Followers

Wednesday, November 30, 2011

What I Need...


Saya tak sabar nak berpindah secara rasminya.
Skang ni masih lagi proses mengangkat barang.
Saya amat berharap masuk Disember saya dah bole pindah.
Tak kisah la rumah kosong macam gua or whatever.

Sudah 3 bulan saya menunggu privacy.
Saya teringin nak masak untuk suami.
Saya teringin nak melepak berdua dengan suami tengok tv sambil buat adegan manja-manja.
Saya teringin nak mencuba pelbagai resepi.
Saya nak improve skills memasak saya.
Saya teringin nak ajak kawan baik saya datang melepak kat rumah saya.
Saya teringin nak melepak kat rumah bila weekend.

Saya nak uruskan rumah tangga saya sendiri.
Saya teringin nak buat house chores sendiri.
Saya nak ada bilik sendiri.
Lepas balik saya nak berehat sekejap depan tv.
Saya taknak lagi berebut basuh baju.
Saya taknak lagi berebut mandi pagi-pagi.
Saya tak perlu nak jaga tingkah laku saya.
Cuma ada saya dan suami.

Tak perlu lagi nak kuar malam untuk makan.
Saya bole masak kat rumah bila dah tinggal berdua.
Saya bole fokus siapkan thesis saya.

Banyak benda yang saya perlu susun kembali.
Cepatla wahai masa engkau berlalu~


3 Kata-Kata Inspirasi:

e k i n ♥ y u s r i said...

sbr yer
nnti dah ade rumah sndr,boleh lalui semua tue

UyaRayza said...

insyaallah dh x lama dh k :)

Fardilla Fawzi said...

Ekin: hope so..tak sabar dh ni....

Uya: thanks...=)

Wednesday, November 30, 2011

What I Need...



Saya tak sabar nak berpindah secara rasminya.
Skang ni masih lagi proses mengangkat barang.
Saya amat berharap masuk Disember saya dah bole pindah.
Tak kisah la rumah kosong macam gua or whatever.

Sudah 3 bulan saya menunggu privacy.
Saya teringin nak masak untuk suami.
Saya teringin nak melepak berdua dengan suami tengok tv sambil buat adegan manja-manja.
Saya teringin nak mencuba pelbagai resepi.
Saya nak improve skills memasak saya.
Saya teringin nak ajak kawan baik saya datang melepak kat rumah saya.
Saya teringin nak melepak kat rumah bila weekend.

Saya nak uruskan rumah tangga saya sendiri.
Saya teringin nak buat house chores sendiri.
Saya nak ada bilik sendiri.
Lepas balik saya nak berehat sekejap depan tv.
Saya taknak lagi berebut basuh baju.
Saya taknak lagi berebut mandi pagi-pagi.
Saya tak perlu nak jaga tingkah laku saya.
Cuma ada saya dan suami.

Tak perlu lagi nak kuar malam untuk makan.
Saya bole masak kat rumah bila dah tinggal berdua.
Saya bole fokus siapkan thesis saya.

Banyak benda yang saya perlu susun kembali.
Cepatla wahai masa engkau berlalu~


3 comments on "What I Need..."

e k i n ♥ y u s r i on November 30, 2011 at 4:20 PM said...

sbr yer
nnti dah ade rumah sndr,boleh lalui semua tue

UyaRayza on November 30, 2011 at 4:33 PM said...

insyaallah dh x lama dh k :)

Fardilla Fawzi on November 30, 2011 at 4:45 PM said...

Ekin: hope so..tak sabar dh ni....

Uya: thanks...=)

Disable Right Click