Followers

Friday, November 12, 2010

Destination 1,2,3,4,5



Bijik mata saya terus celik sebab tadi dalam keboringan saya sempat survey ticket flight kat air asia. Nak tgk kat MAS rase nak tercirit bile tgk harga tiket. Air Asia jela yang saya mampu.

Nak tengok hasil kajian tempat ber-honeymoon saya.


Destination 1: Bali
Date : 21 September - 24 September 2011
Guest : 2
Total (depart and return) : RM 396

Typical place yang orang akan pergi kalau gi honeymoonkan. So saya pon saje la test power. Hurmmm not bad....

****

Destination 2 : Krabi
Date : 21 September - 24 September 2011
Guest : 2
Total (depart and return) : RM 472

Orang kate Krabi Island sgt chantek and sgt sesuai kalau nak berbulan madu. Saya google kat tenet memang chantek pon. Harga die not bad kan. Tak pon mahal. Ntahla bagi saya ok sangat.

****

Destination 3 : Kuala Terengganu
Date : 21 September - 24 September 2011
Guest : 2
Total : RM 136 (Depart and return)

Konon nak pergi dalam Malaysia. Takut takda cuti and masa. Ingat nak pergi Perhentian ke Redang ke. Murah kan.....

****

Destination 4 : Kota Kinabalu
Date : 21 September - 24 September 2011
Guest : 2
Total : RM 140 (depart and return)

Yang ni memang saya sgt impressed. Antara dalam senarai --> Manukan Island. Pilihan saya lebih ke sini sebab saya dengar cite sape yang tak bayar PTPTN tak boleh nak pergi oversea. (Kan dah kantoi, saya tak bayar PTPTN)...so moral of the story, sila bayar hutang anda dengan kadar yg segera. Mase nak apply bukan main lagi kan....

****

Destination 5 : Saigon, Vietnam
Date : 21 September - 24 September 2011
Guest : 2
Total : RM 328 (depart and return)

Tmpat ni saya tak berapa nak into sangat sebab tak tau keadaan die mcm mana. Pakai tengok je.



Antara ni jela yang saya mampu pergikan...so sape-sape yang bercadang untuk bercuti. Sila la booking ticket awal-awal, sgt murah and berbaloi-baloi.....


2 Kata-Kata Inspirasi:

CikSyafa said...

my dear, check weather skali tau, derang kata bln 5 ke ats krabi musim hujan.sabah pun.
terenganu pun hampir2 musim tengkujuh ke?double check ye my dear. ^__^

Fardilla Fawzi said...

Ok yeker....

Thanks ya for the info....

=)

Friday, November 12, 2010

Destination 1,2,3,4,5




Bijik mata saya terus celik sebab tadi dalam keboringan saya sempat survey ticket flight kat air asia. Nak tgk kat MAS rase nak tercirit bile tgk harga tiket. Air Asia jela yang saya mampu.

Nak tengok hasil kajian tempat ber-honeymoon saya.


Destination 1: Bali
Date : 21 September - 24 September 2011
Guest : 2
Total (depart and return) : RM 396

Typical place yang orang akan pergi kalau gi honeymoonkan. So saya pon saje la test power. Hurmmm not bad....

****

Destination 2 : Krabi
Date : 21 September - 24 September 2011
Guest : 2
Total (depart and return) : RM 472

Orang kate Krabi Island sgt chantek and sgt sesuai kalau nak berbulan madu. Saya google kat tenet memang chantek pon. Harga die not bad kan. Tak pon mahal. Ntahla bagi saya ok sangat.

****

Destination 3 : Kuala Terengganu
Date : 21 September - 24 September 2011
Guest : 2
Total : RM 136 (Depart and return)

Konon nak pergi dalam Malaysia. Takut takda cuti and masa. Ingat nak pergi Perhentian ke Redang ke. Murah kan.....

****

Destination 4 : Kota Kinabalu
Date : 21 September - 24 September 2011
Guest : 2
Total : RM 140 (depart and return)

Yang ni memang saya sgt impressed. Antara dalam senarai --> Manukan Island. Pilihan saya lebih ke sini sebab saya dengar cite sape yang tak bayar PTPTN tak boleh nak pergi oversea. (Kan dah kantoi, saya tak bayar PTPTN)...so moral of the story, sila bayar hutang anda dengan kadar yg segera. Mase nak apply bukan main lagi kan....

****

Destination 5 : Saigon, Vietnam
Date : 21 September - 24 September 2011
Guest : 2
Total : RM 328 (depart and return)

Tmpat ni saya tak berapa nak into sangat sebab tak tau keadaan die mcm mana. Pakai tengok je.



Antara ni jela yang saya mampu pergikan...so sape-sape yang bercadang untuk bercuti. Sila la booking ticket awal-awal, sgt murah and berbaloi-baloi.....


2 comments on "Destination 1,2,3,4,5"

CikSyafa on November 12, 2010 at 5:01 PM said...

my dear, check weather skali tau, derang kata bln 5 ke ats krabi musim hujan.sabah pun.
terenganu pun hampir2 musim tengkujuh ke?double check ye my dear. ^__^

Fardilla Fawzi on November 15, 2010 at 8:49 AM said...

Ok yeker....

Thanks ya for the info....

=)

Disable Right Click