Followers

Thursday, October 20, 2011

Rumah Oh Rumah



No 158, Jalan Idaman Bayu 1/5,
Taman Idaman Bayu



Sudah sebulan lebih saya tinggal di rumah mertua selepas kawen. Masih lagi teraba-raba tentang kehidupan selepas kawen. Bukan tak senang tinggal di rumah mertua. Tapi pada pandangan saya, bila kita dah berkawen, saya mahu bina kehidupan saya sendiri.


Kunci dah dapat. CF dah lepas. Tengah tunggu masa untuk cat. Air dan elektrik dalam minggu ni dah boleh jalan. Bila nak masuk rumah baru ni macam-macam checklist yang nak kene buat. Tapi kami hanya tumpukan pada yang penting sahaja. Contohnya grill. Perabot yang lain berdikit-dikit la berpadanan dengan bajet yang kami buat.

Weekend ni nak pergi merayau kat homedec. Nak mencari lampu and barang-barang keperluan rumah yang lain. Saya ulang keperluan ye bukan kemahuan. =p

Agak-agak bila boleh masuk rumah?? Hopefully mak dan apak balik haji, rumah kami dah complete.



P/s: Suka tulis post baru secara berjemaah.



2 Kata-Kata Inspirasi:

Liyana said...

bestnye dh ade rumah sndiri...

sy thn depan la kot... skrg pjj jela dulu :(

Fardilla Fawzi said...

Alhamdullilah...=)

Nk pindah pon bnyak bende jgk nak pikir...

Thursday, October 20, 2011

Rumah Oh Rumah




No 158, Jalan Idaman Bayu 1/5,
Taman Idaman Bayu



Sudah sebulan lebih saya tinggal di rumah mertua selepas kawen. Masih lagi teraba-raba tentang kehidupan selepas kawen. Bukan tak senang tinggal di rumah mertua. Tapi pada pandangan saya, bila kita dah berkawen, saya mahu bina kehidupan saya sendiri.


Kunci dah dapat. CF dah lepas. Tengah tunggu masa untuk cat. Air dan elektrik dalam minggu ni dah boleh jalan. Bila nak masuk rumah baru ni macam-macam checklist yang nak kene buat. Tapi kami hanya tumpukan pada yang penting sahaja. Contohnya grill. Perabot yang lain berdikit-dikit la berpadanan dengan bajet yang kami buat.

Weekend ni nak pergi merayau kat homedec. Nak mencari lampu and barang-barang keperluan rumah yang lain. Saya ulang keperluan ye bukan kemahuan. =p

Agak-agak bila boleh masuk rumah?? Hopefully mak dan apak balik haji, rumah kami dah complete.



P/s: Suka tulis post baru secara berjemaah.



2 comments on "Rumah Oh Rumah"

Liyana on October 20, 2011 at 5:17 PM said...

bestnye dh ade rumah sndiri...

sy thn depan la kot... skrg pjj jela dulu :(

Fardilla Fawzi on October 21, 2011 at 12:49 PM said...

Alhamdullilah...=)

Nk pindah pon bnyak bende jgk nak pikir...

Disable Right Click