Followers

Friday, December 16, 2011

Kalau Itu Takdir Ku...



Masuk hari ni dah 3 bulan 1 minggu saya menjadi kekasih halal untuk Mohd Azli Bin Mohd Nor. Alhamdullilah husband masih macam dulu. Kasih sayang cinta kasih masih seperti zaman bercinta malah graf dia semakin meningkat. Alhamdullilah.

Sudah masuk fasa 3 bulan pasti ramai yang bertanya tentang anak. Alah baru 3 bulan, belum 3 tahun. Betol tak?? Tapi mulut orang biasa la.

Yang pasti kami masih berusaha untuk mencuba. Tetapi Allah yang berhak memberi rezeki itu kepada kami. Kalau takda lagi buat masa ni anggapla Allah Maha Mengetahui apa yang tersirat.

Keluarga kami tak pernah mengutarakan isu anak. Rezeki Allah takda siapa yang dapat jangka. 



Kadang-kadang saya pernah membayangkan bagaimana suatu hari nanti saya ditakdirkan tidak boleh melahirkan zuriat untuk suami?? 

Ouchhh tak sanggup nak hadapi kenyataan tu.

Fikiran yang negatif tak perlu dilayankan sangat. Skang ni zaman dah moden. Dunia dah canggih. Terlalu banyak teknologi, ubat-ubatan yang mampu memberi harapan kepada pasangan suami isteri untuk mendapatkan zuriat. Usaha pokok pangkalnya skrang....



Kalau takdir itu untuk saya, mungkin saya akan relakan suami untuk mencari cinta yang lain. Takda apa yang membahagiakan selain melihat suami bahagia....





1 Kata-Kata Inspirasi:

FIERA said...

HUrm fira pon macam awak juga, kahwin bulan 6 till now masih tak ada baby, masa bulan 9 camtu fira tergerak hati pergi klinik sakit puan dekat senawang, dan hasilnya, doktor jumpa cyst dalam ovari saya. sedey....

Friday, December 16, 2011

Kalau Itu Takdir Ku...




Masuk hari ni dah 3 bulan 1 minggu saya menjadi kekasih halal untuk Mohd Azli Bin Mohd Nor. Alhamdullilah husband masih macam dulu. Kasih sayang cinta kasih masih seperti zaman bercinta malah graf dia semakin meningkat. Alhamdullilah.

Sudah masuk fasa 3 bulan pasti ramai yang bertanya tentang anak. Alah baru 3 bulan, belum 3 tahun. Betol tak?? Tapi mulut orang biasa la.

Yang pasti kami masih berusaha untuk mencuba. Tetapi Allah yang berhak memberi rezeki itu kepada kami. Kalau takda lagi buat masa ni anggapla Allah Maha Mengetahui apa yang tersirat.

Keluarga kami tak pernah mengutarakan isu anak. Rezeki Allah takda siapa yang dapat jangka. 



Kadang-kadang saya pernah membayangkan bagaimana suatu hari nanti saya ditakdirkan tidak boleh melahirkan zuriat untuk suami?? 

Ouchhh tak sanggup nak hadapi kenyataan tu.

Fikiran yang negatif tak perlu dilayankan sangat. Skang ni zaman dah moden. Dunia dah canggih. Terlalu banyak teknologi, ubat-ubatan yang mampu memberi harapan kepada pasangan suami isteri untuk mendapatkan zuriat. Usaha pokok pangkalnya skrang....



Kalau takdir itu untuk saya, mungkin saya akan relakan suami untuk mencari cinta yang lain. Takda apa yang membahagiakan selain melihat suami bahagia....





1 comments on "Kalau Itu Takdir Ku..."

FIERA on December 17, 2011 at 6:36 PM said...

HUrm fira pon macam awak juga, kahwin bulan 6 till now masih tak ada baby, masa bulan 9 camtu fira tergerak hati pergi klinik sakit puan dekat senawang, dan hasilnya, doktor jumpa cyst dalam ovari saya. sedey....

Disable Right Click