Followers

Friday, October 21, 2011

Keinginan Tak Tercapai


Salah satu hobi saya adalah google resepi. Google jela tapi try masak nan ado.

Untuk pengetahuan semua saya tak pernah masak lagi untuk suami melainkan masak nasi and telur dadar. Itu saje. Teruk kan?? =p

Itu pun secara kebetulan masa saya and B kene stay kat umah jaga anak buah sebab semua orang balik Jelebu menziarah pakcik B meninggal.

Telur dadar cincai tu pun B suka. Siap cakap bahagia makan apa yang saya masak walaupun simple. B memang tak pernah cerewet tentang makan. Janji ada makanan.

Semalam Kak Lina (kakak ipar) pun cakap bila nak merasa saya masak. Saya bukan taknak masak. Bayangkanlah saya selalu sampai rumah dalam pukul 7 malam. Keadaan penat. So saya tak masak. Plus barang mentah pun tak beli. Last sekali makan luar jela.

Waktu weekend plak ada je aktiviti kami berdua. Memang jarang sangat duduk kat rumah. So saya terselamat dari kene masak. Huhu.

Teringin jugak nak masak untuk B. Baru berkat bila suami makan air tangan isteri kan.

Bila ntah nak masak???



P/s: Teringin nak masak asam pedas and kari ayam...


2 Kata-Kata Inspirasi:

Liyana said...

sy every weekend blk kg. tiap kali balik tu la hsben request nk mkn itu ini. last hari tu, masak kurma ayam, 1st time kot msk kurma aym, nsb baik die puji sedap, kembang hidung, haha

cuma masak asam pedas je x dpt lawan mil lagi, asik2 kena bandingkan dgn masakan mil. huhu kecik ht kdg2 :(

Fardilla Fawzi said...

Best kan bile kene puji dgn husben..heee

Asam pedas sy penah bt ms duk umh sewa. Tak tau la kene taste dgn husben atau tak..tak penah masak kan...

Bila la nk msk utk husben ni...=(

Friday, October 21, 2011

Keinginan Tak Tercapai



Salah satu hobi saya adalah google resepi. Google jela tapi try masak nan ado.

Untuk pengetahuan semua saya tak pernah masak lagi untuk suami melainkan masak nasi and telur dadar. Itu saje. Teruk kan?? =p

Itu pun secara kebetulan masa saya and B kene stay kat umah jaga anak buah sebab semua orang balik Jelebu menziarah pakcik B meninggal.

Telur dadar cincai tu pun B suka. Siap cakap bahagia makan apa yang saya masak walaupun simple. B memang tak pernah cerewet tentang makan. Janji ada makanan.

Semalam Kak Lina (kakak ipar) pun cakap bila nak merasa saya masak. Saya bukan taknak masak. Bayangkanlah saya selalu sampai rumah dalam pukul 7 malam. Keadaan penat. So saya tak masak. Plus barang mentah pun tak beli. Last sekali makan luar jela.

Waktu weekend plak ada je aktiviti kami berdua. Memang jarang sangat duduk kat rumah. So saya terselamat dari kene masak. Huhu.

Teringin jugak nak masak untuk B. Baru berkat bila suami makan air tangan isteri kan.

Bila ntah nak masak???



P/s: Teringin nak masak asam pedas and kari ayam...


2 comments on "Keinginan Tak Tercapai"

Liyana on October 21, 2011 at 4:18 PM said...

sy every weekend blk kg. tiap kali balik tu la hsben request nk mkn itu ini. last hari tu, masak kurma ayam, 1st time kot msk kurma aym, nsb baik die puji sedap, kembang hidung, haha

cuma masak asam pedas je x dpt lawan mil lagi, asik2 kena bandingkan dgn masakan mil. huhu kecik ht kdg2 :(

Fardilla Fawzi on October 21, 2011 at 5:01 PM said...

Best kan bile kene puji dgn husben..heee

Asam pedas sy penah bt ms duk umh sewa. Tak tau la kene taste dgn husben atau tak..tak penah masak kan...

Bila la nk msk utk husben ni...=(

Disable Right Click