Followers

Tuesday, October 25, 2011

Monolog Dalaman



Simptom nak datang Cik P kali ni sangat berbeza. Mungkinkah perbezaan hormon selepas kawen. Sebelum ni saya ada post entry tentang tanda-tanda pregnant. Tapi jangan silap tanda-tanda tu tak semestinya menunjukkan yang kita tengah pregnant.

So hari ni saya nak monolog lagi tentang simptom ni. Terasa lain macam sangat. Saya memang menafikan yang ia adalah simptom hamil. Hamil??? Nape macam skema je bila guna perkataan hamil. Haha..=p

Nape saya menafikan?? Perlu ke nak citer details kat sini. Haha jap nak pikir jap. =p

First P saya pada 1 Oktober. And 6 Oktober B pergi ke Korea. So takda apa-apa yang berlaku sebab saya tengah didatangi Cik P masa tu. Uolss pepaham sendiri la ye...

Bila tarikh first day P jatuh pada 1 haribulan, bermaksud waktu subur saya adalah pada hari yang ke 14 hingga 18. Rasanya betol dah teori saya ni. Betolkan jika saya salah ye...

B balik dari Korea pada 13 haribulan. Masa ni off course la Cik P dah berlalu. So paham-paham sendiri la apa yang terjadi bila suami berjauhan dengan isteri selama seminggu. B kata bil air dah tertunggak lama. Haha =p

And kene plak time tu katanya waktu subur.

Yang part saya menafikan tu skrang ni belum masuk lagi 2 minggu. Tanda-tanda takkan datang dalam masa yang terlalu singkat. Yang ni based on my reading kat internet la. So that why la menafikan yang ini adalah tanda preggy.

B plak tak abis-abis nak cakap simptom pregnant. Jangan terlalu berharap sangat, nanti kecewa.

Cepat la 28 hari bulan sebab Cik P dijangka datang waktu ni. So saya tak perlu nak rasa tak sedap badan macam ni lagi.


P/s:
  • Ni bukan entri lucah..=p
  • Banyaknya paper nak kene marking. Ni pun salah satu simptom nak muntah dengan banyaknya....
  • Kak Shima cakap kalau rasa nk muntah memang tak dapat nak tahan-tahan. Terus kuar. Tapi buat masa ni saya takda lagi simptom muntah yang tak dapat ditahan-tahan...



7 Kata-Kata Inspirasi:

Liyana said...

sy pun tgh confused dgn diri sndiri ni, cik P x dtg lg, lmbat pulak die menjenguk kali ni. tp baru missed 3days la... haha

nk kate muntah, ade la jgk 2kali, tp tu pun sebab batuk yg teruk sgt hr tu...

nak cek... tkt pulak, tgu la lg seminggu dua ni... hehehe

e k i n ♥ y u s r i said...

usaha tangga kejayaan
ekin pon same
tkot nak terlalu pikirkan
sbb nnti kecewa

Fardilla Fawzi said...

Liyana:

Sama la tgh confius ni. Cik P tak delay lagi so tak bole nak ckp ape2.

Pagi tadi lpas makan dh rasa nk muntah and dah muntah tapi tak kuar pape.

Badan rasa lemau semacam. Kepala pun pusing2 je. haishh ntahla..pelik betol..nk tggu 28 hbln ni...

Fardilla Fawzi said...

Ekin:

Tula hubby asik harap pregnant je. Takut la kalau kecewakan dia...=(

e k i n ♥ y u s r i said...

link utk tgk waktu kesuburan

http://www.ovulation-calculator.org/ovulation-calendar.php?month=9&day=30&year=2011&period=28

lady butterfly said...

ada lak mention nama akak...hehehe...xpe2..sabar yea...i.allah ade rezeki la 2..kalo xde, cuba lg..,sh awal kan...

Fardilla Fawzi said...

Ekin:
Thanks for sharing..=)

Kak Shima:

akak kan mentor sy..heee..
Takpe tgh usaha la ni..bak kata akak jgn stress2...

Tuesday, October 25, 2011

Monolog Dalaman




Simptom nak datang Cik P kali ni sangat berbeza. Mungkinkah perbezaan hormon selepas kawen. Sebelum ni saya ada post entry tentang tanda-tanda pregnant. Tapi jangan silap tanda-tanda tu tak semestinya menunjukkan yang kita tengah pregnant.

So hari ni saya nak monolog lagi tentang simptom ni. Terasa lain macam sangat. Saya memang menafikan yang ia adalah simptom hamil. Hamil??? Nape macam skema je bila guna perkataan hamil. Haha..=p

Nape saya menafikan?? Perlu ke nak citer details kat sini. Haha jap nak pikir jap. =p

First P saya pada 1 Oktober. And 6 Oktober B pergi ke Korea. So takda apa-apa yang berlaku sebab saya tengah didatangi Cik P masa tu. Uolss pepaham sendiri la ye...

Bila tarikh first day P jatuh pada 1 haribulan, bermaksud waktu subur saya adalah pada hari yang ke 14 hingga 18. Rasanya betol dah teori saya ni. Betolkan jika saya salah ye...

B balik dari Korea pada 13 haribulan. Masa ni off course la Cik P dah berlalu. So paham-paham sendiri la apa yang terjadi bila suami berjauhan dengan isteri selama seminggu. B kata bil air dah tertunggak lama. Haha =p

And kene plak time tu katanya waktu subur.

Yang part saya menafikan tu skrang ni belum masuk lagi 2 minggu. Tanda-tanda takkan datang dalam masa yang terlalu singkat. Yang ni based on my reading kat internet la. So that why la menafikan yang ini adalah tanda preggy.

B plak tak abis-abis nak cakap simptom pregnant. Jangan terlalu berharap sangat, nanti kecewa.

Cepat la 28 hari bulan sebab Cik P dijangka datang waktu ni. So saya tak perlu nak rasa tak sedap badan macam ni lagi.


P/s:
  • Ni bukan entri lucah..=p
  • Banyaknya paper nak kene marking. Ni pun salah satu simptom nak muntah dengan banyaknya....
  • Kak Shima cakap kalau rasa nk muntah memang tak dapat nak tahan-tahan. Terus kuar. Tapi buat masa ni saya takda lagi simptom muntah yang tak dapat ditahan-tahan...



7 comments on "Monolog Dalaman"

Liyana on October 25, 2011 at 11:28 AM said...

sy pun tgh confused dgn diri sndiri ni, cik P x dtg lg, lmbat pulak die menjenguk kali ni. tp baru missed 3days la... haha

nk kate muntah, ade la jgk 2kali, tp tu pun sebab batuk yg teruk sgt hr tu...

nak cek... tkt pulak, tgu la lg seminggu dua ni... hehehe

e k i n ♥ y u s r i on October 25, 2011 at 11:30 AM said...

usaha tangga kejayaan
ekin pon same
tkot nak terlalu pikirkan
sbb nnti kecewa

Fardilla Fawzi on October 25, 2011 at 12:08 PM said...

Liyana:

Sama la tgh confius ni. Cik P tak delay lagi so tak bole nak ckp ape2.

Pagi tadi lpas makan dh rasa nk muntah and dah muntah tapi tak kuar pape.

Badan rasa lemau semacam. Kepala pun pusing2 je. haishh ntahla..pelik betol..nk tggu 28 hbln ni...

Fardilla Fawzi on October 25, 2011 at 12:09 PM said...

Ekin:

Tula hubby asik harap pregnant je. Takut la kalau kecewakan dia...=(

e k i n ♥ y u s r i on October 25, 2011 at 12:57 PM said...

link utk tgk waktu kesuburan

http://www.ovulation-calculator.org/ovulation-calendar.php?month=9&day=30&year=2011&period=28

lady butterfly on October 25, 2011 at 5:11 PM said...

ada lak mention nama akak...hehehe...xpe2..sabar yea...i.allah ade rezeki la 2..kalo xde, cuba lg..,sh awal kan...

Fardilla Fawzi on October 26, 2011 at 1:56 PM said...

Ekin:
Thanks for sharing..=)

Kak Shima:

akak kan mentor sy..heee..
Takpe tgh usaha la ni..bak kata akak jgn stress2...

Disable Right Click