Followers

Monday, May 14, 2012

Projek Lanskap Tepi Rumah


Ini adalah update tentang Teratak Syurga Kami.

Jumaat lepas saya tak balik Seremban memandangkan Sabtu adalah hari bekerja. Hari Sabtu saya balik rumah tengok rumput lalang dah mati akibat diracun. Rumah kami corner lot and memang ada perancangan untuk buat sedikit lanskap yang simple. 

So sekarang ni B dalam usaha untuk menaiktaraf projek lanskap tepi rumah kami. Kat tepi rumah kalau tak dijaga ular senduk pun boleh buat sarang. Bukan takat rumput yang ditanam oleh developer tetapi sekali pakej dengan lalang. Tiap bulan memang wajib kene potong sebelum jiran tetangga menyangka rumah kami adalah rumah tinggal. Fuhhh...

Bab pokok pokok bunga ni not my taste la. Walaupun saya suka melihat keindahan hijau pokok tapi bab nak membaja and pangkas dahan sana sini menang diluar bidang saya. Nak siram pokok pon kene suruh dulu. Kalau B tak suruh siram pokok maka mati kering la pokok kat rumah tu. 

Semalam tengah malam balik dari merayau kat Jusco terus B minta teman dia uruskan projek lanskap. Katanya waktu siang panas (memang betol pon). So malam adalah waktu yang paling bagus. Pukul 12 tengah malam baru selesai. Kalau tak pikir nak kerja esok rasanya sampai ke subuh kot...=p

Pokok kat rumah tu dah penuh. Memang tak upah orang pon. Husband yang buat sendiri. Dah dia biasa buat lanskap rumah client kan. Kalau nak suruh orang lain tolong buatkan rumah sendiri memang sia-sia la jawabnya. =p

Saya pon tak paham macam mana husband ada minat yang macam tu. Kalau jalan-jalan tak singgah nursery memang tak sah. Nape saya takda minat yang macam tu??? Curious......












Wooowww
Menarik bukan???


Pic Ihsan Google.



Tunggu jela bape bulan lanskap tepi rumah yang simple tu nak siap..
=p



2 Kata-Kata Inspirasi:

UyaRayza said...

wahhh kalo tepi umah buat mcm nie mmg syiok la hehe..tetibe teringat edward the siccorshand hehe

Cempaka Cenderawasih said...

Hahaha...yg gajah tu comel..i suke sgt....hihi...=p

Monday, May 14, 2012

Projek Lanskap Tepi Rumah



Ini adalah update tentang Teratak Syurga Kami.

Jumaat lepas saya tak balik Seremban memandangkan Sabtu adalah hari bekerja. Hari Sabtu saya balik rumah tengok rumput lalang dah mati akibat diracun. Rumah kami corner lot and memang ada perancangan untuk buat sedikit lanskap yang simple. 

So sekarang ni B dalam usaha untuk menaiktaraf projek lanskap tepi rumah kami. Kat tepi rumah kalau tak dijaga ular senduk pun boleh buat sarang. Bukan takat rumput yang ditanam oleh developer tetapi sekali pakej dengan lalang. Tiap bulan memang wajib kene potong sebelum jiran tetangga menyangka rumah kami adalah rumah tinggal. Fuhhh...

Bab pokok pokok bunga ni not my taste la. Walaupun saya suka melihat keindahan hijau pokok tapi bab nak membaja and pangkas dahan sana sini menang diluar bidang saya. Nak siram pokok pon kene suruh dulu. Kalau B tak suruh siram pokok maka mati kering la pokok kat rumah tu. 

Semalam tengah malam balik dari merayau kat Jusco terus B minta teman dia uruskan projek lanskap. Katanya waktu siang panas (memang betol pon). So malam adalah waktu yang paling bagus. Pukul 12 tengah malam baru selesai. Kalau tak pikir nak kerja esok rasanya sampai ke subuh kot...=p

Pokok kat rumah tu dah penuh. Memang tak upah orang pon. Husband yang buat sendiri. Dah dia biasa buat lanskap rumah client kan. Kalau nak suruh orang lain tolong buatkan rumah sendiri memang sia-sia la jawabnya. =p

Saya pon tak paham macam mana husband ada minat yang macam tu. Kalau jalan-jalan tak singgah nursery memang tak sah. Nape saya takda minat yang macam tu??? Curious......












Wooowww
Menarik bukan???


Pic Ihsan Google.



Tunggu jela bape bulan lanskap tepi rumah yang simple tu nak siap..
=p



2 comments on "Projek Lanskap Tepi Rumah"

UyaRayza on May 14, 2012 at 1:55 PM said...

wahhh kalo tepi umah buat mcm nie mmg syiok la hehe..tetibe teringat edward the siccorshand hehe

Cempaka Cenderawasih on May 14, 2012 at 3:25 PM said...

Hahaha...yg gajah tu comel..i suke sgt....hihi...=p

Disable Right Click