Followers

Thursday, November 04, 2010

Misi seterusnya

Saya dah ade idea kan tuk bunga pahar. Tak banyak yg saya nak buat, cume dalam 100 bijik je. Tapi kalo tgk pada pic previous post, kaler purple bunga ros tu tak sama dengn yang real. Pakai camera hp cabuk je kan. Huhu...

Thanks ye Cik Sarah coz sudi memberi ideas....bagila lagi idea yang banyak-banyak. Hehe...

So skg ni saya mahu list down kan antara item yang perlu saya beli tuk setelkan bunga pahar ni cepat-cepat. Hope after raya haji ni ada peningkatan dari segi kuantiti yang dihasilkan. Cewahhh....


  1. Batang lidi - ok ke..tak pon ade alternatif lain
  2. Riben besar - dalam satu gelung tu mungkin bole dpt dalam 20 ketul bunga ros kecik tu. Kat KK Homedeco segulung RM4.50...kene survey yang murah lagi....
  3. Riben kurus - kene cari kaler yang matching lagi and menaikkan seri bunga telur yang tak berapa nak berseri
  4. Renda net - nak cari 2 kaler. Light purple and putih. Eh putih ke silver lagi better ye??? Hurmmm....
  5. Sarung net bunga telur - kaler purple jugakla kan...

Rasenya tu je kot buat masa ni. Agak-agak kalo saya nak tambah manik ok tak. Tapi kene tgk kat kedai dulu. Kot-kot ade yang sesuai tuk enhance bunga telur ni.

Any idea jangan segan-segan bagitau saya ok. =)




P/s: Setiap harikan kenangan...=p
So jangan muak la bile saya asik post pasal kawin.....

7 Kata-Kata Inspirasi:

mysarah said...

1. putih n silver adik beradik jer. either one pown ok
2. tak nak guna lidi boleh buat bunga telur gantung. cara dia lebih kurang jer (eh macam pandai pulak padahal tak pernah buat. haha)

gudluck!

Dona said...

Dilla Darling,

Kita pun tengah bersemangat survey itu ini. Kita pun nak kawen dah tahun depan =))

Fardilla Fawzi said...

Dona : Serius ke nak kawen ni...wah wah bile tarikhnya. Adakah sama??? Huhu =) =)

Dona said...

Shuq datang merisik 25.12.2010, bertunang 13.3.2011, nikah 24.5.2011, reception 25.5.2011. Tapi venue tak confirm lagi. Baru nak buat surat booking.

Fardilla Fawzi said...

Wah wah...bestnya....lg bape bulan jela....huhu.....

Dona said...

woops silap tulis. Nikah 24.12.2011, reception 25.12.2011. Biasalah terlebih excited langsung terlebih awal. Lebih sudu dari kuah. Over nokkk.

Fardilla Fawzi said...

laaa nok aku dulu la...huhu....aku insya Allah time raye kot...huahuahua...

Thursday, November 04, 2010

Misi seterusnya


Saya dah ade idea kan tuk bunga pahar. Tak banyak yg saya nak buat, cume dalam 100 bijik je. Tapi kalo tgk pada pic previous post, kaler purple bunga ros tu tak sama dengn yang real. Pakai camera hp cabuk je kan. Huhu...

Thanks ye Cik Sarah coz sudi memberi ideas....bagila lagi idea yang banyak-banyak. Hehe...

So skg ni saya mahu list down kan antara item yang perlu saya beli tuk setelkan bunga pahar ni cepat-cepat. Hope after raya haji ni ada peningkatan dari segi kuantiti yang dihasilkan. Cewahhh....


  1. Batang lidi - ok ke..tak pon ade alternatif lain
  2. Riben besar - dalam satu gelung tu mungkin bole dpt dalam 20 ketul bunga ros kecik tu. Kat KK Homedeco segulung RM4.50...kene survey yang murah lagi....
  3. Riben kurus - kene cari kaler yang matching lagi and menaikkan seri bunga telur yang tak berapa nak berseri
  4. Renda net - nak cari 2 kaler. Light purple and putih. Eh putih ke silver lagi better ye??? Hurmmm....
  5. Sarung net bunga telur - kaler purple jugakla kan...

Rasenya tu je kot buat masa ni. Agak-agak kalo saya nak tambah manik ok tak. Tapi kene tgk kat kedai dulu. Kot-kot ade yang sesuai tuk enhance bunga telur ni.

Any idea jangan segan-segan bagitau saya ok. =)




P/s: Setiap harikan kenangan...=p
So jangan muak la bile saya asik post pasal kawin.....

7 comments on "Misi seterusnya"

mysarah on November 4, 2010 at 2:24 PM said...

1. putih n silver adik beradik jer. either one pown ok
2. tak nak guna lidi boleh buat bunga telur gantung. cara dia lebih kurang jer (eh macam pandai pulak padahal tak pernah buat. haha)

gudluck!

Dona on November 8, 2010 at 10:38 AM said...

Dilla Darling,

Kita pun tengah bersemangat survey itu ini. Kita pun nak kawen dah tahun depan =))

Fardilla Fawzi on November 8, 2010 at 2:01 PM said...

Dona : Serius ke nak kawen ni...wah wah bile tarikhnya. Adakah sama??? Huhu =) =)

Dona on November 11, 2010 at 3:01 PM said...

Shuq datang merisik 25.12.2010, bertunang 13.3.2011, nikah 24.5.2011, reception 25.5.2011. Tapi venue tak confirm lagi. Baru nak buat surat booking.

Fardilla Fawzi on November 11, 2010 at 5:10 PM said...

Wah wah...bestnya....lg bape bulan jela....huhu.....

Dona on November 12, 2010 at 10:31 AM said...

woops silap tulis. Nikah 24.12.2011, reception 25.12.2011. Biasalah terlebih excited langsung terlebih awal. Lebih sudu dari kuah. Over nokkk.

Fardilla Fawzi on November 12, 2010 at 10:40 AM said...

laaa nok aku dulu la...huhu....aku insya Allah time raye kot...huahuahua...

Disable Right Click