Followers

Friday, October 21, 2011

Anak Mummy Part 1




Anak???


Soalan yang kerap ditanya selepas berkawen. Tambah-tambah pengantin baru macam saya. Eh pengantin baru la sangat. Dah basi kot..=p

Pasangan yang berkawen of course la mahukan zuriat untuk memaniskan lagi hubungan suami isteri. B memang nak sangat baby cepat-cepat. Risau jugak kalau kecewakan hati dia.

Saya berfikir pada satu sudut yang berbeza. Kalau Allah tak kurniakan lagi rezeki anak, mesti ada sesuatu yang Allah lebih mengetahui. Lagi pun kami baru sebulan lebih kawen. Banyak faktor yang perlu dipertimbangkan. Saya bukan tak mahu anak. Tapi biarlah Allah yang tentukan dan dalam pada masa yang sama kami tetap berusaha.

Bukan tak ready. Tapi faktor keadaan sekarang membuatkan saya terfikir-fikir. Mampukah saya untuk mengharungi keadaan itu. Dengan keadaan saya yang macam ni. Ulang alik hari-hari KL-Seremban, rumah tak ready lagi, and study yang tak abis-abis.

After pindah baru saya bersedia kot. Tapi kalau dah ditentukan saya terima je dengan hati yang terbuka. Sape yang tak suka jadi mummy. =)

Saya selalu ingat dalam hati ALLAH LEBIH MENGETAHUI APA YANG TERBAIK UNTUK HAMBANYA.

Yang penting jangan lupa untuk berusaha.







Comelkan saya???
Nak baby comel macam ni...


2 Kata-Kata Inspirasi:

Liyana said...

xpe, baru lg kawen, sy ni 25.6 hr tu nikah, org dh sibuk tnye bile nk peknen, hoho

skrg still lg pjj.awl thn dpn kena berulang jgk kl-sbn. nk bwt cmne..bkn nye kawen dgn ank raja, hehe

sbr jelah :)

Fardilla Fawzi said...

Tula baru sebulan dh rmai yg tanya..takpe rezeki belum sampai..kene usaha lagi...

Sama2 sabar k..=)

Friday, October 21, 2011

Anak Mummy Part 1





Anak???


Soalan yang kerap ditanya selepas berkawen. Tambah-tambah pengantin baru macam saya. Eh pengantin baru la sangat. Dah basi kot..=p

Pasangan yang berkawen of course la mahukan zuriat untuk memaniskan lagi hubungan suami isteri. B memang nak sangat baby cepat-cepat. Risau jugak kalau kecewakan hati dia.

Saya berfikir pada satu sudut yang berbeza. Kalau Allah tak kurniakan lagi rezeki anak, mesti ada sesuatu yang Allah lebih mengetahui. Lagi pun kami baru sebulan lebih kawen. Banyak faktor yang perlu dipertimbangkan. Saya bukan tak mahu anak. Tapi biarlah Allah yang tentukan dan dalam pada masa yang sama kami tetap berusaha.

Bukan tak ready. Tapi faktor keadaan sekarang membuatkan saya terfikir-fikir. Mampukah saya untuk mengharungi keadaan itu. Dengan keadaan saya yang macam ni. Ulang alik hari-hari KL-Seremban, rumah tak ready lagi, and study yang tak abis-abis.

After pindah baru saya bersedia kot. Tapi kalau dah ditentukan saya terima je dengan hati yang terbuka. Sape yang tak suka jadi mummy. =)

Saya selalu ingat dalam hati ALLAH LEBIH MENGETAHUI APA YANG TERBAIK UNTUK HAMBANYA.

Yang penting jangan lupa untuk berusaha.







Comelkan saya???
Nak baby comel macam ni...


2 comments on "Anak Mummy Part 1"

Liyana on October 21, 2011 at 1:29 PM said...

xpe, baru lg kawen, sy ni 25.6 hr tu nikah, org dh sibuk tnye bile nk peknen, hoho

skrg still lg pjj.awl thn dpn kena berulang jgk kl-sbn. nk bwt cmne..bkn nye kawen dgn ank raja, hehe

sbr jelah :)

Fardilla Fawzi on October 21, 2011 at 1:57 PM said...

Tula baru sebulan dh rmai yg tanya..takpe rezeki belum sampai..kene usaha lagi...

Sama2 sabar k..=)

Disable Right Click