Followers

Wednesday, October 26, 2011

Rutin Harian After Married


Rutin harian selepas kawen. Takda bende sebenarnya nak share. Boring menunggu orang tu habiskan kerja. So saya pun siapkan la kerja saya dengan update story yang ntah apa-apa ni. Thesis ko taknak buat kan...haha

  • Pukul 6 pagi dah kene bangun. Kadang-kadang lewat jugak. Tapi saya akan pastikan sebelum 6.20 pagi saya dah siap mengigil dalam bilik air. Haha..tambah-tambah kalau kene mandi tambahan. Siap basuh rambut bagai. Part ni memang tak tahan....=p
  • Seawal pukul 7 pagi dah kene gerak gi kerja. Eh kau tak buat breakfast untuk laki kau ke??? Bagus soalan mu. =p Tak buat. Melulu je saya start enjin kereta lepas salam husband. So buat masa ni relaks la sikit. Tunggula dah duduk umah sendiri nanti. Takda maknanya nak bangun pukul 6 pagi untuk buat sarapan. Tak sempat kot. Just tunggu and lihat la, nanti dah duduk rumah sendiri saya prepare tak breakfast for husband???
  • Perjalanan tak makan masa lama sangat. Coz efek jam tak terlampau teruk sangat. Cuma stuck kat sekitar PGRM je. Tu pon sekangkang kera je lagi nak smpai. So far saya berjaya untuk smpai opis sebelum 830 pagi. Sempat lagi menyinggah tapau nasi lemak kat depan cimb bank kan...
  • Waktu balik paling ditunggu. 530 ptg terus cabut. Takda maknanya nak stay lama-lama kat opis..=p..Perjalanan nak balik pun sama. Setakat ni tak pernah lagi trsekat dalam traffic jam yang teruk. Alhamdullilah. Dalam pukul 7 mlm saya sampai la. Saya exit Senawang tapi kalau nanti dah pindah rumah dekat sikit kot. Boleh smpai rumah sbelum pukul 7 mlm.
  • Sampai umah nak kene masak tak?? Tak jugak. Buat masa ni kerja saya lepas kerja hanya gosokkan baju opis B, lipat baju and basuh baju je. Kadang-kadang weekend saya dah gosok abis baju B. So dah ringan sikit kerja. Selalunya lepas balik kerja, lepas mandi kami akan keluar makan. Orang tak masak macam ni lifenya. Asik nak membazir je...hopefully life berubah la ye. Harap si Fardilla tu rajin nak masak untuk laki dia...=p
  • Nak kemas rumah ke..cuci bilik air ke...cuci sawang ke belum merasa lagi la. Kadang-kadang ada manfaat jugak duduk umah mertua. Benda remeh macam tu saya tak payah nak buat. =p..Saya hanya uruskan hal suami isteri je...Tunggu la nanti life bila ada rumah sendiri. Takdala saya goyang kaki terus tinggal di rumah mertua. Adalah jugak kerja-kerja biasa saya uruskan. Contohnya kalau saya nak basuh baju, saya akan basuh sekali baju-baju yang lain. Sidai pun macam tu jugak....
  • Cuma skang ni terasa sangat duit keluar macam air terjun (nak menunjukkan betapa derasnya kan). Roughly cost ulang-alik hari-hari dalam RM 700 (minyak and tol). Belum masuk lagi duit belanja makan saya. Ada la cecah 1k jugak. Bukan nak berkira tapi bila dah kawen macam-macam perancangan kita kene buat. Sekarang ni dalam perancangan untuk cari kerja sekitar Seremban. Tengok pada rezeki la.

*Next post: Review tentang husband... ;-p

P/s: Macam tu la life lepas kawen. Simple je. Takda warna warni lagi. Cuma saya dah ada pelengkap hidup. Kawan yang nak dibawa teman ke mana sahaja. =)



0 Kata-Kata Inspirasi:

Wednesday, October 26, 2011

Rutin Harian After Married



Rutin harian selepas kawen. Takda bende sebenarnya nak share. Boring menunggu orang tu habiskan kerja. So saya pun siapkan la kerja saya dengan update story yang ntah apa-apa ni. Thesis ko taknak buat kan...haha

  • Pukul 6 pagi dah kene bangun. Kadang-kadang lewat jugak. Tapi saya akan pastikan sebelum 6.20 pagi saya dah siap mengigil dalam bilik air. Haha..tambah-tambah kalau kene mandi tambahan. Siap basuh rambut bagai. Part ni memang tak tahan....=p
  • Seawal pukul 7 pagi dah kene gerak gi kerja. Eh kau tak buat breakfast untuk laki kau ke??? Bagus soalan mu. =p Tak buat. Melulu je saya start enjin kereta lepas salam husband. So buat masa ni relaks la sikit. Tunggula dah duduk umah sendiri nanti. Takda maknanya nak bangun pukul 6 pagi untuk buat sarapan. Tak sempat kot. Just tunggu and lihat la, nanti dah duduk rumah sendiri saya prepare tak breakfast for husband???
  • Perjalanan tak makan masa lama sangat. Coz efek jam tak terlampau teruk sangat. Cuma stuck kat sekitar PGRM je. Tu pon sekangkang kera je lagi nak smpai. So far saya berjaya untuk smpai opis sebelum 830 pagi. Sempat lagi menyinggah tapau nasi lemak kat depan cimb bank kan...
  • Waktu balik paling ditunggu. 530 ptg terus cabut. Takda maknanya nak stay lama-lama kat opis..=p..Perjalanan nak balik pun sama. Setakat ni tak pernah lagi trsekat dalam traffic jam yang teruk. Alhamdullilah. Dalam pukul 7 mlm saya sampai la. Saya exit Senawang tapi kalau nanti dah pindah rumah dekat sikit kot. Boleh smpai rumah sbelum pukul 7 mlm.
  • Sampai umah nak kene masak tak?? Tak jugak. Buat masa ni kerja saya lepas kerja hanya gosokkan baju opis B, lipat baju and basuh baju je. Kadang-kadang weekend saya dah gosok abis baju B. So dah ringan sikit kerja. Selalunya lepas balik kerja, lepas mandi kami akan keluar makan. Orang tak masak macam ni lifenya. Asik nak membazir je...hopefully life berubah la ye. Harap si Fardilla tu rajin nak masak untuk laki dia...=p
  • Nak kemas rumah ke..cuci bilik air ke...cuci sawang ke belum merasa lagi la. Kadang-kadang ada manfaat jugak duduk umah mertua. Benda remeh macam tu saya tak payah nak buat. =p..Saya hanya uruskan hal suami isteri je...Tunggu la nanti life bila ada rumah sendiri. Takdala saya goyang kaki terus tinggal di rumah mertua. Adalah jugak kerja-kerja biasa saya uruskan. Contohnya kalau saya nak basuh baju, saya akan basuh sekali baju-baju yang lain. Sidai pun macam tu jugak....
  • Cuma skang ni terasa sangat duit keluar macam air terjun (nak menunjukkan betapa derasnya kan). Roughly cost ulang-alik hari-hari dalam RM 700 (minyak and tol). Belum masuk lagi duit belanja makan saya. Ada la cecah 1k jugak. Bukan nak berkira tapi bila dah kawen macam-macam perancangan kita kene buat. Sekarang ni dalam perancangan untuk cari kerja sekitar Seremban. Tengok pada rezeki la.

*Next post: Review tentang husband... ;-p

P/s: Macam tu la life lepas kawen. Simple je. Takda warna warni lagi. Cuma saya dah ada pelengkap hidup. Kawan yang nak dibawa teman ke mana sahaja. =)



0 comments on "Rutin Harian After Married"

Disable Right Click