Followers

Thursday, November 03, 2011

ThingsOnMyMind



Things On My Mind


  • Extra Money --> Duit macam air terjun mengalir sejak akhir-akhir ni. Inilah padah bergaji kecil. Tol, minyak, makan and keperluan lain sume all in one need money. Tak suka bila setiap sen kene catu. Apa guna ada laki kalau tak bole tanggung?? Skang ni tengah fokus untuk keperluan rumah baru. Semua atas kepala B, saya sikit pun tak keluar sen. So saya kene bertimbang rasa di situ.

  • My Future --> Adakah selamanya keadaan saya akan begini??? Berdoa semoga ada jalan penyelesaian bagi setiap masalah yang saya hadapi. My Future di sini, lebih kepada peningkatan kerjaya. Bila bercakap tentang peningkatan kerjaya off course ia berkaitan peningkatan gaji...=p

  • Thesis --> Ini taknak elaborate panjang lebar. You know why this thing asik bertangguh je. It's all depends on my effort je. Kalau rajin takda maknanya tak bole habis on time. Pokok pangkal is myself.

  • My Career --> Berfikir-fikir mahu mencari career bila dah complete thesis. Because my work place sangatla fleksibel. And i cannot imagine if tukar tempat lain, bole ke saya buat apa yang saya buat skang. I love my work environment, but not the salary...=p (Memang manusia tak bersyukur!)

  • Our Home Sweet Home --> Banyak lubang sana sini. Api air dah masuk. After raya haji baru nak bersihkan rumah. Yang penting pasang lampu. Furniture and fixtures??? Electric appliances??? Baru nak beli berdikit-dikit. Totally harapkan B sorang. Kesian dapat wife yang miskin macam saya. Gaji i sume habis spend on atas highway. Stess!

  • Kerja lain --> Nak cari keje tapi bukan kareer kat Seremban. At least i can saving more. Penat badan boleh ditanggung lagi. Skang ni i dah ok dengan travel hari-hari KL Seremban. Dah tak merungut macam dulu lagi. Tapi yang buat sakit kepala skang ni adalah sebab WANG. Mesti uolls cakap miskinnya i??? Berapa ur company bayar u kan??? Mula la rasa nak PJJ dgn B plak kan??



P/s:
  • Hopefully after dah setel rumah, keadaan akan kembali normal.
  • Nikmat dan ujian yang diberikan oleh Allah kepada setiap manusia tak sama. Kita kerap iri hati dengan nikmat yang diperolehi orang lain dan mungkin dalam pada masa yang sama, orang lain juga akan iri hati dengan nikmat yang kita perolehi. Fikir-fikirkan dan selamat beramal...=)



1 Kata-Kata Inspirasi:

Anonymous said...

Wonderful post, sweetie! Keep it up! By the way, why don't you make this website a bit more social.


11Jane Wilson
dominos coupon codes

Thursday, November 03, 2011

ThingsOnMyMind




Things On My Mind


  • Extra Money --> Duit macam air terjun mengalir sejak akhir-akhir ni. Inilah padah bergaji kecil. Tol, minyak, makan and keperluan lain sume all in one need money. Tak suka bila setiap sen kene catu. Apa guna ada laki kalau tak bole tanggung?? Skang ni tengah fokus untuk keperluan rumah baru. Semua atas kepala B, saya sikit pun tak keluar sen. So saya kene bertimbang rasa di situ.

  • My Future --> Adakah selamanya keadaan saya akan begini??? Berdoa semoga ada jalan penyelesaian bagi setiap masalah yang saya hadapi. My Future di sini, lebih kepada peningkatan kerjaya. Bila bercakap tentang peningkatan kerjaya off course ia berkaitan peningkatan gaji...=p

  • Thesis --> Ini taknak elaborate panjang lebar. You know why this thing asik bertangguh je. It's all depends on my effort je. Kalau rajin takda maknanya tak bole habis on time. Pokok pangkal is myself.

  • My Career --> Berfikir-fikir mahu mencari career bila dah complete thesis. Because my work place sangatla fleksibel. And i cannot imagine if tukar tempat lain, bole ke saya buat apa yang saya buat skang. I love my work environment, but not the salary...=p (Memang manusia tak bersyukur!)

  • Our Home Sweet Home --> Banyak lubang sana sini. Api air dah masuk. After raya haji baru nak bersihkan rumah. Yang penting pasang lampu. Furniture and fixtures??? Electric appliances??? Baru nak beli berdikit-dikit. Totally harapkan B sorang. Kesian dapat wife yang miskin macam saya. Gaji i sume habis spend on atas highway. Stess!

  • Kerja lain --> Nak cari keje tapi bukan kareer kat Seremban. At least i can saving more. Penat badan boleh ditanggung lagi. Skang ni i dah ok dengan travel hari-hari KL Seremban. Dah tak merungut macam dulu lagi. Tapi yang buat sakit kepala skang ni adalah sebab WANG. Mesti uolls cakap miskinnya i??? Berapa ur company bayar u kan??? Mula la rasa nak PJJ dgn B plak kan??



P/s:
  • Hopefully after dah setel rumah, keadaan akan kembali normal.
  • Nikmat dan ujian yang diberikan oleh Allah kepada setiap manusia tak sama. Kita kerap iri hati dengan nikmat yang diperolehi orang lain dan mungkin dalam pada masa yang sama, orang lain juga akan iri hati dengan nikmat yang kita perolehi. Fikir-fikirkan dan selamat beramal...=)



1 comments on "ThingsOnMyMind"

Anonymous said...

Wonderful post, sweetie! Keep it up! By the way, why don't you make this website a bit more social.


11Jane Wilson
dominos coupon codes

Disable Right Click