Followers

Friday, October 21, 2011

Hilang Semangat


Selalu bila nak dekat balik (530 pm) mesti rasa nak melompat sebab dah nak balik. Walaupun kadang-kadang saya merungut bila terpaksa travel jauh tapi bila disebabkan ada sumber inspirasi dan kekuatan, rungutan tu hanya dibibir sahaja.

Bila balik tengok kerenah B, terus hilang penat dan rungutan. Esok adalah Sabtu yang bekerja. So saya decide tak perlu balik Seremban. Macam membazir plak. Lagi pun saya perlu uruskan hal rumah tu. Macam-macam masalah.

So skang ni rasa lemah longlai plak bila nak balik umah sewa and melayan perasan sorang-sorang plus dengan orang yang menjengkelkan perasaan saya. Ikutkan hati memang malas nak balik.

Rindu la plak kat B. Semalam tak sempat nak chit chat panjang. B balik lambat, pastu balik keje terus kuar atas urusan kerja lagi. Balik tu B tapaukan saya mee goreng mamak yang sedap... (kene paksa makan) =)

Then dia tertido. Tak sempat nak gurau-gurau. =(

Arghh malasnya nak balik awal.


P/s: Nak buat apa malam ni?? Mungkin perlu marking paper exam. Dah berlambak kot atas meja ni....



0 Kata-Kata Inspirasi:

Friday, October 21, 2011

Hilang Semangat



Selalu bila nak dekat balik (530 pm) mesti rasa nak melompat sebab dah nak balik. Walaupun kadang-kadang saya merungut bila terpaksa travel jauh tapi bila disebabkan ada sumber inspirasi dan kekuatan, rungutan tu hanya dibibir sahaja.

Bila balik tengok kerenah B, terus hilang penat dan rungutan. Esok adalah Sabtu yang bekerja. So saya decide tak perlu balik Seremban. Macam membazir plak. Lagi pun saya perlu uruskan hal rumah tu. Macam-macam masalah.

So skang ni rasa lemah longlai plak bila nak balik umah sewa and melayan perasan sorang-sorang plus dengan orang yang menjengkelkan perasaan saya. Ikutkan hati memang malas nak balik.

Rindu la plak kat B. Semalam tak sempat nak chit chat panjang. B balik lambat, pastu balik keje terus kuar atas urusan kerja lagi. Balik tu B tapaukan saya mee goreng mamak yang sedap... (kene paksa makan) =)

Then dia tertido. Tak sempat nak gurau-gurau. =(

Arghh malasnya nak balik awal.


P/s: Nak buat apa malam ni?? Mungkin perlu marking paper exam. Dah berlambak kot atas meja ni....



0 comments on "Hilang Semangat"

Disable Right Click