Followers

Monday, December 19, 2011

Semester Baru 2011/2012


Officially semester baru dah bukak. Students dah ramai bertabur kat sana sini. Fikiran akan kembali semak dengan kerenah students. Saya amat berharap moga semester ni takda lagi konflik yang berlaku seperti tahun lepas.

Semester ni jugak saya dah buat keputusan untuk mengurangkan beban mengajar saya dengan mengambil 2 subjek praktikal. Food and Beverage Service Skills and Western Cooking Skills. Contact hours as usual 20 hours. 

Risau jugak sebenarnya nak amik subjek kitchen ni memandangkan dah bergelar Puan takut jugak kalau saya termengandung kan. Eh bole plak kan ter-kan..huhu. Walaupun hakikatnya memang berharap jugak untuk preggy. Doa-doakan la. 

Harap-harapla saya mampu harungi apa jua masalah yang bakal berlaku walaupun pada awalnya saya memang berniat untuk berhenti. Tapi ntah macam mana hati berkata teruskan jua berbakti di sini walaupun hakikat badan sakit-sakit sepanjang hari akibat travel hampir 1 jam lebih. Dari sudut yang positif, kalau dah ini jalan yang terpaksa saya harungi, saya akan cuba harungi sedaya mungkin. Pasti suatu hari nanti segala penat lelah saya hari ini akan mendapat ganjaran yang setimpal dari-Nya. Amin. =)

Semester ni jugak saya diberi satu tugasan yang bagi saya agak membebankan. Saya tak pasti sama ada saya layak untuk memadamkan konflik dalaman yang memang dah berlaku sebelum ni. Kalau bole saya hanya mahu jalankan kerja rutin saya. Memang dari dulu lagi saya memang agak tak berminat untuk melakukan kerja "tambahan". Dasar pemalas nak buat macam mana. Huhu.

Tapi bila dah diberi tanggungjawab perlulah dilakukan sebaik mungkin.

Moga 2012 memberi moment yang manis-manis buat saya dan keluarga.
=)



Next post: Azam 2012



0 Kata-Kata Inspirasi:

Monday, December 19, 2011

Semester Baru 2011/2012



Officially semester baru dah bukak. Students dah ramai bertabur kat sana sini. Fikiran akan kembali semak dengan kerenah students. Saya amat berharap moga semester ni takda lagi konflik yang berlaku seperti tahun lepas.

Semester ni jugak saya dah buat keputusan untuk mengurangkan beban mengajar saya dengan mengambil 2 subjek praktikal. Food and Beverage Service Skills and Western Cooking Skills. Contact hours as usual 20 hours. 

Risau jugak sebenarnya nak amik subjek kitchen ni memandangkan dah bergelar Puan takut jugak kalau saya termengandung kan. Eh bole plak kan ter-kan..huhu. Walaupun hakikatnya memang berharap jugak untuk preggy. Doa-doakan la. 

Harap-harapla saya mampu harungi apa jua masalah yang bakal berlaku walaupun pada awalnya saya memang berniat untuk berhenti. Tapi ntah macam mana hati berkata teruskan jua berbakti di sini walaupun hakikat badan sakit-sakit sepanjang hari akibat travel hampir 1 jam lebih. Dari sudut yang positif, kalau dah ini jalan yang terpaksa saya harungi, saya akan cuba harungi sedaya mungkin. Pasti suatu hari nanti segala penat lelah saya hari ini akan mendapat ganjaran yang setimpal dari-Nya. Amin. =)

Semester ni jugak saya diberi satu tugasan yang bagi saya agak membebankan. Saya tak pasti sama ada saya layak untuk memadamkan konflik dalaman yang memang dah berlaku sebelum ni. Kalau bole saya hanya mahu jalankan kerja rutin saya. Memang dari dulu lagi saya memang agak tak berminat untuk melakukan kerja "tambahan". Dasar pemalas nak buat macam mana. Huhu.

Tapi bila dah diberi tanggungjawab perlulah dilakukan sebaik mungkin.

Moga 2012 memberi moment yang manis-manis buat saya dan keluarga.
=)



Next post: Azam 2012



0 comments on "Semester Baru 2011/2012"

Disable Right Click