Followers

Thursday, November 24, 2011

Penyakit M!



Saya baru lepas berjumpa dengan Murni. Kawan yang dah lama tak jumpa. Suatu masa dulu Murni adalah kawan yang saya kongsikan segala isi hati. Tapi skang ni Murni dah jauh nun kat Terengganu. Dah jarang dapat jumpa...=(

Nasib baik ada training kat KL so bolehla jumpa-jumpa. Hot topic off course la thesis. Masing-masing dah stuck di pertengahan jalan, walaupun saya sebenarnya bukan takat stuck di tengah jalan tapi start engine pun belum lagi.

Bila masalah macam ni dikongsi bersama dengan orang yang mengalaminya, automatik kekuatan tu datang. Saya bukan berseorangan...belum lagi jumpa makcik Natrah. Dia pon ada masalah yang sama.

Saya hampir hilang akal. Padahal saya tahu diri sendiri yang ditimpa penyakit. Dasat.....

Penyakit M.A.L.A.S. Haha..bila ntah mahu berubah. Belum rasa nak berak lagi so saya tak perlu la nak cari toilet. Begitulah perumpamaan yang sesuai untuk digambarkan situasi saya skang ni. Ntah bila nak jmpa toilet tu pon saya tak tahu.

Skang ni macam-macam masalah yang meragut jiwa. Tak abis-abis doa semoga Allah tunjukkan jalan yang terbaik untuk saya selesaikan setiap satu masalah ni.


P/s: Usaha-Tawakal-Doa






0 Kata-Kata Inspirasi:

Thursday, November 24, 2011

Penyakit M!




Saya baru lepas berjumpa dengan Murni. Kawan yang dah lama tak jumpa. Suatu masa dulu Murni adalah kawan yang saya kongsikan segala isi hati. Tapi skang ni Murni dah jauh nun kat Terengganu. Dah jarang dapat jumpa...=(

Nasib baik ada training kat KL so bolehla jumpa-jumpa. Hot topic off course la thesis. Masing-masing dah stuck di pertengahan jalan, walaupun saya sebenarnya bukan takat stuck di tengah jalan tapi start engine pun belum lagi.

Bila masalah macam ni dikongsi bersama dengan orang yang mengalaminya, automatik kekuatan tu datang. Saya bukan berseorangan...belum lagi jumpa makcik Natrah. Dia pon ada masalah yang sama.

Saya hampir hilang akal. Padahal saya tahu diri sendiri yang ditimpa penyakit. Dasat.....

Penyakit M.A.L.A.S. Haha..bila ntah mahu berubah. Belum rasa nak berak lagi so saya tak perlu la nak cari toilet. Begitulah perumpamaan yang sesuai untuk digambarkan situasi saya skang ni. Ntah bila nak jmpa toilet tu pon saya tak tahu.

Skang ni macam-macam masalah yang meragut jiwa. Tak abis-abis doa semoga Allah tunjukkan jalan yang terbaik untuk saya selesaikan setiap satu masalah ni.


P/s: Usaha-Tawakal-Doa






0 comments on "Penyakit M!"

Disable Right Click