Followers

Wednesday, December 28, 2011

Good News Part 3


Perubahan yang berlaku sebelum disahkan pregnant:

  • Saya teringin sangat nak makan sup kaki ayam. Nak buat sendiri tapi cari kaki ayam tak jumpa. Husband ckp takkan seawal tu dah mengidam. Nampak nau menipunya. Huhu. Tapi saya dapat jugak melunaskan hajat nak makan sup kaki ayam yang adik saya buat. Masa ni mak dah siap tanya adik saya, saya dah ade ke belum. Saya tak syak langsung sebab kalau period pon saya akan ada teringin nak makan sesuatu.
  • Saya cepat marah, habis semua orang saya nak marah termasuk husband saya. Haiiipppp tak baik marah husband. =p
  • Perasaan sangatla sensitif. Tambahan kalau lepas kene tegur dengan husband automatik akan menitik air mata. Pelik.
  • Kalau terlalu letih pon air mata akan keluar dengan sendiri. Semalam saya sampai rumah agak lewat sebab traffik sesak walaupun saya dah kuar awal dari opis. Jangan anak saya lembik asik nak menangis je kerjanya dahla...=p
  • Dahaga yang tahap kritikal. Makan kurang. Tapi saya cepat rasa dahaga.
  • Tekak rasa lain macam tapi simptom muntah tak terasa lagi.
  • Sakit dibahagian ari-ari yang jarang-jarang. Kadang rasa sakit kadang rasa takda pape.
  • Sakit pinggang lepas bangun dari tido.
  • Kerap buang air kecil. Masa on da way balik Ipoh tiap kali hentian saya suruh husband berhenti untuk buang air kecil.
  • Badan rasa macam nak demam. Suhu badan meningkat waktu pagi.
  • Breast terasa makin membesar and lembut. Kadang-kadang rasa berdenyut. Dalam hati saya risau takut simptom kanser. Masya Allah.
  • Badan rasa letih and malas. Rasa nak bersenang lenang je...=p


Buat masa ni simptom inilah yang saya alami. Setiap orang tak sama perasaan dan pengalaman dia. 


" Ya Allah, kau peliharalah kandungan ku....."


P/s: Lepas makan vitamin warna pink (Obimin) yang doktor bagi saya rasa bertenaga.


1 Kata-Kata Inspirasi:

Anonymous said...

tahniah.jaga diri ya.moga selamat semuanya :D

Wednesday, December 28, 2011

Good News Part 3



Perubahan yang berlaku sebelum disahkan pregnant:

  • Saya teringin sangat nak makan sup kaki ayam. Nak buat sendiri tapi cari kaki ayam tak jumpa. Husband ckp takkan seawal tu dah mengidam. Nampak nau menipunya. Huhu. Tapi saya dapat jugak melunaskan hajat nak makan sup kaki ayam yang adik saya buat. Masa ni mak dah siap tanya adik saya, saya dah ade ke belum. Saya tak syak langsung sebab kalau period pon saya akan ada teringin nak makan sesuatu.
  • Saya cepat marah, habis semua orang saya nak marah termasuk husband saya. Haiiipppp tak baik marah husband. =p
  • Perasaan sangatla sensitif. Tambahan kalau lepas kene tegur dengan husband automatik akan menitik air mata. Pelik.
  • Kalau terlalu letih pon air mata akan keluar dengan sendiri. Semalam saya sampai rumah agak lewat sebab traffik sesak walaupun saya dah kuar awal dari opis. Jangan anak saya lembik asik nak menangis je kerjanya dahla...=p
  • Dahaga yang tahap kritikal. Makan kurang. Tapi saya cepat rasa dahaga.
  • Tekak rasa lain macam tapi simptom muntah tak terasa lagi.
  • Sakit dibahagian ari-ari yang jarang-jarang. Kadang rasa sakit kadang rasa takda pape.
  • Sakit pinggang lepas bangun dari tido.
  • Kerap buang air kecil. Masa on da way balik Ipoh tiap kali hentian saya suruh husband berhenti untuk buang air kecil.
  • Badan rasa macam nak demam. Suhu badan meningkat waktu pagi.
  • Breast terasa makin membesar and lembut. Kadang-kadang rasa berdenyut. Dalam hati saya risau takut simptom kanser. Masya Allah.
  • Badan rasa letih and malas. Rasa nak bersenang lenang je...=p


Buat masa ni simptom inilah yang saya alami. Setiap orang tak sama perasaan dan pengalaman dia. 


" Ya Allah, kau peliharalah kandungan ku....."


P/s: Lepas makan vitamin warna pink (Obimin) yang doktor bagi saya rasa bertenaga.


1 comments on "Good News Part 3"

Anonymous said...

tahniah.jaga diri ya.moga selamat semuanya :D

Disable Right Click