Followers

Thursday, December 01, 2011

Progress Surgaku Part 1




Skang ni dalam proses nak berpindah. Semalam lepas kerja mengangkat barang kat rumah sewa sorang-sorang. Patah pinggang uolss. Al maklum tak boleh nak tunggu B. So saya angkat dulu mana yang terdaya. So skang ni barang tinggal sikit je lagi. Lagi satu trip habis la.

Jom tengok progress rumah. Ni yang termampu. Ni pon saya dah cukup bersyukur. Alhamdullilah. (Ni bukan post nak menunjuk. Harap maklum. Manusia ni macam-macam penafsiran. Kang bile buat macam ni dikatanya kita berlagak. Sabar jela.)




Grill design by Bee.
Inspired masa buat penerokaan ke Homedec hari tu.




Lampu bunga kristal.
Beli sepasang.
Yang satu lagi ada problem plak.
Kene tukar kat kedai.



Lampu durian.
Dining area.



Rumahku kosong ibarat gua.
Yang ni tukar lampu kuning.
Baru romantik sikit.



Amik masa jugak nak completekan perabot.
Kalaulah gaji den ribut riban.
Yang ni pakai lampu putih.
Which one is better??
I vote for lampu kuning. (Refer pic atas)
=)



Pandangan dari dapur.
Kalau dah cat lagi ok kot.
Ruangan terhad.
So kene la pandai pilih perabot.
I mean sofa and meja makan.




Ada orang excited dancing tengah-tengah alam.
Huhu





Baru perasan amik pic kat hall je.
Dapur dengan bilik lain hari snap.




Keadaan rumah masa proses construction.
Tak sangka now dah boleh duduk.
=)


Syurga kami untuk membina keluarga bahagia.





P/s: Harini dah 1 Disember. =)
Suke abadikan setiap kenangan dalam blog so di masa akan datang kita bole flash back and buat perbandingan.




2 Kata-Kata Inspirasi:

e k i n ♥ y u s r i said...

bestnye dah ade rumah
cantik....

Fardilla Fawzi said...

Ekin:
Biasa2 je dear..kene tunggu rezeki sikit2 baru boleh completekan...

Thursday, December 01, 2011

Progress Surgaku Part 1





Skang ni dalam proses nak berpindah. Semalam lepas kerja mengangkat barang kat rumah sewa sorang-sorang. Patah pinggang uolss. Al maklum tak boleh nak tunggu B. So saya angkat dulu mana yang terdaya. So skang ni barang tinggal sikit je lagi. Lagi satu trip habis la.

Jom tengok progress rumah. Ni yang termampu. Ni pon saya dah cukup bersyukur. Alhamdullilah. (Ni bukan post nak menunjuk. Harap maklum. Manusia ni macam-macam penafsiran. Kang bile buat macam ni dikatanya kita berlagak. Sabar jela.)




Grill design by Bee.
Inspired masa buat penerokaan ke Homedec hari tu.




Lampu bunga kristal.
Beli sepasang.
Yang satu lagi ada problem plak.
Kene tukar kat kedai.



Lampu durian.
Dining area.



Rumahku kosong ibarat gua.
Yang ni tukar lampu kuning.
Baru romantik sikit.



Amik masa jugak nak completekan perabot.
Kalaulah gaji den ribut riban.
Yang ni pakai lampu putih.
Which one is better??
I vote for lampu kuning. (Refer pic atas)
=)



Pandangan dari dapur.
Kalau dah cat lagi ok kot.
Ruangan terhad.
So kene la pandai pilih perabot.
I mean sofa and meja makan.




Ada orang excited dancing tengah-tengah alam.
Huhu





Baru perasan amik pic kat hall je.
Dapur dengan bilik lain hari snap.




Keadaan rumah masa proses construction.
Tak sangka now dah boleh duduk.
=)


Syurga kami untuk membina keluarga bahagia.





P/s: Harini dah 1 Disember. =)
Suke abadikan setiap kenangan dalam blog so di masa akan datang kita bole flash back and buat perbandingan.




2 comments on "Progress Surgaku Part 1"

e k i n ♥ y u s r i on December 1, 2011 at 4:57 PM said...

bestnye dah ade rumah
cantik....

Fardilla Fawzi on December 1, 2011 at 5:13 PM said...

Ekin:
Biasa2 je dear..kene tunggu rezeki sikit2 baru boleh completekan...

Disable Right Click