Followers

Monday, October 25, 2010

Simptom Makan Jamu

Hari ni sengaja je nak post simptom awal pengambilan jamu. Yela memandangkan skg ni saya sedang berusaha menjadi pengamal jamu yang tegar. Saya sempat view something kat tenet and terjumpe simptom yang ini. Kebanyakan simptom ni memang kene pada saya. Jom kite review sama-sama.

Simptom awal pengambilan jamu

  • Pening kepala---> Disebabkan oleh metabolisme di dalam badan yang rendah dan proses ini membantu meningkatkan kembali tenaga badan
(Oh saya ade rase simptom ni. Memang dah tau pon sebab masa saya consume EPO pon saya terasa pening-pening lalat. Mungkin sebab kadar metabolisme saya yang rendah. And skg alhamdulilah saya sudah kurang rasa letih and tidak bermaya. Even pagi tadi saya terkejar-kejar saya mampu untuk kekal cergas sampai skg. Cewah macm promote kat iklan plak. Sowi ter-over sudah)

  • Mengantuk ---> Ini kerana tahap kolesterol dalam badan terlalu tinggi dan toksin yang banyak dalam badan. Proses penurunan kolesterol dan penyingkiran toksin akan menyebabkan tindak balas ini berlaku untuk beberapa hari sahaja
(Ini memang. Kadang-kadang balik keje mengantuk tahap gaban yang tak dapat ditahan-tahan. Selalu je saya tido awal. Badan saya memang banyak toksin pon. Tengokla angin sepoi-sepoi bahasa dalam badan ni kan. Simptom angin tu dah makin berkurang. Cume kadang-kdang je merebak bile masa saya stress and pening kepala. Time kasih kepada super jamu)
  • Sangat kering ---> kene minum air lebih..berdenyut kat ari2 atau payudara tu mmg simptom awal jamu ni bertindakbalas dlm badan untuk tegangkan breast dan sihatkan rahim..ia akan hilang
(Memang sangat kering. Kene minum banyak air. Nak terkucil pon kerap la. Tapi takpela kate nak sihat luar dan dalam kan. Pastu masa awal-awal consume kan saya ade simptom berdenyut kt ari-ari. Risau gile kot. Nak bongkokkan badan pon rase sengal je kat bawah perut. Ingatkan saya ade penyakit pada rahim. Kalau berdenyut tu maknanya rahim kite memang bermasalah. So dengan penggunaan jamu ia mampu untuk sihatkan kembali rahim kite. And now saya tak rase pape lagi. Nasib ada orang post simptom ni, kalau tak mesti saya ingat saya ade masalah pada rahim. Senyum)

Keberkesanan jamu bergantung pada hormon dalam badan seseorang, tahap metabolisme, tahap kolesterol, jenis kegemukan dan tahap kesihatan seseorang.

Tapi kadang-kadang saya ter-miss jugak makan jamu setiap hari. Tapi untuk hari ni saya dah makan dah pagi tadi.

P/s: Obses-nya awak pada jamu. Huhu ntahla tetibe je gedik nak makan jamu. Semalam Murni tgk saya makan jamu. Die pon nak try. Huhu

1 Kata-Kata Inspirasi:

Anonymous said...

hr 2 aku ckp kt the rock, tp dia xbg wei, klo supplement xper katanyer..xfhm aku...tok dia gak nti kan?btol ker ek?hahaha, tp aku nie gf yg tegar, nak gak try..hahaha.lps baca blog ko lg rasa nak try...(patut la the rock slalu marah aku ckp "awk nie degil, buat per tya klo sy xbagi awk buat jgak" itulah murni ali m the rock..slalu gaduh2 manjer..hahaha..nti ko teman aku g beli

Monday, October 25, 2010

Simptom Makan Jamu


Hari ni sengaja je nak post simptom awal pengambilan jamu. Yela memandangkan skg ni saya sedang berusaha menjadi pengamal jamu yang tegar. Saya sempat view something kat tenet and terjumpe simptom yang ini. Kebanyakan simptom ni memang kene pada saya. Jom kite review sama-sama.

Simptom awal pengambilan jamu

  • Pening kepala---> Disebabkan oleh metabolisme di dalam badan yang rendah dan proses ini membantu meningkatkan kembali tenaga badan
(Oh saya ade rase simptom ni. Memang dah tau pon sebab masa saya consume EPO pon saya terasa pening-pening lalat. Mungkin sebab kadar metabolisme saya yang rendah. And skg alhamdulilah saya sudah kurang rasa letih and tidak bermaya. Even pagi tadi saya terkejar-kejar saya mampu untuk kekal cergas sampai skg. Cewah macm promote kat iklan plak. Sowi ter-over sudah)

  • Mengantuk ---> Ini kerana tahap kolesterol dalam badan terlalu tinggi dan toksin yang banyak dalam badan. Proses penurunan kolesterol dan penyingkiran toksin akan menyebabkan tindak balas ini berlaku untuk beberapa hari sahaja
(Ini memang. Kadang-kadang balik keje mengantuk tahap gaban yang tak dapat ditahan-tahan. Selalu je saya tido awal. Badan saya memang banyak toksin pon. Tengokla angin sepoi-sepoi bahasa dalam badan ni kan. Simptom angin tu dah makin berkurang. Cume kadang-kdang je merebak bile masa saya stress and pening kepala. Time kasih kepada super jamu)
  • Sangat kering ---> kene minum air lebih..berdenyut kat ari2 atau payudara tu mmg simptom awal jamu ni bertindakbalas dlm badan untuk tegangkan breast dan sihatkan rahim..ia akan hilang
(Memang sangat kering. Kene minum banyak air. Nak terkucil pon kerap la. Tapi takpela kate nak sihat luar dan dalam kan. Pastu masa awal-awal consume kan saya ade simptom berdenyut kt ari-ari. Risau gile kot. Nak bongkokkan badan pon rase sengal je kat bawah perut. Ingatkan saya ade penyakit pada rahim. Kalau berdenyut tu maknanya rahim kite memang bermasalah. So dengan penggunaan jamu ia mampu untuk sihatkan kembali rahim kite. And now saya tak rase pape lagi. Nasib ada orang post simptom ni, kalau tak mesti saya ingat saya ade masalah pada rahim. Senyum)

Keberkesanan jamu bergantung pada hormon dalam badan seseorang, tahap metabolisme, tahap kolesterol, jenis kegemukan dan tahap kesihatan seseorang.

Tapi kadang-kadang saya ter-miss jugak makan jamu setiap hari. Tapi untuk hari ni saya dah makan dah pagi tadi.

P/s: Obses-nya awak pada jamu. Huhu ntahla tetibe je gedik nak makan jamu. Semalam Murni tgk saya makan jamu. Die pon nak try. Huhu

1 comments on "Simptom Makan Jamu"

Anonymous said...

hr 2 aku ckp kt the rock, tp dia xbg wei, klo supplement xper katanyer..xfhm aku...tok dia gak nti kan?btol ker ek?hahaha, tp aku nie gf yg tegar, nak gak try..hahaha.lps baca blog ko lg rasa nak try...(patut la the rock slalu marah aku ckp "awk nie degil, buat per tya klo sy xbagi awk buat jgak" itulah murni ali m the rock..slalu gaduh2 manjer..hahaha..nti ko teman aku g beli

Disable Right Click