Followers

Tuesday, November 08, 2011

Come Back!



Assalamualaikum dan hai everybody!


So how's your raya haji?? Me??? Boring takda apa yang mengembirakan. Parents takda. Memang terasa sunyi sangat. Hanya kami adik-beradik and opah yang ada kat rumah. Husband balik petang Ahad. So kesunyian terubat jugak. Masak tetap masak. Lemang, ketupat, rendang and kuah kacang tetap masak. Yang pasti bukan saya yang masak semua tu. As usual la. Haha. Nasib ada opah and adik yang berkaki lebar untuk prepare sume juadah tu.


Saya hanya test-test nak buat mee kari. Tak tahu nak salurkan kat mana kan. Balik rumah try buat mee kari.


Ok fine..i know..tak nampak menarik pun kan. Haha.
Malas nak prepare bahan yang lain.
=p




Now sudah kembali bekerjaya. Tak puas balik Ipoh. Nasib baik semalam balik Seremban tak jem sangat. Tapi macam biasa masa nak balik petang Jumaat jem macam gila. Sakit pinggang kaw-kaw. Again, nasib baik ada adik yang berkaki lebar. Bole tukar driver walaupun saya selalu komen cara dia bawak kereta. Haha...


Rasa macam nak balik Terengganu kot. Bayangkan 530 p.m keluar opis then shot terus ke UPM. Nak keluar Tol UPM satu hal jugak. Kereta bersusun. Then kat NKVE tak payah nak cerita la. Area Subang and Damansara. Smpai la ke Bidor, Slim River bla bla, kereta still banyak. Penyudahnya dalam 1130 malam baru sampai. Cuba tambah tolak darab bahagi. 6 jam kan dari KL ke Ipoh. Paling cepat bole sampai 2 jam ok. Fuhhh taubat rasa taknak balik after office hour.....



Okla nanti sambung story lagi..nak marking paper yang tak habis-habis ni.
Da~



2 Kata-Kata Inspirasi:

Liyana said...

raya haji sy kali ni pun biase2 je :)

Fardilla Fawzi said...

Bila dh makin dewasa..smbut raya pon dah biasa2 tak mcm zaman kecik2 kan...=)

Tuesday, November 08, 2011

Come Back!




Assalamualaikum dan hai everybody!


So how's your raya haji?? Me??? Boring takda apa yang mengembirakan. Parents takda. Memang terasa sunyi sangat. Hanya kami adik-beradik and opah yang ada kat rumah. Husband balik petang Ahad. So kesunyian terubat jugak. Masak tetap masak. Lemang, ketupat, rendang and kuah kacang tetap masak. Yang pasti bukan saya yang masak semua tu. As usual la. Haha. Nasib ada opah and adik yang berkaki lebar untuk prepare sume juadah tu.


Saya hanya test-test nak buat mee kari. Tak tahu nak salurkan kat mana kan. Balik rumah try buat mee kari.


Ok fine..i know..tak nampak menarik pun kan. Haha.
Malas nak prepare bahan yang lain.
=p




Now sudah kembali bekerjaya. Tak puas balik Ipoh. Nasib baik semalam balik Seremban tak jem sangat. Tapi macam biasa masa nak balik petang Jumaat jem macam gila. Sakit pinggang kaw-kaw. Again, nasib baik ada adik yang berkaki lebar. Bole tukar driver walaupun saya selalu komen cara dia bawak kereta. Haha...


Rasa macam nak balik Terengganu kot. Bayangkan 530 p.m keluar opis then shot terus ke UPM. Nak keluar Tol UPM satu hal jugak. Kereta bersusun. Then kat NKVE tak payah nak cerita la. Area Subang and Damansara. Smpai la ke Bidor, Slim River bla bla, kereta still banyak. Penyudahnya dalam 1130 malam baru sampai. Cuba tambah tolak darab bahagi. 6 jam kan dari KL ke Ipoh. Paling cepat bole sampai 2 jam ok. Fuhhh taubat rasa taknak balik after office hour.....



Okla nanti sambung story lagi..nak marking paper yang tak habis-habis ni.
Da~



2 comments on "Come Back!"

Liyana on November 8, 2011 at 10:53 AM said...

raya haji sy kali ni pun biase2 je :)

Fardilla Fawzi on November 8, 2011 at 12:21 PM said...

Bila dh makin dewasa..smbut raya pon dah biasa2 tak mcm zaman kecik2 kan...=)

Disable Right Click