Followers

Monday, August 01, 2011

Mimpi Jadi Kenyataan!


Post simpan 2 (30 Julai 2011)

Hari ni terasa sangat letih ke sana ke mari. Selesaikan urusan preps. Isi minyak RM20, bole luak dalam sekelip mata. Biasanya bila isi minyak RM20 bole tahan seminggu tau. Al maklum saya pembawa kereta kancil, AFQ ***. =)


Hari ni terasa nak buat laksa. So lepas selesai segala misi, saya dan adik (Tasha dan Bip) ke Tesco untuk cari ikan kembong, bunga kantan dan daun kesom. Nak cari 3 bende ni je....


Tapi sebelum cari bahan tadi, kami sempat pekena 6 lagu kat karoke jamban. Kat tesco umah saya ada pusat karoke tau. Dah lama rasanya tak pegang mic. Fuh lega....


Then sambung misi cari 3 bende tu. Masuk tesco ke hulu ke hilir cari bunga kantan yang tak jumpa. Tiba-tiba Tasha berhenti and cakap nmpak Wan (Ex-boyfriend). Kus semangat nasib Tasha perasan and saya tak bertembung dengan dia. Tapi saya dapat agak dia perasan saya dan adik-adik saya. Masa ni degupan jantung tak payah nak cakapla. Macam nak terjatuh kot. Bayangkan 3 tahun saya lost contact dengan dia macam tu je. Tup tup arini ditakdirkan untuk nampak dia depan mata. Baru saya post kat blog tentang mimpi saya tu. Apakah petanda??


Masa ni saya dah panas kaki. Saya dah menyorok di sebalik sayur. Tapi dah ramai orang macam tu mana la kita nak perasankan. Buatnya tiba-tiba muncul kat sebelah. Saya tak berani nak tanggung risiko. Saya terus blah. Saya tinggalkan bakul kat tepi tu je. Ampun staf tesco. Tunggu adik saya kat depan pintu. Masa Tasha tengah nak cari ikan tu, dia perasan yang mamat ni asik usha die je. Yela mamat ni kenal kot adik-adik saya. Nasib usha je kalau buat gila. Naya siot.


Yang pasti, nasib saya bertindak awal. Masa terserempak ni jarak kami kurang dari 5 meter kot. Memang dh dekat sangat. Saya memang taknak tahu dah pasal dia. Enough. Cerita lama. Dah berkulat. Saya dah ada hidup baru.

Yang peliknya rumah dia jauh kot dari tesco ni. Nape kat sini jugak dia merayap...

Dugaan nak kawen. Haishh macam-macam hal...



2 Kata-Kata Inspirasi:

Akmar Amon said...

OMG!!!!!!!!! babe, hope die tak cari u pas ni...

Fardilla Fawzi said...

I nak kol u masa ni..trlupa plak...cuak babe nampak batang hidung die..i rase die mmg perasaan i..

Tapi ms ni benci tgk bila die dok cover2 hensem..padahal tak hensem pon...perasan!

Monday, August 01, 2011

Mimpi Jadi Kenyataan!



Post simpan 2 (30 Julai 2011)

Hari ni terasa sangat letih ke sana ke mari. Selesaikan urusan preps. Isi minyak RM20, bole luak dalam sekelip mata. Biasanya bila isi minyak RM20 bole tahan seminggu tau. Al maklum saya pembawa kereta kancil, AFQ ***. =)


Hari ni terasa nak buat laksa. So lepas selesai segala misi, saya dan adik (Tasha dan Bip) ke Tesco untuk cari ikan kembong, bunga kantan dan daun kesom. Nak cari 3 bende ni je....


Tapi sebelum cari bahan tadi, kami sempat pekena 6 lagu kat karoke jamban. Kat tesco umah saya ada pusat karoke tau. Dah lama rasanya tak pegang mic. Fuh lega....


Then sambung misi cari 3 bende tu. Masuk tesco ke hulu ke hilir cari bunga kantan yang tak jumpa. Tiba-tiba Tasha berhenti and cakap nmpak Wan (Ex-boyfriend). Kus semangat nasib Tasha perasan and saya tak bertembung dengan dia. Tapi saya dapat agak dia perasan saya dan adik-adik saya. Masa ni degupan jantung tak payah nak cakapla. Macam nak terjatuh kot. Bayangkan 3 tahun saya lost contact dengan dia macam tu je. Tup tup arini ditakdirkan untuk nampak dia depan mata. Baru saya post kat blog tentang mimpi saya tu. Apakah petanda??


Masa ni saya dah panas kaki. Saya dah menyorok di sebalik sayur. Tapi dah ramai orang macam tu mana la kita nak perasankan. Buatnya tiba-tiba muncul kat sebelah. Saya tak berani nak tanggung risiko. Saya terus blah. Saya tinggalkan bakul kat tepi tu je. Ampun staf tesco. Tunggu adik saya kat depan pintu. Masa Tasha tengah nak cari ikan tu, dia perasan yang mamat ni asik usha die je. Yela mamat ni kenal kot adik-adik saya. Nasib usha je kalau buat gila. Naya siot.


Yang pasti, nasib saya bertindak awal. Masa terserempak ni jarak kami kurang dari 5 meter kot. Memang dh dekat sangat. Saya memang taknak tahu dah pasal dia. Enough. Cerita lama. Dah berkulat. Saya dah ada hidup baru.

Yang peliknya rumah dia jauh kot dari tesco ni. Nape kat sini jugak dia merayap...

Dugaan nak kawen. Haishh macam-macam hal...



2 comments on "Mimpi Jadi Kenyataan!"

Akmar Amon on August 2, 2011 at 4:48 PM said...

OMG!!!!!!!!! babe, hope die tak cari u pas ni...

Fardilla Fawzi on August 3, 2011 at 12:12 PM said...

I nak kol u masa ni..trlupa plak...cuak babe nampak batang hidung die..i rase die mmg perasaan i..

Tapi ms ni benci tgk bila die dok cover2 hensem..padahal tak hensem pon...perasan!

Disable Right Click