Followers

Friday, May 04, 2012

Tanya Diri Sendiri Dulu Bole???

Salam dan hello,

Selepas keguguran haritu saya dan husband masih belum dikurniakan rezeki anak lagi. Saya keguguran pada 27 Januari 2012. Bulan Februari saya dan husband langsung tak bersama. Memang sengaja sebab terasa ngilu lagi disitu. Lagi pun buat apa nak gelojoh. Takkan lari gunung dikejar. Then bila dah period bulan Februari, masuk bulan Mac dah lepas sebulan baru saya berani menyerah diri pada husband...=p

Masa ni takdalah desperate sangat nak baby. Kalau ada, ada la kan. Tapi saya berusaha jugakla nak jaga pemakanan bagai. Supaya senang balik nak pregnant. Yang terasa geramnya bila ada yang tak sayang mulut sibuk nak tanya dah ada isi ke belum. Soalan-soalan tu yang buat saya meluat sangat nak dengar. Elok-elok saya dan husband tak stress pikir pasal anak, jadi macam emo plak bile orang tanya macam tu. Dah macam takda soalan lain ke nak tanya??? Huh....!

Lagi pun skang ni saya enjoy life macam ni. Berkepit 24 jam.... nak enjoy sebelum pregnant and ada anak nanti. Orang lain boleh tunggu bertahun-tahun kenapa tidak saya kan. 

Frankly speaking saya amat bersyukur dengan apa yang dirancang oleh Allah untuk saya. Ada hikmah yang tersembunyi disebalik apa yang berlaku. 

Ikutkan rasa dalam hati rasa macam tak bersedia je tapi bila Allah nak bagi maknanya saya dah bersedialah tu dalam segala aspek. =p


P/s: Skang ni saya dikelilingi dengan ramai mak-mak buyung. Macam penyakit berjangkit plak. Tahun ni ramai plak yang akan terima orang baru dalam family. Tapi yang saya salute mak-mak buyung ni sumenya macam tak pregnant. Sebab rajin sangat and bersemangat mengalahkan anak dara uolsss. Kalau nak saya listkan mcm banyak la plak kan...Ain (kwn sekolah), Siti (kwn sekolah), Kak Shima (kwn opis), Kak Yati (kwn opis), Kak Siti (kwn opis), Ayu (biras), Farah (kwn UiTM), Hanie (Kwn opis), Nur (wife kwn husband), Kak Sanirah (wife kwn husband) & rakan blogger......weiiii penuh kot nak list down kan sape yang tengah pregnant...ni sume bakal deliver 2012.......

Saya dah tak sempat nak kejar uolsss....tunggu 2013 la jawapnya....insya Allah kalau ada rezeki... =)




4 Kata-Kata Inspirasi:

Liyana said...

insyaAllah ade rezeki nt kan.. :)
sy pun dikelilingi ramai betul mak2 buyung.. cecomel je perut memasing, hihi

lady butterfly said...

patut la tnye sape kt opis yg pregnen....xpe dilla....akak akan doakan utk dilla....ade la rezeki 2 nnti..

p/s: pregnen2 xleh nk manja2 n mngade2...nnti turun pulak kt bb dlm perut 2.... =p

Cempaka Cenderawasih said...

Liyana:

Time kasih...doakan saya ye..moga dapat rezeki baby...=)

Cempaka Cenderawasih said...

Kak Shima:

Sokong pregnant mmg tak boleh nak mengada sangat...kang kalo dpt anak mgada jgn nak salahkan anak sgt la...huhu....

Doakan sy tau....=)

Friday, May 04, 2012

Tanya Diri Sendiri Dulu Bole???


Salam dan hello,

Selepas keguguran haritu saya dan husband masih belum dikurniakan rezeki anak lagi. Saya keguguran pada 27 Januari 2012. Bulan Februari saya dan husband langsung tak bersama. Memang sengaja sebab terasa ngilu lagi disitu. Lagi pun buat apa nak gelojoh. Takkan lari gunung dikejar. Then bila dah period bulan Februari, masuk bulan Mac dah lepas sebulan baru saya berani menyerah diri pada husband...=p

Masa ni takdalah desperate sangat nak baby. Kalau ada, ada la kan. Tapi saya berusaha jugakla nak jaga pemakanan bagai. Supaya senang balik nak pregnant. Yang terasa geramnya bila ada yang tak sayang mulut sibuk nak tanya dah ada isi ke belum. Soalan-soalan tu yang buat saya meluat sangat nak dengar. Elok-elok saya dan husband tak stress pikir pasal anak, jadi macam emo plak bile orang tanya macam tu. Dah macam takda soalan lain ke nak tanya??? Huh....!

Lagi pun skang ni saya enjoy life macam ni. Berkepit 24 jam.... nak enjoy sebelum pregnant and ada anak nanti. Orang lain boleh tunggu bertahun-tahun kenapa tidak saya kan. 

Frankly speaking saya amat bersyukur dengan apa yang dirancang oleh Allah untuk saya. Ada hikmah yang tersembunyi disebalik apa yang berlaku. 

Ikutkan rasa dalam hati rasa macam tak bersedia je tapi bila Allah nak bagi maknanya saya dah bersedialah tu dalam segala aspek. =p


P/s: Skang ni saya dikelilingi dengan ramai mak-mak buyung. Macam penyakit berjangkit plak. Tahun ni ramai plak yang akan terima orang baru dalam family. Tapi yang saya salute mak-mak buyung ni sumenya macam tak pregnant. Sebab rajin sangat and bersemangat mengalahkan anak dara uolsss. Kalau nak saya listkan mcm banyak la plak kan...Ain (kwn sekolah), Siti (kwn sekolah), Kak Shima (kwn opis), Kak Yati (kwn opis), Kak Siti (kwn opis), Ayu (biras), Farah (kwn UiTM), Hanie (Kwn opis), Nur (wife kwn husband), Kak Sanirah (wife kwn husband) & rakan blogger......weiiii penuh kot nak list down kan sape yang tengah pregnant...ni sume bakal deliver 2012.......

Saya dah tak sempat nak kejar uolsss....tunggu 2013 la jawapnya....insya Allah kalau ada rezeki... =)




4 comments on "Tanya Diri Sendiri Dulu Bole???"

Liyana on May 4, 2012 at 5:01 PM said...

insyaAllah ade rezeki nt kan.. :)
sy pun dikelilingi ramai betul mak2 buyung.. cecomel je perut memasing, hihi

lady butterfly on May 4, 2012 at 5:08 PM said...

patut la tnye sape kt opis yg pregnen....xpe dilla....akak akan doakan utk dilla....ade la rezeki 2 nnti..

p/s: pregnen2 xleh nk manja2 n mngade2...nnti turun pulak kt bb dlm perut 2.... =p

Cempaka Cenderawasih on May 4, 2012 at 5:15 PM said...

Liyana:

Time kasih...doakan saya ye..moga dapat rezeki baby...=)

Cempaka Cenderawasih on May 4, 2012 at 5:16 PM said...

Kak Shima:

Sokong pregnant mmg tak boleh nak mengada sangat...kang kalo dpt anak mgada jgn nak salahkan anak sgt la...huhu....

Doakan sy tau....=)

Disable Right Click