Followers

Monday, October 04, 2010

What a wonderful weekend



Hai uols...

Semalam saya dan Murni buat keje gile. Hehe best jugak kalo setiap minggu buat keje gile mcm nie kan. And for your infomation jugak, weekend yang lepas satu kelas pon aku tak pegi. Ntah apa nak jadi la si fardilla tu.

Idea gi Melaka dtg spontan, atas cadangan Murni ok. Hehe saya pon follow jela. Boring asik berjalan area KL so kami teringin nak pegi satu tempat yang jarang kami pergi. Tapi satu kerugian besar sebab kamera takda. Pakai jela hp saya yang tak berapa nak canggih tu.

Smpi Melaka dalam pukul 4 sebab Mun-Mun (panggilan manja Murni) gi kelas. Saya sorang je yang pemalas. Tak banyak tempat sangat kami pergi. Erm tgk la pictures kat bawah tu. Hehe



Sebelum berangkat..tgh tunggu Mun-Mun pick up saya kat rumah


Main road sekitar Melaka yang membuatkan kami confius and pusing tempat yg sama 2 3 kali. Hehe budak baru belajar...


Us~ Murni and Dilla

Beca..takda kesempatan tuk naik bende alah ni. Dgr citer mahal jugak kalo kite nak guna perkhdmatan beca ni. Bole cecah RM40/sejam. Yeker????


Sgt kagum melihat replika tanjak (btol ke saya eja). Sgt real ok...


Tempat yang wajib pergi kalo ke Melaka..Dataran Pahlawan and sempat grab satu baju. Mesti En Azli suke kalo saya pakai baju tu...wink wink...


Tempat kami makan ikan bakar --> Medan Selera Ikan Bakar Sungai Duyung


Kepah masak sambal


Lihat pemandangan di sana nun ---> Muara


Murni Ali ---> pencetus idea gile..hehe


Kerang rebus..nak order kerang bakar tapi pakcik tu tak habis menuntut mcm mana nak bakar kerang...


Sotong goreng tepung..sangat panjang and besar tau sotong ni...


Ikan siakap bakar kosong


Our menu yang hanya makan 2 org


Tinggal sisa ok...99 percent abis licin...wow hebat! Nak tau berapa total sume ni.
HANYA
RM 51.70 ok..Murah and berbaloi-baloi kan...


Muke kekenyangan


Sedap hingga menjilat jari



Next time nak pegi lagi ok. Melaka memang best!

0 Kata-Kata Inspirasi:

Monday, October 04, 2010

What a wonderful weekend




Hai uols...

Semalam saya dan Murni buat keje gile. Hehe best jugak kalo setiap minggu buat keje gile mcm nie kan. And for your infomation jugak, weekend yang lepas satu kelas pon aku tak pegi. Ntah apa nak jadi la si fardilla tu.

Idea gi Melaka dtg spontan, atas cadangan Murni ok. Hehe saya pon follow jela. Boring asik berjalan area KL so kami teringin nak pegi satu tempat yang jarang kami pergi. Tapi satu kerugian besar sebab kamera takda. Pakai jela hp saya yang tak berapa nak canggih tu.

Smpi Melaka dalam pukul 4 sebab Mun-Mun (panggilan manja Murni) gi kelas. Saya sorang je yang pemalas. Tak banyak tempat sangat kami pergi. Erm tgk la pictures kat bawah tu. Hehe



Sebelum berangkat..tgh tunggu Mun-Mun pick up saya kat rumah


Main road sekitar Melaka yang membuatkan kami confius and pusing tempat yg sama 2 3 kali. Hehe budak baru belajar...


Us~ Murni and Dilla

Beca..takda kesempatan tuk naik bende alah ni. Dgr citer mahal jugak kalo kite nak guna perkhdmatan beca ni. Bole cecah RM40/sejam. Yeker????


Sgt kagum melihat replika tanjak (btol ke saya eja). Sgt real ok...


Tempat yang wajib pergi kalo ke Melaka..Dataran Pahlawan and sempat grab satu baju. Mesti En Azli suke kalo saya pakai baju tu...wink wink...


Tempat kami makan ikan bakar --> Medan Selera Ikan Bakar Sungai Duyung


Kepah masak sambal


Lihat pemandangan di sana nun ---> Muara


Murni Ali ---> pencetus idea gile..hehe


Kerang rebus..nak order kerang bakar tapi pakcik tu tak habis menuntut mcm mana nak bakar kerang...


Sotong goreng tepung..sangat panjang and besar tau sotong ni...


Ikan siakap bakar kosong


Our menu yang hanya makan 2 org


Tinggal sisa ok...99 percent abis licin...wow hebat! Nak tau berapa total sume ni.
HANYA
RM 51.70 ok..Murah and berbaloi-baloi kan...


Muke kekenyangan


Sedap hingga menjilat jari



Next time nak pegi lagi ok. Melaka memang best!

0 comments on "What a wonderful weekend"

Disable Right Click