Followers

Saturday, November 12, 2011

Dekorasi Dining Area



Bila rumah dah siap macam tak sabar plak nak decorate sendiri. Nasib ada husband yang memang minat bab decorate-decorate rumah ni. Tapi takda la sampai all out nak decorate sekali gus. Mata wang Malaysia ngak ada dong. Kami orang kayap. =p


Tapi kami dah terpikir nak buat macam mana. Hari tu ada suggest kat B nak decorate dining area macam mana. And dia setuju dengan my suggestion. Rumah kami takdala besar mana. So perlulah minimise space sebaik mungkin. Perabot pon kami hanya beli yang perlu sahaja. Memang mengelak nak beli aksesori tambahan yang akan memberatkan ruang. Cukupla apa yang perlu sahaja.

Untuk living area saya takda idea lagi nak decorate macam mana. Tapi untuk dining area dah set dalam kepala ni. Berdikit-dikitla nak realisasikan dekorasi tu.

Dekorasi untuk dining area, apa yang kami perlukan:

  1. Lampu hiasan (Dh jumpa kat Avalon Senawang)
  2. Meja makan (Nk yang kerusi 6!)
  3. Mirror wall (Beli yg kat IKEA je!)
  4. Table cloth
  5. Hiasan bunga
  6. Carpet


Rumah saya lebih kurang macam ni.
Tepi ade sliding door and dinding.
Kat area dinding tu nak letak mirror wall je.
Konon nak besarkan ruang.





Reject almari kat tepi tu!
Nanti semak space je.






Nak cermin square macam ni je...





P/s: Takdalah kreatif mana. Cuma suka tengok-tengok deco rumah yang design contemporary. Then rasa nak tiru jugak!


0 Kata-Kata Inspirasi:

Saturday, November 12, 2011

Dekorasi Dining Area




Bila rumah dah siap macam tak sabar plak nak decorate sendiri. Nasib ada husband yang memang minat bab decorate-decorate rumah ni. Tapi takda la sampai all out nak decorate sekali gus. Mata wang Malaysia ngak ada dong. Kami orang kayap. =p


Tapi kami dah terpikir nak buat macam mana. Hari tu ada suggest kat B nak decorate dining area macam mana. And dia setuju dengan my suggestion. Rumah kami takdala besar mana. So perlulah minimise space sebaik mungkin. Perabot pon kami hanya beli yang perlu sahaja. Memang mengelak nak beli aksesori tambahan yang akan memberatkan ruang. Cukupla apa yang perlu sahaja.

Untuk living area saya takda idea lagi nak decorate macam mana. Tapi untuk dining area dah set dalam kepala ni. Berdikit-dikitla nak realisasikan dekorasi tu.

Dekorasi untuk dining area, apa yang kami perlukan:

  1. Lampu hiasan (Dh jumpa kat Avalon Senawang)
  2. Meja makan (Nk yang kerusi 6!)
  3. Mirror wall (Beli yg kat IKEA je!)
  4. Table cloth
  5. Hiasan bunga
  6. Carpet


Rumah saya lebih kurang macam ni.
Tepi ade sliding door and dinding.
Kat area dinding tu nak letak mirror wall je.
Konon nak besarkan ruang.





Reject almari kat tepi tu!
Nanti semak space je.






Nak cermin square macam ni je...





P/s: Takdalah kreatif mana. Cuma suka tengok-tengok deco rumah yang design contemporary. Then rasa nak tiru jugak!


0 comments on "Dekorasi Dining Area"

Disable Right Click