kat Food Court Jusco Seremban 2 je memandangkan tu jela satu-satu Jusco yang paling dekat.

Husband terus macam tak sabar-sabar nak ajak saya pergi. Risau konon saya mengidam ke apa. Padahal 99 percent mengatakan negatif (tanpa ujian UPT). Saya tak rasa positif pon bulan ni sebab ada beberapa kekangan yang tak boleh dielakkan.

Tapi yang husband teruja and kalau boleh dengan segera nak tunaikan hasrat nafsu pelahap saya ni. Tambahan pula Lamb tu memang salah satau feveret saya. 

Teringat masa time kitchen (Western) masa belajar, bila time kene masak Lamb, kadang-kadang ada banyak leftover, sayalah orang pertama yang akan makan. Tak ingat orang belakang. Tapi setahu saya masa tu, ramai classmates saya yang tak berapa into dengan lamb...saya sorang je gile lamb. 

Lepas makan tak sedar diri baru teringat tentang kesihatan...ya Allah dapat darah tinggi la aku lepas ni...insaf seminit je...

Esok lusa bila ada lamb lagi saya bedal lagi...sampai la ke saat ini...

Tapi bila mengajar Kitchen skang ni takda plak diorang provide lamb untuk dimasak....takda can la nak makan free lagi....=p



And satu lagi habit husband skang ni...dia beli susu kambing. And tiap malam akan defrost-kan (sebab susu tu kene letak dalam freezer) and suruh saya minum sebelum tido. Katanya nak jaga kesihatan saya sebab saya selalu stress. Saya pon tak sedar bila masa saya stress. Dear kata kalau stress susah nak pregnant nanti. Alahai.....

Seronok masa pregnant hari tu...apa je yang keluar dari mulut...nak tu nak ni mesti husband akan cepat-cepat buat....terasa dihargai dan disayangi...=p

Laaa ni bila tak pregnant??? Still the same tapi sifat ngelabah tu tak terserlah sangat la...cool lagi... =p





0 Kata-Kata Inspirasi:

Tuesday, May 15, 2012

Mengidam Atau Nafsu Semata??



Dari beberapa hari lagi saya memang teringin nak makan Lamb Chop. Tapi hasrat nafsu makan ni tak tertunai lagi. Sengaja delay. Tak mahu turutkan perasaan. Nanti boleh binasa. Cewah. Sengaja tahan nafsu nak belajar bersabar. Wah statement suci murni la konon. Nak suruh orang puji...wahhh bagus Fardilla ni...hati penuh sifat sabar....haktuihhh...=p

Semalam lepas masakkan menu simple ikan kerisi masak pindang dengan jantung pisang rebus cicah cencalok, lepas solat Maghrib terus makan. Saya menyatakan hasrat suci murni teringin nak makan Lamb Chop kepada husband. Alaaa saya nak yang dekat-dekat and murah-murah je...dekat Jusco Seremban 2 pon takpe. Tak payah nak pergi restoran specialise steak pon takpe. Janji dapat makan Lamb Chop....=)

Sebelum ni saya pernah makan steak kat Food Court Jsuco dengan Akmar Amon. Not bad. The taste still can be accepted. Saya suka. Tu yang request nak makan kat Food Court Jusco Seremban 2 je memandangkan tu jela satu-satu Jusco yang paling dekat.

Husband terus macam tak sabar-sabar nak ajak saya pergi. Risau konon saya mengidam ke apa. Padahal 99 percent mengatakan negatif (tanpa ujian UPT). Saya tak rasa positif pon bulan ni sebab ada beberapa kekangan yang tak boleh dielakkan.

Tapi yang husband teruja and kalau boleh dengan segera nak tunaikan hasrat nafsu pelahap saya ni. Tambahan pula Lamb tu memang salah satau feveret saya. 

Teringat masa time kitchen (Western) masa belajar, bila time kene masak Lamb, kadang-kadang ada banyak leftover, sayalah orang pertama yang akan makan. Tak ingat orang belakang. Tapi setahu saya masa tu, ramai classmates saya yang tak berapa into dengan lamb...saya sorang je gile lamb. 

Lepas makan tak sedar diri baru teringat tentang kesihatan...ya Allah dapat darah tinggi la aku lepas ni...insaf seminit je...

Esok lusa bila ada lamb lagi saya bedal lagi...sampai la ke saat ini...

Tapi bila mengajar Kitchen skang ni takda plak diorang provide lamb untuk dimasak....takda can la nak makan free lagi....=p



And satu lagi habit husband skang ni...dia beli susu kambing. And tiap malam akan defrost-kan (sebab susu tu kene letak dalam freezer) and suruh saya minum sebelum tido. Katanya nak jaga kesihatan saya sebab saya selalu stress. Saya pon tak sedar bila masa saya stress. Dear kata kalau stress susah nak pregnant nanti. Alahai.....

Seronok masa pregnant hari tu...apa je yang keluar dari mulut...nak tu nak ni mesti husband akan cepat-cepat buat....terasa dihargai dan disayangi...=p

Laaa ni bila tak pregnant??? Still the same tapi sifat ngelabah tu tak terserlah sangat la...cool lagi... =p





0 comments on "Mengidam Atau Nafsu Semata??"

Disable Right Click