Followers

Monday, November 14, 2011

Wikey Wikey!


Assalamualaikum dan hello,

Hari ni opis macam dilanda garuda sebab masing-masing dah macam tak tentu arah nak key in markah students. Harini last day kot. Me?? Tak siap key in lagi sebab harini disaat garuda menyerang sistem Mecca main cak-cak. Kejap ok, kejap tak. Malas nak layan. Baik saya update blog. Huhu.


So how's your weekend kekawan? Saya telah melalui weekend yang meletihkan tapi sangat menyeronokkan. =p


Sabtu:
  • Saya and hubby bekerja but kami dah janji nak turun Damansara untuk amik lampu yang dah di-order. B datang naik komuter and saya menunggu di rumah best friend, Akmar Amon. Terubat rindu walaupun sekejap! Plus dapat makan my feveret masakan--> asam rebus. Jeles Akmar pandai masak!
  • Hubby smpai dalam pukul 4 petang (cuba bayangkan kalau saya lurus bendul tunggu pukul 1...huhu). Direct pergi Damansara follow direction Akmar. Area Damansara mmg tak familiar babe. Alhamdullilah tak sesat!
  • Pilih lampu bla bla...dah beli lampu untuk dining area. We call it as lampu durian.
  • Heading to Ikea. Beli lagi keperluan rumah yang murah-murah. Kuali, periuk, senduk semua kami borong. Nak makan meatball tak kesampaian sebab queue sangatlah panjang. Takut tak sempat nak singgah UPM nanti. Karipap pun tak kesampaian jugak. Oh ramainya peminat kan. =(
  • Sampai rumah dalam 1230 malam. Exhausted sesangat!

Ahad:
  • Pergi pasar kat Stadium Paroi beli lauk and breakfast. Bukan beli nak masak. Tapi Yayah minta tolong. Rupanya B sangat tak kekok langsung pergi pasar. Main order je. Saya plak yang jadi macam lelaki. Blur bila datang pasar. I salute u B...=)
  • Terus bersiap untuk buat operasi cuci rumah. Bangun pagi baru terasa badan sengal-sengal sebab semalam bertungkus lumus mengosok lantai. =(
  • Dalam pukul 4 petang baru selesai semua! Lega sangat! Lepas ni masuk rumah hanya perlu mop sahaja.
  • Balik mandi then bersiap balik untuk ke Nilai. Cari lampu lagi. Tak habis-habis cari lampu kan. Saya pun dah naik boring. Alhamdullilah lampu dalam rumah dah complete. Best sebab kedai lampu ni sebab sangat murah. I recommend for those yang nak cari lampu untuk rumah. Kedai dia betol-betol kat depan laluan utama. I lupa la nama kedai tu...sori...
  • Pukul 11 sampai rumah, terlupa plak baju untuk kerja tak iron lagi. Menci!


Kesudahannya pagi ni saya kelewatan lagi. Penat sangat kot. Rasa macam malas sesangat nak bangun pagi tadi. Huhu...



Adha and Waiz yang membantu kami.
Basah kuyup memasing.
Odw bali rumah memasing tertido dalam kereta, letih sangat la tu.
=p



Cuci pakai sabun.
Selamba sental pakai berus.
Kalau rosak padan muka!




Hujan turun bercurah-curah lepas tu.
Sangat lebat!



Jumpa lampu dinding yang macam bunga tangan kristal.
Hubby suka dengan pilihan saya.
Selama ni dia kutuk je kalau saya pilih lampu sebab dia cakap sangat takda taste.
Sentap kan...huhu


Dulu sebelum ni saya memang sangat tak sabar nak pindah. But now tetibe saya dah berubah fikiran. Taknak pindah lagi sebab dah rasa seronok tinggal beramai-ramai.

Huhu memang kene perli habis dengan B.
Padanlah muka.


Kesian semalam B basah kuyup sebab bukak paip. Kami ramai-ramai gelakkan dia. Sweet moment. Saya suka!


P/s: Mohon dimurahkan rezeki...supaya kami boleh tambah barang-barang lain plak =)



1 Kata-Kata Inspirasi:

e k i n ♥ y u s r i said...

memg penat pindah rumah nie

Monday, November 14, 2011

Wikey Wikey!



Assalamualaikum dan hello,

Hari ni opis macam dilanda garuda sebab masing-masing dah macam tak tentu arah nak key in markah students. Harini last day kot. Me?? Tak siap key in lagi sebab harini disaat garuda menyerang sistem Mecca main cak-cak. Kejap ok, kejap tak. Malas nak layan. Baik saya update blog. Huhu.


So how's your weekend kekawan? Saya telah melalui weekend yang meletihkan tapi sangat menyeronokkan. =p


Sabtu:
  • Saya and hubby bekerja but kami dah janji nak turun Damansara untuk amik lampu yang dah di-order. B datang naik komuter and saya menunggu di rumah best friend, Akmar Amon. Terubat rindu walaupun sekejap! Plus dapat makan my feveret masakan--> asam rebus. Jeles Akmar pandai masak!
  • Hubby smpai dalam pukul 4 petang (cuba bayangkan kalau saya lurus bendul tunggu pukul 1...huhu). Direct pergi Damansara follow direction Akmar. Area Damansara mmg tak familiar babe. Alhamdullilah tak sesat!
  • Pilih lampu bla bla...dah beli lampu untuk dining area. We call it as lampu durian.
  • Heading to Ikea. Beli lagi keperluan rumah yang murah-murah. Kuali, periuk, senduk semua kami borong. Nak makan meatball tak kesampaian sebab queue sangatlah panjang. Takut tak sempat nak singgah UPM nanti. Karipap pun tak kesampaian jugak. Oh ramainya peminat kan. =(
  • Sampai rumah dalam 1230 malam. Exhausted sesangat!

Ahad:
  • Pergi pasar kat Stadium Paroi beli lauk and breakfast. Bukan beli nak masak. Tapi Yayah minta tolong. Rupanya B sangat tak kekok langsung pergi pasar. Main order je. Saya plak yang jadi macam lelaki. Blur bila datang pasar. I salute u B...=)
  • Terus bersiap untuk buat operasi cuci rumah. Bangun pagi baru terasa badan sengal-sengal sebab semalam bertungkus lumus mengosok lantai. =(
  • Dalam pukul 4 petang baru selesai semua! Lega sangat! Lepas ni masuk rumah hanya perlu mop sahaja.
  • Balik mandi then bersiap balik untuk ke Nilai. Cari lampu lagi. Tak habis-habis cari lampu kan. Saya pun dah naik boring. Alhamdullilah lampu dalam rumah dah complete. Best sebab kedai lampu ni sebab sangat murah. I recommend for those yang nak cari lampu untuk rumah. Kedai dia betol-betol kat depan laluan utama. I lupa la nama kedai tu...sori...
  • Pukul 11 sampai rumah, terlupa plak baju untuk kerja tak iron lagi. Menci!


Kesudahannya pagi ni saya kelewatan lagi. Penat sangat kot. Rasa macam malas sesangat nak bangun pagi tadi. Huhu...



Adha and Waiz yang membantu kami.
Basah kuyup memasing.
Odw bali rumah memasing tertido dalam kereta, letih sangat la tu.
=p



Cuci pakai sabun.
Selamba sental pakai berus.
Kalau rosak padan muka!




Hujan turun bercurah-curah lepas tu.
Sangat lebat!



Jumpa lampu dinding yang macam bunga tangan kristal.
Hubby suka dengan pilihan saya.
Selama ni dia kutuk je kalau saya pilih lampu sebab dia cakap sangat takda taste.
Sentap kan...huhu


Dulu sebelum ni saya memang sangat tak sabar nak pindah. But now tetibe saya dah berubah fikiran. Taknak pindah lagi sebab dah rasa seronok tinggal beramai-ramai.

Huhu memang kene perli habis dengan B.
Padanlah muka.


Kesian semalam B basah kuyup sebab bukak paip. Kami ramai-ramai gelakkan dia. Sweet moment. Saya suka!


P/s: Mohon dimurahkan rezeki...supaya kami boleh tambah barang-barang lain plak =)



1 comments on "Wikey Wikey!"

e k i n ♥ y u s r i on November 14, 2011 at 1:31 PM said...

memg penat pindah rumah nie

Disable Right Click