Followers

Monday, May 07, 2012

What A Wonderful Day!


Assalamualaikum dan hello uolsss,

Hari ni Isnin. Saya start harini dengan terpaksa meredah jalan yang hujan dan sampai KL macam biasa Smart Tunnel tutup untuk operasi banjir. Bersyukur sangat dalam hati saya terpaksa meredah jalan penuh liku dan panjang. Saya sangat teruja dan happy sangat sepanjang pemanduan. Kalau hari-hari macam ni pon tak mendatangkan masalah pada saya. Sememangnya saya seorang wanita yang kuat dan tabah menghadapi apa jua rintangan. Setakat drive waktu hujan dan jammed apalah sangat pada saya. Itu hanya ujian yang kecil buat saya. Saya kan Iron Woman. Small matter semua tu... =)

Harini nampak gaya tak boleh nak bersenang lenang sangat kat opis. Pagi-pagi lepas menghadap jem terpaksa mengadap presentation student yang baru balik dari Latihan Industri...Ouchhh what a wonderful day!

Saya sangat gembira mendengar segala repekan students saya ditambah dengan contents slide presentation yang boleh dikatakan tidak mencapai expectation saya...Ouchhh saya sangat suka bila dicabar begitu. =)

Weekend lepas memang ternyata hari yang relaks buat saya. Lepak duduk rumah memang saat yang paling saya tunggu-tunggu.

And minggu ni jugak saya dah kembali beraksi di dapur setelah sekian lama proses bercuti. Cehh...so Ahad lepas rutin pergi pasar dah kembali giat dijalankan. And first menu yang saya buat Sup Tulang. Entah kenapa tekak ni loya sangat nak makan sup tulang. Saya hanya mahukan sup, sup dan sup. Sup memang feveret saya pun. Bukan sebab mengidam ke apa. Nampak nau tipu kalau dah start mengidam bila period tak delay lagi kan. =p

So dah tercatat dalam kamus hidup...saya dah berjaya buat sup tulang! Husband puji, kalau tak puji memang nak kene la kan...=p

Bayangkan saya masak nasi 2 cawan (put), husband makan dengan kawan bape pinggan mereka berdua sahaja. Masa ni saya tak makan lagi nak bagi can mereka makan dulu.

Tulang lembu tu pun banyak jugakla saya beli kat pasar. Ingat sempat simpan stok malam. At last nasi tinggal sepinggan ciput and tulang hampir nak habis. Tu pun sebab saya simpan untuk saya. Kalau tak memang habis satu periuk kot. 

Apa pun saya sangat puas hati tengok mereka makan. =)







Sup tulang.
Tulang yang fresh akan buat sup kita pon fresh.
Serve dengan sambal kicap pedas.

=)



P/s: Continue dengan presentation lagi sampai petang. What a wonderful day! 
Next post --> Resepi Sup Tulang


0 Kata-Kata Inspirasi:

Monday, May 07, 2012

What A Wonderful Day!



Assalamualaikum dan hello uolsss,

Hari ni Isnin. Saya start harini dengan terpaksa meredah jalan yang hujan dan sampai KL macam biasa Smart Tunnel tutup untuk operasi banjir. Bersyukur sangat dalam hati saya terpaksa meredah jalan penuh liku dan panjang. Saya sangat teruja dan happy sangat sepanjang pemanduan. Kalau hari-hari macam ni pon tak mendatangkan masalah pada saya. Sememangnya saya seorang wanita yang kuat dan tabah menghadapi apa jua rintangan. Setakat drive waktu hujan dan jammed apalah sangat pada saya. Itu hanya ujian yang kecil buat saya. Saya kan Iron Woman. Small matter semua tu... =)

Harini nampak gaya tak boleh nak bersenang lenang sangat kat opis. Pagi-pagi lepas menghadap jem terpaksa mengadap presentation student yang baru balik dari Latihan Industri...Ouchhh what a wonderful day!

Saya sangat gembira mendengar segala repekan students saya ditambah dengan contents slide presentation yang boleh dikatakan tidak mencapai expectation saya...Ouchhh saya sangat suka bila dicabar begitu. =)

Weekend lepas memang ternyata hari yang relaks buat saya. Lepak duduk rumah memang saat yang paling saya tunggu-tunggu.

And minggu ni jugak saya dah kembali beraksi di dapur setelah sekian lama proses bercuti. Cehh...so Ahad lepas rutin pergi pasar dah kembali giat dijalankan. And first menu yang saya buat Sup Tulang. Entah kenapa tekak ni loya sangat nak makan sup tulang. Saya hanya mahukan sup, sup dan sup. Sup memang feveret saya pun. Bukan sebab mengidam ke apa. Nampak nau tipu kalau dah start mengidam bila period tak delay lagi kan. =p

So dah tercatat dalam kamus hidup...saya dah berjaya buat sup tulang! Husband puji, kalau tak puji memang nak kene la kan...=p

Bayangkan saya masak nasi 2 cawan (put), husband makan dengan kawan bape pinggan mereka berdua sahaja. Masa ni saya tak makan lagi nak bagi can mereka makan dulu.

Tulang lembu tu pun banyak jugakla saya beli kat pasar. Ingat sempat simpan stok malam. At last nasi tinggal sepinggan ciput and tulang hampir nak habis. Tu pun sebab saya simpan untuk saya. Kalau tak memang habis satu periuk kot. 

Apa pun saya sangat puas hati tengok mereka makan. =)







Sup tulang.
Tulang yang fresh akan buat sup kita pon fresh.
Serve dengan sambal kicap pedas.

=)



P/s: Continue dengan presentation lagi sampai petang. What a wonderful day! 
Next post --> Resepi Sup Tulang


0 comments on "What A Wonderful Day!"

Disable Right Click