Followers

Monday, November 01, 2010

Weekend Update


Wohoooo salam semua,

Akhirnya berakhir juga semester saya. Pasni takda lagi kelas ari Jumaat meredah exam, takda lagi study-mudy, finished. Yezz. Tapi 20 Disember semester baru dah start balik. Terasa sangat pantas masa berlalu. And semalam (Ahad) final exam tuk finance. Alhamdullilah walaupon sangkut tuk beberapa soalan. Huhu hope everything ok la.

And semalam moment paling best dpt hang out dengan Cik Akma. Mmg all out abis. Sangat release tension kat kepala otak ni. First sampai,tgk movie. Memang teringin nak tgk Altitude. Jalan cerita dah mendebarkan tapi tak berapa nak meresap dalam jiwa. Better beli cd je kot.

Then, kitaorng gi karoke. Second time saya menyumbangkan suara kat sini. Mula-mula terasa segan-segan konon amik setengah jam jela dulu. Pastu bile dapat mic mcm tak sedar diri. Dah abis tu kitaorang tambah satu jam lagi. Karok smpai nak pecah perut. Sume lagu kami tibai. Hahaha seriously kalo tension pastu melalak memang ilang segala stress tu.

Pastu port kat sini memang best. Kitaorang gi MBO Desa Petaling. Jalan tak jem. Orang tak ramai. Parking berlambak. Parking free. Seriously port yang tenang.




Ulasan crita di atas:

Saya hanya nak cite part yang tak logik ye. Cite omputih ni ade jugak yang tak logiknye. Ok mcm ni. Cite ni kisah die banyak dalam pesawat seperti dalam gambar di atas. Sebelum nak terbang tu kononnya ade satu skru longgar. And bile dah sampai atas awan, mungkin tekanan tinggi and skru tu tercabut and menyekat sistem pesawat berkenaan. Dipendekkan crita salah sorang dari mereka willing untuk betulkan kerosakan dibahagian ekor pesawat. Cube korang bayangkan masa tu pesawat tu terbang memang tinggi gile. Memang atas awan. Satu kawasan yang dipenuhi dengan awan gelap dan hujan plus sejuk. Tekanan tinggi kan. Pastu bole plak pakai tali untuk menampung badan mamat tu yang tengah betulkan ekor pesawat tu. Cube la pikir secara logik. Tekanan tinggi. Pastu bole plak nak bukak pintu. Tak ke bole menjejaskan perjalanan pesawat. Haishhh tak taula aku nak cite mcm mana. Memang tak logik. Korang tengokla sendiri. Mungkin saya tak berapa arif bidang aviation. Ntahla. Tapi part yang sedey bile mamat tu terlepas dari tali and mati. Dahla tolong selamatkan keadaan pesawat tapi mati plak. Part tu saya memang touching.

0 Kata-Kata Inspirasi:

Monday, November 01, 2010

Weekend Update



Wohoooo salam semua,

Akhirnya berakhir juga semester saya. Pasni takda lagi kelas ari Jumaat meredah exam, takda lagi study-mudy, finished. Yezz. Tapi 20 Disember semester baru dah start balik. Terasa sangat pantas masa berlalu. And semalam (Ahad) final exam tuk finance. Alhamdullilah walaupon sangkut tuk beberapa soalan. Huhu hope everything ok la.

And semalam moment paling best dpt hang out dengan Cik Akma. Mmg all out abis. Sangat release tension kat kepala otak ni. First sampai,tgk movie. Memang teringin nak tgk Altitude. Jalan cerita dah mendebarkan tapi tak berapa nak meresap dalam jiwa. Better beli cd je kot.

Then, kitaorng gi karoke. Second time saya menyumbangkan suara kat sini. Mula-mula terasa segan-segan konon amik setengah jam jela dulu. Pastu bile dapat mic mcm tak sedar diri. Dah abis tu kitaorang tambah satu jam lagi. Karok smpai nak pecah perut. Sume lagu kami tibai. Hahaha seriously kalo tension pastu melalak memang ilang segala stress tu.

Pastu port kat sini memang best. Kitaorang gi MBO Desa Petaling. Jalan tak jem. Orang tak ramai. Parking berlambak. Parking free. Seriously port yang tenang.




Ulasan crita di atas:

Saya hanya nak cite part yang tak logik ye. Cite omputih ni ade jugak yang tak logiknye. Ok mcm ni. Cite ni kisah die banyak dalam pesawat seperti dalam gambar di atas. Sebelum nak terbang tu kononnya ade satu skru longgar. And bile dah sampai atas awan, mungkin tekanan tinggi and skru tu tercabut and menyekat sistem pesawat berkenaan. Dipendekkan crita salah sorang dari mereka willing untuk betulkan kerosakan dibahagian ekor pesawat. Cube korang bayangkan masa tu pesawat tu terbang memang tinggi gile. Memang atas awan. Satu kawasan yang dipenuhi dengan awan gelap dan hujan plus sejuk. Tekanan tinggi kan. Pastu bole plak pakai tali untuk menampung badan mamat tu yang tengah betulkan ekor pesawat tu. Cube la pikir secara logik. Tekanan tinggi. Pastu bole plak nak bukak pintu. Tak ke bole menjejaskan perjalanan pesawat. Haishhh tak taula aku nak cite mcm mana. Memang tak logik. Korang tengokla sendiri. Mungkin saya tak berapa arif bidang aviation. Ntahla. Tapi part yang sedey bile mamat tu terlepas dari tali and mati. Dahla tolong selamatkan keadaan pesawat tapi mati plak. Part tu saya memang touching.

0 comments on "Weekend Update"

Disable Right Click