Followers

Friday, December 02, 2011

Suspek Leukemia


"...."

" Kalo ada sakit bagtau cepat-cepat, jangan simpan sakit.."

" Sakit apa?? "

" Leukemia ke, apa-apa jela.."

" Nape B tnya macam tu??"

" Tengok rambut asik gugur je pastu makin kurus..."



(Gelak guling)





Yang ni memang kelakar. Saya gelak guling-guling bila baca sms Bee yang ni.

Rambut saya agak panjang. Bila panjang biasalah confirm banyak gugur. Rambut pendek pon gugur apatah lagi kalau rambut panjang berjela.

Bila saya kutip rambut yang gugur kat atas lantai mesti saya akan buat muka sedih cakap kat Bee yang saya ada penyakit. Muka Bee dah pelik and dia tanya penyakit apa. Saya cakapla sakit Leukemia. Sebab selalu tengok dalam drama kat TV asal rambut gugur and botak je mesti sakit leukemia. So saya gunakanlah penyakit yang sama.

Niat saya main-main sebab saya memang suka bagi kenyataan palsu mcm tu sebab suka tengok reaksi Bee. 90 percent dia akan percaya. =p (Jangan tiru aksi ni)

Tak sangka plak harini dia tanya macam tu. Sebab saya ni memang suka pendam perasaan kalau ada apa-apa. Selagi terdaya saya akan usaha selesaikan tanpa libatkan orang lain. Mungkin dah kenal perangai saya yang macam tu, tu sebab Bee sms macam tu. Alahai...

Kalau saya ada penyakit leukemia, saya takkan sihat macam hari ni Bee...=)


Tapi part yang kurus tu saya sukeeee....berhasil penurunan berat badan i. Tersenyum bangga. =p





"Ya Allah berikanlah kesihatan yang baik buat diriku, suamiku dan orang sekeliling yang aku sayangi...amin "




P/s: Dengar penyakit pon dah gerun. Mohon Allah beri kesihatan yang baik.


1 Kata-Kata Inspirasi:

choclairissa @ intan said...

ishhh jgnla main gurau2 cmtula dear..lame2 nnt jd doa..huhuu..btw tukarla syampuu lain kalo rambut sll gugur.heheheh :)

Friday, December 02, 2011

Suspek Leukemia



"...."

" Kalo ada sakit bagtau cepat-cepat, jangan simpan sakit.."

" Sakit apa?? "

" Leukemia ke, apa-apa jela.."

" Nape B tnya macam tu??"

" Tengok rambut asik gugur je pastu makin kurus..."



(Gelak guling)





Yang ni memang kelakar. Saya gelak guling-guling bila baca sms Bee yang ni.

Rambut saya agak panjang. Bila panjang biasalah confirm banyak gugur. Rambut pendek pon gugur apatah lagi kalau rambut panjang berjela.

Bila saya kutip rambut yang gugur kat atas lantai mesti saya akan buat muka sedih cakap kat Bee yang saya ada penyakit. Muka Bee dah pelik and dia tanya penyakit apa. Saya cakapla sakit Leukemia. Sebab selalu tengok dalam drama kat TV asal rambut gugur and botak je mesti sakit leukemia. So saya gunakanlah penyakit yang sama.

Niat saya main-main sebab saya memang suka bagi kenyataan palsu mcm tu sebab suka tengok reaksi Bee. 90 percent dia akan percaya. =p (Jangan tiru aksi ni)

Tak sangka plak harini dia tanya macam tu. Sebab saya ni memang suka pendam perasaan kalau ada apa-apa. Selagi terdaya saya akan usaha selesaikan tanpa libatkan orang lain. Mungkin dah kenal perangai saya yang macam tu, tu sebab Bee sms macam tu. Alahai...

Kalau saya ada penyakit leukemia, saya takkan sihat macam hari ni Bee...=)


Tapi part yang kurus tu saya sukeeee....berhasil penurunan berat badan i. Tersenyum bangga. =p





"Ya Allah berikanlah kesihatan yang baik buat diriku, suamiku dan orang sekeliling yang aku sayangi...amin "




P/s: Dengar penyakit pon dah gerun. Mohon Allah beri kesihatan yang baik.


1 comments on "Suspek Leukemia"

choclairissa @ intan on December 2, 2011 at 9:49 PM said...

ishhh jgnla main gurau2 cmtula dear..lame2 nnt jd doa..huhuu..btw tukarla syampuu lain kalo rambut sll gugur.heheheh :)

Disable Right Click