Followers

Monday, October 04, 2010

Dekorasi Bilik Pengantin

Berangan je lebih ni..don't expect to much ok

Terasa mcm nak tulis sesuatu mengenai dekorasi bilik pengantin. Wah advance nok terus pikir dekorasi bilik pengantin. Huhu

Idea ni tercetus masa saya and Mohd Azli pergi ke KLCC tgk HOMEDEC part 2 plak---> furnish it Sabtu lepas. Saya and Mohd Azli suke tgk lampu. Sgt chantek and rase nak grab je masa tu. Saya ade berkenan dengan satu lampu tido harga dalam seratus lebih jer. Memandangkan saya tak finalise-kan lagi konsep yang sesuai untuk dekorasi bilik pengantin, saya tangguhkan hasrat tu dulu. Mintak-mintakla bulan Mei tahun depan ade lagi. Amin...

Bilik saya kat Ipoh tu kecik je takda la besar mana. Rumah kampungkan. Tapi nak jugak dihias chantek-chantek kan. Kenapa pentingnya dekorasi bilik pengantin? Saya rase ia penting sebab kalo orang datang mesti diorang nak menjenguk bilik pengantin kan. Pastu ada la sebab-sebab lain yang saya malas nak bgtau sebab anda sume nak sedia maklumkan.

Saya dah terpikir elemen ape yang saya mahu senaraikan:
  • wall paper- untuk feature wall sahaja
  • cat- purple (tak perlu nak cat sebab dah siap cat masa tunang)
  • perabot baru (mak kata nak tukar lain..ok i follow je)
  • lampu siling/ lampu sisi (dont know yet)
  • pomander ball (tak decide lagi sama ade DIY atau tidak)
  • langsir
Apa pon perkara utama saya kene tgk jugak pakej yang diberi oleh butik pengantin. Mungkin ade yang memuaskan hati saya. So saya sudah menjimatkan tenaga dan masa untuk hias bilik pengantin.


0 Kata-Kata Inspirasi:

Monday, October 04, 2010

Dekorasi Bilik Pengantin


Berangan je lebih ni..don't expect to much ok

Terasa mcm nak tulis sesuatu mengenai dekorasi bilik pengantin. Wah advance nok terus pikir dekorasi bilik pengantin. Huhu

Idea ni tercetus masa saya and Mohd Azli pergi ke KLCC tgk HOMEDEC part 2 plak---> furnish it Sabtu lepas. Saya and Mohd Azli suke tgk lampu. Sgt chantek and rase nak grab je masa tu. Saya ade berkenan dengan satu lampu tido harga dalam seratus lebih jer. Memandangkan saya tak finalise-kan lagi konsep yang sesuai untuk dekorasi bilik pengantin, saya tangguhkan hasrat tu dulu. Mintak-mintakla bulan Mei tahun depan ade lagi. Amin...

Bilik saya kat Ipoh tu kecik je takda la besar mana. Rumah kampungkan. Tapi nak jugak dihias chantek-chantek kan. Kenapa pentingnya dekorasi bilik pengantin? Saya rase ia penting sebab kalo orang datang mesti diorang nak menjenguk bilik pengantin kan. Pastu ada la sebab-sebab lain yang saya malas nak bgtau sebab anda sume nak sedia maklumkan.

Saya dah terpikir elemen ape yang saya mahu senaraikan:
  • wall paper- untuk feature wall sahaja
  • cat- purple (tak perlu nak cat sebab dah siap cat masa tunang)
  • perabot baru (mak kata nak tukar lain..ok i follow je)
  • lampu siling/ lampu sisi (dont know yet)
  • pomander ball (tak decide lagi sama ade DIY atau tidak)
  • langsir
Apa pon perkara utama saya kene tgk jugak pakej yang diberi oleh butik pengantin. Mungkin ade yang memuaskan hati saya. So saya sudah menjimatkan tenaga dan masa untuk hias bilik pengantin.


0 comments on "Dekorasi Bilik Pengantin"

Disable Right Click