Followers

Thursday, December 01, 2011

Alhamdulillah Mak Ayah Dah Pulang!


Pagi ahad yang lepas mak dan ayah dah selamat tiba di KLIA setelah 3 kali penerbangan ditunda.
Takpela asalkan mak dan ayah selamat pulang.
Gembira bila sambut mak dan ayah dalam keadaan yang sihat malah lebih sihat sebelum ni.
Terutama sekali ayah.
Ayah ada penyakit jantung.
Alhamdullilah sepanjang berada di sana ayah sentiasa sihat, lebih cergas dari mak. =)
Mak ada bercerita ada jugak jemaah yang sakit jantung terpaksa buat pembedahan kat sana.
Alhamdullilah takda sebarang komplikasi berlaku pada ayah.



Sebelum pulang ke Ipoh kami singgah di UPM untuk jumpa adik yang berhati kecil.
Mengada! =p
Sikit-sikit nak nangis.
Ada ke dia cakap saya tak inform mak dah smpai.
Cis..=p
Lepas breakfast baru bertolak ke Ipoh.



Sepanjang perjalanan mak dan ayah menceritakan pengalaman mereka di sana.
Seronok dengar.
Rasa tak sabar plak nak menjejakkan kaki di Tanah Haram.
Terutama sekali Madinah.
Mak ayah cakap bandar Madinah cantik sangat.



Macam-macam pengalaman yang diceritakan.
Tapi yang paling touching bila mak bercerita sambil menangis sebab ayah mampu untuk berjalan 6 km ke Mina.
Seperti yang kami tahu ayah kalau berjalan terlalu lama confirm dia akan cepat lenguh atau tak larat.
Tapi betapa bersyukurnya bila ayah dipermudahkan segala kesulitan di sana.
Berkat doa dari semua.
Mak cakap ayah lagi pantas berjalan dari mak.
Kelakar masa mak cerita... =)
Kuasa Allah tiada siapa yang mengetahui.
Alhamdullilah dan syukur yang mampu kami ungkapkan.


Alhamdullilah...alhamdulillah...alhamdulillah...
Penantian kami dah berakhir.
Mak dan ayah dah pulang ke pangkuan kami adik beradik.
=)



Sebelum berangkat ke masjid.
Org cakap saya dan mak macam kembar.
=)







P/s: Sayangilah kedua orang tua anda! Diri mereka tiada galang gantinya.




2 Kata-Kata Inspirasi:

e k i n ♥ y u s r i said...

alhamdulillah dorg dah selamat

Fardilla Fawzi said...

Alhamdullilah.
Janji diorg selamat walaupun flight byk kali delay...=)

Thursday, December 01, 2011

Alhamdulillah Mak Ayah Dah Pulang!



Pagi ahad yang lepas mak dan ayah dah selamat tiba di KLIA setelah 3 kali penerbangan ditunda.
Takpela asalkan mak dan ayah selamat pulang.
Gembira bila sambut mak dan ayah dalam keadaan yang sihat malah lebih sihat sebelum ni.
Terutama sekali ayah.
Ayah ada penyakit jantung.
Alhamdullilah sepanjang berada di sana ayah sentiasa sihat, lebih cergas dari mak. =)
Mak ada bercerita ada jugak jemaah yang sakit jantung terpaksa buat pembedahan kat sana.
Alhamdullilah takda sebarang komplikasi berlaku pada ayah.



Sebelum pulang ke Ipoh kami singgah di UPM untuk jumpa adik yang berhati kecil.
Mengada! =p
Sikit-sikit nak nangis.
Ada ke dia cakap saya tak inform mak dah smpai.
Cis..=p
Lepas breakfast baru bertolak ke Ipoh.



Sepanjang perjalanan mak dan ayah menceritakan pengalaman mereka di sana.
Seronok dengar.
Rasa tak sabar plak nak menjejakkan kaki di Tanah Haram.
Terutama sekali Madinah.
Mak ayah cakap bandar Madinah cantik sangat.



Macam-macam pengalaman yang diceritakan.
Tapi yang paling touching bila mak bercerita sambil menangis sebab ayah mampu untuk berjalan 6 km ke Mina.
Seperti yang kami tahu ayah kalau berjalan terlalu lama confirm dia akan cepat lenguh atau tak larat.
Tapi betapa bersyukurnya bila ayah dipermudahkan segala kesulitan di sana.
Berkat doa dari semua.
Mak cakap ayah lagi pantas berjalan dari mak.
Kelakar masa mak cerita... =)
Kuasa Allah tiada siapa yang mengetahui.
Alhamdullilah dan syukur yang mampu kami ungkapkan.


Alhamdullilah...alhamdulillah...alhamdulillah...
Penantian kami dah berakhir.
Mak dan ayah dah pulang ke pangkuan kami adik beradik.
=)



Sebelum berangkat ke masjid.
Org cakap saya dan mak macam kembar.
=)







P/s: Sayangilah kedua orang tua anda! Diri mereka tiada galang gantinya.




2 comments on "Alhamdulillah Mak Ayah Dah Pulang!"

e k i n ♥ y u s r i on December 1, 2011 at 9:40 AM said...

alhamdulillah dorg dah selamat

Fardilla Fawzi on December 1, 2011 at 3:20 PM said...

Alhamdullilah.
Janji diorg selamat walaupun flight byk kali delay...=)

Disable Right Click