Followers

Wednesday, December 28, 2011

Selamat Bertunang Ekin & Malek


Assalamualaikum dan hallooo...

Cerita ni masih suam-suam kuku lagi. Hikhik lambat nak share je al maklum semester telah bermula. Mencari-mencari masa yang sesuai untuk update yang agak panjang. =)

Ahad yang lepas adik lelaki saya telah selamat mengikat tali pertunangan bersama pilihan hatinya. Dapat orang Penang. I suka sebab bukan sahaja boleh datang merisik tapi berpeluang untuk pergi berjalan di sekitar Penang. Al maklum adik beradik kami berkawan dan berkahwin dengan orang luar daerah nak buat macam mana. So peluangnya dapat berjalan ke tempat orang yang jarang dapat kita pergi hari-hari.

Majlis berjalan dengan lancar. Kami bermalam di Homestay yang selesa. Thanks to my brother!

Tapi apa yang saya tak suka tentang Penang ialah kesesakan trafik mengalahkan KL. Tambahan masa tu memang cuti. Kami bertolak dari Ipoh dalam 330 petang. Banyak berhenti sana sini. Then time dah nak Maghrib kami sampai di Tol Juru. Masya Allah trafik sesak sepanjang-panjangnya sebelum tol dan selepas tol. Ingatkan bila pergi jauh dari KL saya bebas dari traffik jem. Huhu

Esoknya lepas majlis kami menyeberangi Jambatan Pulau Pinang. Keadaan yang sama jugak. Sempatla jugak pergi ke Padang Kota. Makanan kat situ sangatla cekik darah. Husband makan char keutiaw sampai kene RM 8 sepinggan, padahal sangatla tak sedap. Sedap lagi saya masak..=p

Mee udang?? Saya tak makan pun. Ntah selera makan dah takda bila terlalu penat. Itu perangai saya. Huhu. And baru saya tahu pasembor tu apa?? Bersusun dia punya segala fish kit, sotong, udang goreng. (Tak sempat nak snap pic). Saya tak pasti tahap kebersihan bila dia buat macam tu. Harga dia tak payah cakap. Saya tak amik sotong, udang and makanan yang saya bajet mahal still kene RM 9. Sangatla cekik darah. Kami bukan orang Penang so saya tak tahu tempat makan mana yang berpatutan. 

Then kami decide mahu ke Batu Feringgi. I love pantai! Again traffic sesak mengalahkan apa tah. Tak suke walaupun bukan saya yang drive. Kami singgah di Masjid Terapung. Pekena laksa Penang. Memang sedap rugi tak bedal 10 mangkuk...=p

Apa pun saya suka Penang kalau takda traffic jem. Kekangan masa menyebabkan kami tak sempat nak pusing satu Penang. Maybe next time akan datang lagi tapi bukan waktu cuti sekolah or cuti peristiwa yang lain...=)

Jom layan seulas dua gambar sepanjang majlis.





Sebelum bergerak ke rumah pihak perempuan.
Tema kami silver so i pakai baju nikah.






Ekin and my beloved mother.







Ni bukan saya walaupun muka hampir sama. =p
Ni adik no 3







Pengantin lelaki dengan budak comel, Mikail








Me diapit oleh bakal pengantin 2012
Hope jodoh berpanjangan






Adik ipar and kakak ipar
=)







0 Kata-Kata Inspirasi:

Wednesday, December 28, 2011

Selamat Bertunang Ekin & Malek



Assalamualaikum dan hallooo...

Cerita ni masih suam-suam kuku lagi. Hikhik lambat nak share je al maklum semester telah bermula. Mencari-mencari masa yang sesuai untuk update yang agak panjang. =)

Ahad yang lepas adik lelaki saya telah selamat mengikat tali pertunangan bersama pilihan hatinya. Dapat orang Penang. I suka sebab bukan sahaja boleh datang merisik tapi berpeluang untuk pergi berjalan di sekitar Penang. Al maklum adik beradik kami berkawan dan berkahwin dengan orang luar daerah nak buat macam mana. So peluangnya dapat berjalan ke tempat orang yang jarang dapat kita pergi hari-hari.

Majlis berjalan dengan lancar. Kami bermalam di Homestay yang selesa. Thanks to my brother!

Tapi apa yang saya tak suka tentang Penang ialah kesesakan trafik mengalahkan KL. Tambahan masa tu memang cuti. Kami bertolak dari Ipoh dalam 330 petang. Banyak berhenti sana sini. Then time dah nak Maghrib kami sampai di Tol Juru. Masya Allah trafik sesak sepanjang-panjangnya sebelum tol dan selepas tol. Ingatkan bila pergi jauh dari KL saya bebas dari traffik jem. Huhu

Esoknya lepas majlis kami menyeberangi Jambatan Pulau Pinang. Keadaan yang sama jugak. Sempatla jugak pergi ke Padang Kota. Makanan kat situ sangatla cekik darah. Husband makan char keutiaw sampai kene RM 8 sepinggan, padahal sangatla tak sedap. Sedap lagi saya masak..=p

Mee udang?? Saya tak makan pun. Ntah selera makan dah takda bila terlalu penat. Itu perangai saya. Huhu. And baru saya tahu pasembor tu apa?? Bersusun dia punya segala fish kit, sotong, udang goreng. (Tak sempat nak snap pic). Saya tak pasti tahap kebersihan bila dia buat macam tu. Harga dia tak payah cakap. Saya tak amik sotong, udang and makanan yang saya bajet mahal still kene RM 9. Sangatla cekik darah. Kami bukan orang Penang so saya tak tahu tempat makan mana yang berpatutan. 

Then kami decide mahu ke Batu Feringgi. I love pantai! Again traffic sesak mengalahkan apa tah. Tak suke walaupun bukan saya yang drive. Kami singgah di Masjid Terapung. Pekena laksa Penang. Memang sedap rugi tak bedal 10 mangkuk...=p

Apa pun saya suka Penang kalau takda traffic jem. Kekangan masa menyebabkan kami tak sempat nak pusing satu Penang. Maybe next time akan datang lagi tapi bukan waktu cuti sekolah or cuti peristiwa yang lain...=)

Jom layan seulas dua gambar sepanjang majlis.





Sebelum bergerak ke rumah pihak perempuan.
Tema kami silver so i pakai baju nikah.






Ekin and my beloved mother.







Ni bukan saya walaupun muka hampir sama. =p
Ni adik no 3







Pengantin lelaki dengan budak comel, Mikail








Me diapit oleh bakal pengantin 2012
Hope jodoh berpanjangan






Adik ipar and kakak ipar
=)







0 comments on "Selamat Bertunang Ekin & Malek"

Disable Right Click