Followers

Thursday, October 21, 2010

10 hari lagi...



Lagi 10 hari.....

Awk kire apa ni. Nak kata hari kejadian kawin, jauh panggang dari api. Huhu

Gedik tak saya. Cube mengira tempoh pertunangan saya and En Azli. Memang gedik pon.

1 November ni genap setahun kami bertunang. Wow lamenye uols bertunang.

Yes nak ckp ape, kami memang tegar membiarkan ikatan pertunangan ni lama-lama. Masa nak bertunang tu memang kami dah tau pon. Kami akan ikat paling lama 2 tahun. Wow lagi lama. Bukan apa, mak beliau pon dah bersetuju untuk langsungkan perkahwinan bile saya dah abis master. Thanks bakal mak mertuaku yang sangat memahami. Die taknak saya nanti pening-pening masa kawin plus pening-pening ngn perihal study saya..

Banyak tentangan jugak yang saya terima dari kawan-kawan, tapi famili kami ok je yang mengatakan bertunang lama-lama banyak dugaan. Tapi alhamdulillah kami berdua relaks and steady je. Dan saya bertuah dapat En Azli yang berfikiran matang. Thanks to Allah. So far tiada masalah besar yang wujud dan kami bahagia mengharungi alam pertunangan yang panjang ini.

Tetapi masa akan datang kite tak taukan. Amboi nak doakan hubungan kami berantakan ke??? Huhu. Apa pon saya akan sentiasa berdoa supaya hubungan ini akan kekal selamanya sampai akhir hayat kami berdua. Cewah jiwang la plak. Hehe.

Mengulas mengenai pandangan orang yang selalu ckp bertunang lama-lama banyak dugaan. Pada pendapat saya la kan, ni hanya pendapat ok...dugaan tu datang dari dalam diri kalian sebenarnya. Kalau kite masing-masing tak create situasi yang menyebabkan hubungan kalian berantakan, dugaan tu takkan timbul sebenarnya. Sebagai contoh, masa tengah bertunang tibe-tibe korang jumpe bekas abang angkat yang korang sayang gile-gile kan, pastu sibuk-sibuk nak skandal ngn die. Sape yang suruh? Sape yang create hubungan tu??? Tak ke diri sendiri. Pokok takkan bergoyang kalau takda angin yang tolong nak goyangkan die. Btol tak?? So marilah sama-sama kite jangan create situasi yang boleh menyebabkan dugaan tu datang. Dugaan tu sebenarnya banyak faktor yang susah kite nak ramalkan.

So pikir-pikirkanlah...yang penting kene pikir secara matang. Bende ni susahla kalo kite nak ulaskan dengan lebih lanjut. Kalau dah termaktub die bukan jodoh kite, nak buat mcm mana. Allah Maha Mengetahui segalanya.

Saya tak mau komen lebih-lebih. Sangat sensitif ok isu ni....


Ya Allah panjangkanlah usia hubungan kami. Amin....





0 Kata-Kata Inspirasi:

Thursday, October 21, 2010

10 hari lagi...




Lagi 10 hari.....

Awk kire apa ni. Nak kata hari kejadian kawin, jauh panggang dari api. Huhu

Gedik tak saya. Cube mengira tempoh pertunangan saya and En Azli. Memang gedik pon.

1 November ni genap setahun kami bertunang. Wow lamenye uols bertunang.

Yes nak ckp ape, kami memang tegar membiarkan ikatan pertunangan ni lama-lama. Masa nak bertunang tu memang kami dah tau pon. Kami akan ikat paling lama 2 tahun. Wow lagi lama. Bukan apa, mak beliau pon dah bersetuju untuk langsungkan perkahwinan bile saya dah abis master. Thanks bakal mak mertuaku yang sangat memahami. Die taknak saya nanti pening-pening masa kawin plus pening-pening ngn perihal study saya..

Banyak tentangan jugak yang saya terima dari kawan-kawan, tapi famili kami ok je yang mengatakan bertunang lama-lama banyak dugaan. Tapi alhamdulillah kami berdua relaks and steady je. Dan saya bertuah dapat En Azli yang berfikiran matang. Thanks to Allah. So far tiada masalah besar yang wujud dan kami bahagia mengharungi alam pertunangan yang panjang ini.

Tetapi masa akan datang kite tak taukan. Amboi nak doakan hubungan kami berantakan ke??? Huhu. Apa pon saya akan sentiasa berdoa supaya hubungan ini akan kekal selamanya sampai akhir hayat kami berdua. Cewah jiwang la plak. Hehe.

Mengulas mengenai pandangan orang yang selalu ckp bertunang lama-lama banyak dugaan. Pada pendapat saya la kan, ni hanya pendapat ok...dugaan tu datang dari dalam diri kalian sebenarnya. Kalau kite masing-masing tak create situasi yang menyebabkan hubungan kalian berantakan, dugaan tu takkan timbul sebenarnya. Sebagai contoh, masa tengah bertunang tibe-tibe korang jumpe bekas abang angkat yang korang sayang gile-gile kan, pastu sibuk-sibuk nak skandal ngn die. Sape yang suruh? Sape yang create hubungan tu??? Tak ke diri sendiri. Pokok takkan bergoyang kalau takda angin yang tolong nak goyangkan die. Btol tak?? So marilah sama-sama kite jangan create situasi yang boleh menyebabkan dugaan tu datang. Dugaan tu sebenarnya banyak faktor yang susah kite nak ramalkan.

So pikir-pikirkanlah...yang penting kene pikir secara matang. Bende ni susahla kalo kite nak ulaskan dengan lebih lanjut. Kalau dah termaktub die bukan jodoh kite, nak buat mcm mana. Allah Maha Mengetahui segalanya.

Saya tak mau komen lebih-lebih. Sangat sensitif ok isu ni....


Ya Allah panjangkanlah usia hubungan kami. Amin....





0 comments on "10 hari lagi..."

Disable Right Click