Followers

Wednesday, December 28, 2011

Good News Part 2


Masih ingat dengan post yang semalam tentang good news. So post yang ini adalah sambungan post yang semalam...=)

Alhamdullilah syukur tu ungkapan yang wajar saya ucapkan saat ini. =) (Senyum lagi)

Ingat lagi dengan post saya yang ni ---> Rezeki Masih Belum Berpihak

Saya ada bagitau sebelum ni yang saya langsung tak pernah try pregnancy test. Rupanya bila saya pikir balik first test saya aritu adalah positif. Then kenapa plak saya cakap negatif?? Dalam pikiran saya kalu kite nampak satu garisan je yang terang maknanya negatif la. Padahal masa ni saya nampak satu garisan lagi yang kabur. Saya assume walaupun negatif kita masih boleh tengok garisan yang satu lagi. Huhu. Lagi pon masa ni saya try belum masa saya delay period.

Sepatutnya ikut perkiraan period akan muncul hari Khamis. Then Jumaat saya masih menunggu. 90 peratus perasaan dalam hati mengatakan saya akan datang bulan sebab saya dah terasa sakit di bahagian ari-ari macam senggugut. Yup saya memang ada senggugut tiap kali datang bulan. Masa di Penang saya masih lagi pelik sehingga hari Ahad masih tak datang bulan lagi. Amatla jarang period saya lewat 3 4 hari. Husband saya dah mengharap yang saya pregnant. Tapi saya sentiasa ingatkan dear supaya jangan terlalu mengharap.

Then hari saya balik Semban, Isnin husband suruh saya beli pregnancy test untuk buat 2nd test. Selasa pagi saya buat test dan resultnya masih sama. Satu line sangat terang yang satu line lagi kabur. Saya simpan test tu and sempat snap pic untuk tunjuk pada kawan yang berpengalaman. Masa ni hati saya 50-50 mengatakan ia adalah positif. Then sampai Kak Shima and Siti cakap tu maknanya positif. Saya masih tak percaya sehingga saya dapat sahkan dari doktor.

Mula-mula ingat nak hold dulu sampai bape hari sebab dalam pikiran masih baru lagi. Mungkin kalau pregnant pon dalam 2 3 minggu. Tapi atas desakan husband and kawan sekolah saya pergi check jugak malam tu di Klinik Iman kat Paroi Jaya. Masa nak menunggu dipanggil masuk husband dah berdebar tapi saya relaks and bersedia menerima apa jua keputusan. Bila doktor panggil masuk, terus doktor cakap positif. Kelegaan...akhirnya....saat yang paling ditunggu....

Saya disahkan pregnant 4 minggu 5 hari (tambah 1 hari untuk harini)...

Patutla saya perasan perubahan dalam diri saya. Saya ingatkan ia adalah simptom nak datang bulan..rupanya tak.....


Continue......


1 Kata-Kata Inspirasi:

mRs mysarah said...

alhamdulillah!

im happy for u. welcome to d club dear. t8 care ok!

Wednesday, December 28, 2011

Good News Part 2



Masih ingat dengan post yang semalam tentang good news. So post yang ini adalah sambungan post yang semalam...=)

Alhamdullilah syukur tu ungkapan yang wajar saya ucapkan saat ini. =) (Senyum lagi)

Ingat lagi dengan post saya yang ni ---> Rezeki Masih Belum Berpihak

Saya ada bagitau sebelum ni yang saya langsung tak pernah try pregnancy test. Rupanya bila saya pikir balik first test saya aritu adalah positif. Then kenapa plak saya cakap negatif?? Dalam pikiran saya kalu kite nampak satu garisan je yang terang maknanya negatif la. Padahal masa ni saya nampak satu garisan lagi yang kabur. Saya assume walaupun negatif kita masih boleh tengok garisan yang satu lagi. Huhu. Lagi pon masa ni saya try belum masa saya delay period.

Sepatutnya ikut perkiraan period akan muncul hari Khamis. Then Jumaat saya masih menunggu. 90 peratus perasaan dalam hati mengatakan saya akan datang bulan sebab saya dah terasa sakit di bahagian ari-ari macam senggugut. Yup saya memang ada senggugut tiap kali datang bulan. Masa di Penang saya masih lagi pelik sehingga hari Ahad masih tak datang bulan lagi. Amatla jarang period saya lewat 3 4 hari. Husband saya dah mengharap yang saya pregnant. Tapi saya sentiasa ingatkan dear supaya jangan terlalu mengharap.

Then hari saya balik Semban, Isnin husband suruh saya beli pregnancy test untuk buat 2nd test. Selasa pagi saya buat test dan resultnya masih sama. Satu line sangat terang yang satu line lagi kabur. Saya simpan test tu and sempat snap pic untuk tunjuk pada kawan yang berpengalaman. Masa ni hati saya 50-50 mengatakan ia adalah positif. Then sampai Kak Shima and Siti cakap tu maknanya positif. Saya masih tak percaya sehingga saya dapat sahkan dari doktor.

Mula-mula ingat nak hold dulu sampai bape hari sebab dalam pikiran masih baru lagi. Mungkin kalau pregnant pon dalam 2 3 minggu. Tapi atas desakan husband and kawan sekolah saya pergi check jugak malam tu di Klinik Iman kat Paroi Jaya. Masa nak menunggu dipanggil masuk husband dah berdebar tapi saya relaks and bersedia menerima apa jua keputusan. Bila doktor panggil masuk, terus doktor cakap positif. Kelegaan...akhirnya....saat yang paling ditunggu....

Saya disahkan pregnant 4 minggu 5 hari (tambah 1 hari untuk harini)...

Patutla saya perasan perubahan dalam diri saya. Saya ingatkan ia adalah simptom nak datang bulan..rupanya tak.....


Continue......


1 comments on "Good News Part 2"

mRs mysarah on December 28, 2011 at 4:52 PM said...

alhamdulillah!

im happy for u. welcome to d club dear. t8 care ok!

Disable Right Click