Followers

Thursday, December 22, 2011

Rezeki Belum Berpihak


Semalam buat julung kalinya saya terbeli pregnancy test. Sebelum ni memang tak pernah try and tgk mcm mana rupanya pregnancy test ni. Nak cari kat celah mana pon saya tak pasti. Nak tanya pada staf amatlah segan. Nasib baik saya ada kawan yang berkaki lebar....

Tibe-tibe je terbeli sebab smlm melepak di Jusco Maluri. Ada J Card Day uollss. Hari ni last day. Sape yang dah bergaji tu pergilah serbu. Pergi la awal sikit senang nak cari parking.

Ok sambung cite pasal pregnancy test. First i survey kat Guardian. Agak mahal, RM 8++ adalah mahal ye uolss. Harap maklum. Huhu. So taknakla beli..membazir baik saya membeli set twister kat KFC. Kaedahnya la...=p

Then saya ke Watson. Yang ni murah below RM 4. Huhu kedekut weiii minah ni...

Saje je mahu membeli walaupun hakikatnya saya memang tahu 100 percent saya akan datang bulan. Esok adalah hari Miss P saya.....

So pagi tadi saya test. And resultnya seperti yang dijangka adalah negatif. Sangat pantas result kuar. Ok pasni beli cap ayam je..murah dan tak membazir. Kalu membazir part lain takpekan...=p

First tengok result, saya takda perasaan. Perasaan sedih jauh sekali. Sebab saya tahu kenapa Allah belum memberi rezeki anak kepada kami. Jangan berasa simpati pada saya. Saya ok dan masih boleh menerima hakikat rezeki masih belum berpihak pada kami. =)

Yang penting saya perlu meneruskan perjalanan kehidupan berumah tangga yang panjang ni dengan penuh kesabaran. Masih banyak lagi hasrat kami yang belum ditunaikan. Semoga tahun 2012 memberi satu kenangan manis buat saya, suami dan keluarga. 

=)


P/s: Hasrat masih belum tertunai nak makan sup kaki ayam yang dimasak sendiri. And nasib baik ada orang willing nak masakkan. Thanks to my sister!




0 Kata-Kata Inspirasi:

Thursday, December 22, 2011

Rezeki Belum Berpihak



Semalam buat julung kalinya saya terbeli pregnancy test. Sebelum ni memang tak pernah try and tgk mcm mana rupanya pregnancy test ni. Nak cari kat celah mana pon saya tak pasti. Nak tanya pada staf amatlah segan. Nasib baik saya ada kawan yang berkaki lebar....

Tibe-tibe je terbeli sebab smlm melepak di Jusco Maluri. Ada J Card Day uollss. Hari ni last day. Sape yang dah bergaji tu pergilah serbu. Pergi la awal sikit senang nak cari parking.

Ok sambung cite pasal pregnancy test. First i survey kat Guardian. Agak mahal, RM 8++ adalah mahal ye uolss. Harap maklum. Huhu. So taknakla beli..membazir baik saya membeli set twister kat KFC. Kaedahnya la...=p

Then saya ke Watson. Yang ni murah below RM 4. Huhu kedekut weiii minah ni...

Saje je mahu membeli walaupun hakikatnya saya memang tahu 100 percent saya akan datang bulan. Esok adalah hari Miss P saya.....

So pagi tadi saya test. And resultnya seperti yang dijangka adalah negatif. Sangat pantas result kuar. Ok pasni beli cap ayam je..murah dan tak membazir. Kalu membazir part lain takpekan...=p

First tengok result, saya takda perasaan. Perasaan sedih jauh sekali. Sebab saya tahu kenapa Allah belum memberi rezeki anak kepada kami. Jangan berasa simpati pada saya. Saya ok dan masih boleh menerima hakikat rezeki masih belum berpihak pada kami. =)

Yang penting saya perlu meneruskan perjalanan kehidupan berumah tangga yang panjang ni dengan penuh kesabaran. Masih banyak lagi hasrat kami yang belum ditunaikan. Semoga tahun 2012 memberi satu kenangan manis buat saya, suami dan keluarga. 

=)


P/s: Hasrat masih belum tertunai nak makan sup kaki ayam yang dimasak sendiri. And nasib baik ada orang willing nak masakkan. Thanks to my sister!




0 comments on "Rezeki Belum Berpihak"

Disable Right Click