Followers

Tuesday, November 09, 2010

Pasrah

Salam,

Pernah tak korang merasa seperti tidak bebas di rumah sendiri???

Perghhh takda mukadimah pape terus diterjah soalan sebegini...awat Cik Dilla ni meroyan ke ape????

Wei saya memang tengah meroyan menyesal sebab tak dengar ckp En Azli hari tu....

Semalam lepas Solat Asar ntah mcm mana secara automatik niat untuk berpindah menerjah dalam kepala otak ni. Target lokasi saya apa lagi, rumah tumpangan saya la kat Pandan Perdana aritu. Sebelum Natrah menikah die ade offer kat saya. Tapi pada saya masa tu tiada keperluan penting untuk saya berpindah and plus sebab-sebab lain yang saya tak mahu beritahu di sini.

Tapi skg Natrah dah ade pengganti yang baru and nama die sama dengan nama saya--> dila jugak. Tapi budak ni dok main tarik tali dengan Nat. Sampai skg tak pindah-pindah lagi. Tapi sewa bulan ni die dah start bayar. Bile ditanya bile nak pindah selalu bagi alasan busy.....

Hei ko nak pindah ke tak??? Kalo taknak aku nak umah tu?????
(Hahaha sudah desperate gile mahu pindah. Padan muka ko Fardilla)

Saya selalu perasan, saya pasti akan menyesal and ditimpa masalah kalau tak mahu dengar ckp En Azli. Hari tu saya beria mintak pendapat beliau, bile beliau dah bagi pendapat yang bernas, saya tak hiraukan pon. And skg saya sudah terima akibatnya.

Alasan lain saya memang nak sangat pindah selain dari tidak merasa bebas di rumah sendiri and tidak berapa into dengan budak rumah ialah start bulan disember ni saya dah start buat part time guru tuisyen kat Bandar Sri Permaisuri berdekatan dengan opis and rumah tumpangan saya tu. Kalau dpt pindah sedap sikit saya nak ulang alik kan. Plus kadar penjimatan pon dapat dipertingkatkan.

Hurmmmm mahu mengeluh panjang. Kalau ada rezeki saya, ada la. Kalau takda saya terpaksa pasrah mahu meneruskan kehidupan di rumah yang tiada kebebasan. Tengokla nanti jangan sampai saya angkut TV balik raya haji ni.....padan muke bil elektrik melambung tinggi. Bayar sama-sama kan.....hahahahaha (gelak jahat)

0 Kata-Kata Inspirasi:

Tuesday, November 09, 2010

Pasrah


Salam,

Pernah tak korang merasa seperti tidak bebas di rumah sendiri???

Perghhh takda mukadimah pape terus diterjah soalan sebegini...awat Cik Dilla ni meroyan ke ape????

Wei saya memang tengah meroyan menyesal sebab tak dengar ckp En Azli hari tu....

Semalam lepas Solat Asar ntah mcm mana secara automatik niat untuk berpindah menerjah dalam kepala otak ni. Target lokasi saya apa lagi, rumah tumpangan saya la kat Pandan Perdana aritu. Sebelum Natrah menikah die ade offer kat saya. Tapi pada saya masa tu tiada keperluan penting untuk saya berpindah and plus sebab-sebab lain yang saya tak mahu beritahu di sini.

Tapi skg Natrah dah ade pengganti yang baru and nama die sama dengan nama saya--> dila jugak. Tapi budak ni dok main tarik tali dengan Nat. Sampai skg tak pindah-pindah lagi. Tapi sewa bulan ni die dah start bayar. Bile ditanya bile nak pindah selalu bagi alasan busy.....

Hei ko nak pindah ke tak??? Kalo taknak aku nak umah tu?????
(Hahaha sudah desperate gile mahu pindah. Padan muka ko Fardilla)

Saya selalu perasan, saya pasti akan menyesal and ditimpa masalah kalau tak mahu dengar ckp En Azli. Hari tu saya beria mintak pendapat beliau, bile beliau dah bagi pendapat yang bernas, saya tak hiraukan pon. And skg saya sudah terima akibatnya.

Alasan lain saya memang nak sangat pindah selain dari tidak merasa bebas di rumah sendiri and tidak berapa into dengan budak rumah ialah start bulan disember ni saya dah start buat part time guru tuisyen kat Bandar Sri Permaisuri berdekatan dengan opis and rumah tumpangan saya tu. Kalau dpt pindah sedap sikit saya nak ulang alik kan. Plus kadar penjimatan pon dapat dipertingkatkan.

Hurmmmm mahu mengeluh panjang. Kalau ada rezeki saya, ada la. Kalau takda saya terpaksa pasrah mahu meneruskan kehidupan di rumah yang tiada kebebasan. Tengokla nanti jangan sampai saya angkut TV balik raya haji ni.....padan muke bil elektrik melambung tinggi. Bayar sama-sama kan.....hahahahaha (gelak jahat)

0 comments on "Pasrah"

Disable Right Click