Followers

Friday, August 12, 2011

Sokmo Checklist!



Assalamualaikum dan hello,


Seperti yang telah dirancang semalam. Saya dah selamat untuk mengharungi jem selepas waktu bekerja untuk ke Jalan TAR. Cuba bagitau saya, kat KL ni celah mana yang tak jem. Tapi semalam silap saya jugak, nape la pergi ikut Bulatan Pahang tu kan. Depan IJN tu memang confirm la jem macam siput. Bayangkan pukul 445 pm saya gerak dari ofis sebab ada meeting plak. Leceh kan. Then saya sampai Sogo dalam 630 pm. What a long journey. Padahal Jalan TAR tu sekangkang kera je dari opis. Wah sekangkang kera gituwww....sah menipu!


Parking kat SOGO je senang sikit. Jumpa Mun-Mun. Wah best dapat jumpa Mun-Mun. Before gerak jalan, singgah beli roti buat lapik perut nak bukak pose. Eh ko pose ke nok??? Opss. Kami decide mahu jalan-jalan dulu then after jalan baru pikir nak bukak pose kat mana. Waktu azan bukak pose celah-celah tudung uollss. Melepak tepi kedai sebelum meneruskan misi pencarian.


So far saya dah beli tudung sanding and tudung untuk baju outdoor. Best jugak pergi Jalan TAR time weekdays coz tak ramai orang. Tapi tak sempat la nak pusing-pusing abis, masa tidak mengizinkan. Takkan nak tunggu sampai tengah malam baru nak balik. Esok nak keje. Tak sempat nak pergi Jakel beli veil. Jeles tengok Mun-Mun beli veil cantek kat Jalan TAR. Bila nak pergi lagi ni?? Ada lagi misi yang tak complete.



Shawl gold (sanding malam)
Shawl silver (majlis bertandang)
Veil



Semalam sempat jugak grab satu baju kurung cotton yang dah siap. Polka dot gituww. Nak buat pakai first raya. Kata nak celebrate raya terakhir as a single woman kan. Muntah uolss.


Haishh rasa macam nak cepatkan je majlis. Dah malas nak memikir and menanggung checklist yang tak abis-abis.


Doa pagi Jumaat: Semoga semuanya berjalan dengan lancar. Amin.



P/s: Nak google cari pemakaian shawl yang gojes...




2 Kata-Kata Inspirasi:

UyaRayza said...

ade satu dekat dalam majalah pengantin yg muka depan fouziah gous tue ade dlm tue cntik sgt5 cara pakai shawl hehehe

Fardilla Fawzi said...

Ada majalah tu tapi musykil mcm mana bole buat mcm tu..nampak nau tak kreatip..haishh...hehe

Friday, August 12, 2011

Sokmo Checklist!




Assalamualaikum dan hello,


Seperti yang telah dirancang semalam. Saya dah selamat untuk mengharungi jem selepas waktu bekerja untuk ke Jalan TAR. Cuba bagitau saya, kat KL ni celah mana yang tak jem. Tapi semalam silap saya jugak, nape la pergi ikut Bulatan Pahang tu kan. Depan IJN tu memang confirm la jem macam siput. Bayangkan pukul 445 pm saya gerak dari ofis sebab ada meeting plak. Leceh kan. Then saya sampai Sogo dalam 630 pm. What a long journey. Padahal Jalan TAR tu sekangkang kera je dari opis. Wah sekangkang kera gituwww....sah menipu!


Parking kat SOGO je senang sikit. Jumpa Mun-Mun. Wah best dapat jumpa Mun-Mun. Before gerak jalan, singgah beli roti buat lapik perut nak bukak pose. Eh ko pose ke nok??? Opss. Kami decide mahu jalan-jalan dulu then after jalan baru pikir nak bukak pose kat mana. Waktu azan bukak pose celah-celah tudung uollss. Melepak tepi kedai sebelum meneruskan misi pencarian.


So far saya dah beli tudung sanding and tudung untuk baju outdoor. Best jugak pergi Jalan TAR time weekdays coz tak ramai orang. Tapi tak sempat la nak pusing-pusing abis, masa tidak mengizinkan. Takkan nak tunggu sampai tengah malam baru nak balik. Esok nak keje. Tak sempat nak pergi Jakel beli veil. Jeles tengok Mun-Mun beli veil cantek kat Jalan TAR. Bila nak pergi lagi ni?? Ada lagi misi yang tak complete.



Shawl gold (sanding malam)
Shawl silver (majlis bertandang)
Veil



Semalam sempat jugak grab satu baju kurung cotton yang dah siap. Polka dot gituww. Nak buat pakai first raya. Kata nak celebrate raya terakhir as a single woman kan. Muntah uolss.


Haishh rasa macam nak cepatkan je majlis. Dah malas nak memikir and menanggung checklist yang tak abis-abis.


Doa pagi Jumaat: Semoga semuanya berjalan dengan lancar. Amin.



P/s: Nak google cari pemakaian shawl yang gojes...




2 comments on "Sokmo Checklist!"

UyaRayza on August 12, 2011 at 12:51 PM said...

ade satu dekat dalam majalah pengantin yg muka depan fouziah gous tue ade dlm tue cntik sgt5 cara pakai shawl hehehe

Fardilla Fawzi on August 12, 2011 at 1:39 PM said...

Ada majalah tu tapi musykil mcm mana bole buat mcm tu..nampak nau tak kreatip..haishh...hehe

Disable Right Click