Followers

Wednesday, November 30, 2011

What I Need...


Saya tak sabar nak berpindah secara rasminya.
Skang ni masih lagi proses mengangkat barang.
Saya amat berharap masuk Disember saya dah bole pindah.
Tak kisah la rumah kosong macam gua or whatever.

Sudah 3 bulan saya menunggu privacy.
Saya teringin nak masak untuk suami.
Saya teringin nak melepak berdua dengan suami tengok tv sambil buat adegan manja-manja.
Saya teringin nak mencuba pelbagai resepi.
Saya nak improve skills memasak saya.
Saya teringin nak ajak kawan baik saya datang melepak kat rumah saya.
Saya teringin nak melepak kat rumah bila weekend.

Saya nak uruskan rumah tangga saya sendiri.
Saya teringin nak buat house chores sendiri.
Saya nak ada bilik sendiri.
Lepas balik saya nak berehat sekejap depan tv.
Saya taknak lagi berebut basuh baju.
Saya taknak lagi berebut mandi pagi-pagi.
Saya tak perlu nak jaga tingkah laku saya.
Cuma ada saya dan suami.

Tak perlu lagi nak kuar malam untuk makan.
Saya bole masak kat rumah bila dah tinggal berdua.
Saya bole fokus siapkan thesis saya.

Banyak benda yang saya perlu susun kembali.
Cepatla wahai masa engkau berlalu~


No Title




Rumah dah boleh duduk.

Api dan air dah masuk.

Hooray.






P/s: Saya sedang berusaha mencari konklusi bagi setiap masalah.

Friday, November 25, 2011

Bukan Cobaan Lagi..



Kali ni bukan lagi cobaan.
Ini yang betul-betul.
Mak call tapi tak sempat nak pick up.
Saya ke toilet tadi.

Saya kol balik, ni mesti nak bagitau tentang penerbangan balik Malaysia.
Memang betol.
Mak dan ayah dah smpai di Jeddah.
Penerbangan balik ke Malaysia dijadualkan akan berlepas pada pukul 11 malam ni.
Dan akan dijangka tiba di Malaysia pada esok hari dalam 1230 tengahari di KLIA.

Akhirnya tak delay lagi.
Penat anak beranak saudara mara menunggu kepulangan jemaah haji Malaysia ni.
Mungkin ada kesilapan teknikal.
Apa pun bak kata pepatah biar lambat asalkan selamat.
Semoga mak dan ayah serta para jemaah KT36 akan selamat smpai ke tanah air esok.
Amin.

=)



Thursday, November 24, 2011

Major Problem



Perlu ke saya berhenti dalam masa terdekat ni? Kalau nak berhenti lebih afdal kalo saya hantar surat resign sebelum buka semester. Memudahkan kerja saya dan jugak orang lain. Saya sendiri pun buntu untuk pikir masalah yang ni. I think this is a major problem. Huhu.

Saya takut saya buat keputusan yang salah. B dah banyak kali dok cakap kat telinga ni. Berhenti lagi baik dari saya membazir duit dan tenaga. Tapi saya nak kerja apa?? Setakat skang B tak kisah nak tanggung saya sementara nak cari kerja yang lebih sesuai. Lagi pun abis duit gaji saya digunakan untuk spend atas jalan. Sama jugak. Saya langsung tak contribute untuk preparation rumah. Hurmm..kalau berhenti boleh jugak tolong bisnes B...

Sakit hati. Pening kepala. Susahnya nak buat keputusan yang bijak. Murni pun bagi cadangan macam B. Buat apa saya nak jadi bodoh ulang alik. Sedangkan saya tak dapat output yang positif. Melainkan buang duit and tenaga. Bukan takat buang duit tapi terpaksa mintak duit B bila nak dekat hujung bulan.

Apa yang perlu saya lakukan???

Silalah buat keputusan sebelum 19 Disember 2011.




P/s: Saya sayang kerja saya....T_T




Penyakit M!



Saya baru lepas berjumpa dengan Murni. Kawan yang dah lama tak jumpa. Suatu masa dulu Murni adalah kawan yang saya kongsikan segala isi hati. Tapi skang ni Murni dah jauh nun kat Terengganu. Dah jarang dapat jumpa...=(

Nasib baik ada training kat KL so bolehla jumpa-jumpa. Hot topic off course la thesis. Masing-masing dah stuck di pertengahan jalan, walaupun saya sebenarnya bukan takat stuck di tengah jalan tapi start engine pun belum lagi.

Bila masalah macam ni dikongsi bersama dengan orang yang mengalaminya, automatik kekuatan tu datang. Saya bukan berseorangan...belum lagi jumpa makcik Natrah. Dia pon ada masalah yang sama.

Saya hampir hilang akal. Padahal saya tahu diri sendiri yang ditimpa penyakit. Dasat.....

Penyakit M.A.L.A.S. Haha..bila ntah mahu berubah. Belum rasa nak berak lagi so saya tak perlu la nak cari toilet. Begitulah perumpamaan yang sesuai untuk digambarkan situasi saya skang ni. Ntah bila nak jmpa toilet tu pon saya tak tahu.

Skang ni macam-macam masalah yang meragut jiwa. Tak abis-abis doa semoga Allah tunjukkan jalan yang terbaik untuk saya selesaikan setiap satu masalah ni.


P/s: Usaha-Tawakal-Doa






Itu Namanya Belum Ada Rezeki Lagi



Esok merupakan hari bendera merah, kalo mengikut kalendar period saya.

Kali ni berdebar nak tunggu period.

Tapi dalam hati berkata-kata.

Bulan ni confirm period jugak sebab tanda-tanda tu kian terasa.

Perut cramp tu memang perkara wajib sebab saya pompuan yang akan senggugut bila first day period.

Nampaknya "kerja keras" belum berhasil lagi.

Nak pergi bercuti ni.

Tenangkan fikiran, rehatkan badan.

Faktor kesibukan dan stress jugak boleh menjejaskan kesuburan suami isteri.

B jom pergi "berduaan"



P/s: Semalam sebelum tido tengok cite seram. Saya bukan main lagi penakut taknak pandang tapi B tunjuk berani. "Ala tu orang la". Sekali bila dia dah nak tido saya masih terpacak depan TV, siap panggil lagi "Jomla tido" dengan buat suara hantu. Eleh takutla tuuuuww...=p


Workloadsssss



Baru selesai meeting antara program.
Rupanya workload tersangatlah banyak.
Tapi saya sorang yang buat bodoh taknak siapkan sume kerja tu.
Alasan senang bukan bulan Jun.
Kenapa dengan bulan Jun???
Kalau bulan Jun baru bertungkus lumus nak perform.
Sebab apa??
Bulan Appraisal.
Dapat bonus.
Ada increment.
Tu mind set saya.
Yang lain jangan ikut.


Tasks to be done asap:
File subject
Modul Food Studies
Minute Meeting


Da~





Wordless Thursday






Harap officially dah bole menetap di sini by next month
=)


Wednesday, November 23, 2011

....





Berharap mak dan ayah pulang dengan segera.

=(









Tuesday, November 22, 2011

Oh Perasaan



Tak tido lagi.
Skang ni kat rumah member.
Tak balik Seremban pong.

Bila jauh baru terasa rindu gile dengan dear.
Teringat semalam gurau-gurau sebelum tido.
Harini bila takda B rasa sunyi sangat.
Sob sob sob =(

Harini B balik lambat.
Sebab saya tak balik Seremban.
Masa B kol saya pesan sebelum tido jangan lupa mandi.
B kadang-kadang malas nak mandi sebab sejuk dah lewat sangat.
Dia cakap takda orang nak sediakan air panas untuk dia. (al-maklum kat rumah takda water heater)
Owh tacing dengar.
Memang saya buat macam tu nak suruh B mandi bila die dah balik lewat sangat.

Baju kerja B pon saya tak sempat nak iron.
Harap esok B iron baju.
Jangan pakai redah je.
Malu den sebagai isteri.
Nampak nau isteri tak jalankan tanggungjawab.
Huhu.

Ok jangan nak mengada.
Kene jadi kuat sikit.
Huhu

Malu sebenarnya nak tulis macam gini.
Over ok.
Tapi perasan skang ni tak bole nak cakap.
Rasa nak balik Seremban jugak!



P/s: Dah la hujan kat sini, Seremban pun hujan...best kalau dapat tido...=p


Delay



Mak baru sms bagitau penerbangan balik ke Malaysia dari Mekah ditangguh ke hari Jumaat 25 November 2011.

Lewat satu hari.

Sepatutnya mak dan ayah akan sampai pada 24 November 2011.

Saya dah apply cuti untuk Jumaat so patut ke datang kerja jugak.

Sebab kalau dok umah amatla membosankan.

T_T






Monday, November 21, 2011

Story Tentang Laksa


Saya terharu.
Walaupun orang cakap tu pon nak terharu.
Rasanya sume husband akan buat macam husband saya buat.

Hari Sabtu lepas ikut B buat kerja kat opis.
Saya cakap kat dear,
Saya nak makan laksa.
Masa tu dah nak dekat Maghrib and dalam keadaan hujan.
Saya dalam kereta terbaring sebab pening kepala but at the same time terasa sangat nak makan laksa.
Dah memang tu feveret saya sejak kecik.

Aritu mengada plak nak makan laksa.
Sebelum pergi opis makan kat Tesco takda plak nak order.
Pastu terpaksa susahkan B plak.

Saya jadi touching sebab B susah payah carikan laksa untuk saya.
"Kalau untuk baby, B sanggup cari laksa"
"Mana ada baby la B. Owh kalau sy yg nak makan B taknak cari la..."
=p

Disebabkan takda and dah Maghrib pencarian tak diteruskan.
Esoknya sebelum pergi tengok rumah kat Sendayan.
B belikan saya laksa kat Senawang.
Siap bawakkan saya bekas nak makan sebab nak makan kat rumah.
Saya yang jenis tak sabar terus makan dalam kereta.
Taknak tunggu sampai rumah. Jauh!
Memang gelojoh.

Ok lega dapat makan laksa.
Hasrat tercapai!
Lepas ni nak makan apa plak?



Sampai rumah ada orang belanja KFC plak.
Thanks to Liyana and her hubby.
First time i ollss makan kat rumah tu.
Heee...beralaskan kotak and bermejakan polystyrene kipas.
=p



Nyum nyum..
=p
(Ihsan:Google)


P/s: I love my Husband!

Monday Blues




Monday Blues

Wahai HATI sentiasalah bersabar

Friday, November 18, 2011

Review Majlis Bertandang



What i love the most during majlis bertandang kat Seremban:
1. Baju Sanding
2. Mekap
3. Tiara (me berangan princess)




Selesai make-up.
Saya dimake-upkan seawal 9 pagi.



4 pasang pengantin.
Please compare mana lagi cantik.
Astafirullah...
Taubat 2 saat.
=p




Taken and edited by Akmar's BF
Thanks
=)



Me and husband
Yang i tak suka ialah bunga tangan.
Tak cantik plus berhabuk.
Sape suruh taknak buat sendiri!




With BFF and her BF.
Mohon berkat supaya kawen cepat-cepat.
Warna sedondon without janji nak pakai sama kaler kan.
Heee



With some of my family members...
=)




With my parents, Makcik Ina and Izzati.





This is unofficial pictures. Tak sempat nak copy from CD yang dah diberi awal-awal.
Sori la gambar ni je yang mampu diberi.
Nanti kalu rajin dah datang i copy siap-siap sume gambar ye.

Adios



Review Batal Air Sembahyang




Nak review sikit tentang cite yang dah agak basi ni.
=p


Review sikit barang kemas batal air sembahyang.
1. Gelang
2. Cincin
3. Cincin suasa

(1)
Gelang tu kami dah lama beli.
Kami berpacaran dalam September 2008 and B decide nak beli awal walaupun kami takda perancangan nak kawen dalam masa terdekat.
Dalam Disember 2008 kami beli.
Bayangkan masa tu baru beberapa bulan kenal.
Saya masih ingat lagi masa tu harga emas dalam RM 105.
Plus Habib buat promotion akhir tahun.
And now kalau tak salah saya harga emas dalam RM 180++.
Saya suke design dia walaupun macam dah outdated kan buat masa ni.
Banyak kali merancang macam nak tukar tapi takda yang berkenan.
Stick dengan pilihan ni.


(2)
Cincin tu takda dalam bajet.
Masa nak dekat kawen B beli tiba-tiba.
Kat Habib KLCC tmpat yang sama kami beli gelang di atas.
Harga tak mahal sangat.
Design lebih kurang sama macam gelang.
Konon macam satu set.


(3)
Cincin suasa untuk B beli kat Seremban kalau tak silap saya.
Ni pun dah lama beli.
Konsep kami skang pakai beli walaupun tarikh kawin tak spesifik.
Buatnya berlaku pape pada kami.
Huh simpang malaikat 44


Now dah bahagia jadi suami isteri.
=)

Alhamdulillah









P/s: Lately malas nak letak watermark and edit pic.



Biarlah....mereka berkata-kata


Saya dan suami yang tahu kehidupan kami.
Rasanya kami tak perlu orang luar untuk menilai kehidupan kami.
Kami tak perlu dijadikan kayu pengukur.
Kami selesa begini.
Mengharungi kehidupan yang dinamakan perkahwinan yang baru kami bina setahun jagung.

Jangan nak campuri urusan kami.
Tahulah kami mengemudi kehidupan kami.
Kenapa perlu menyibuk untuk bercakap itu ini.

Tapi biasanya kami hanya mendengar masuk telinga kanan malah keluar balik telinga kanan.
Bercakaplah selagi boleh bercakap.
Lihatlah selagi boleh melihat.
Intailah selagi boleh mengintai.
Bandingkanlah selagi boleh membanding.


Sikit pon kami tak goyah.
Kami tetap disini malah makin kuat untuk hadapi cabaran yang mendatang.
Malah bangga jika ada yang masih sudi untuk mengambil berat tentang hubungan kami.
Terima kasih diucapkan.
=)

I love my husband.


What Should I Paint My Living Room?


Dah lama rasanya tak update blog. Takda cite yang menarik yang ingin dikongsikan melainkan perihal rumah yang tak habis-habis. Kang uolss muntah plak bila i asik nak cite pasal preps rumah plak kan. Kenela berpada-pada kan. Huhu


Hari ni dah Jumaat. Esok cuti. Tapi B macam biasa keje la. Esok nak ikut B pergi opis la. Hurm kat area Seremban ada tak port yang boleh lepak. I nak fokus siapkan thesis sikit-sikit. Then baru ada keberanian nak jumpa advisor. Semalam diorang dok sibuk tengok bola i struggle draft questionnaire. Berjaya la jugak buat draft tu.


Malas nak buat kat rumah. Macam tak best plak kita sibuk buat kerja kita and adik ipar/ kakak ipar mengemas rumah and masak-masak. Nanti apa plak mereka cakapkan. Skang ni i tengah mode nak siapkan thesis walaupun dah jangka memang takkan habis this semester. At least i dah start dgn gear 1. Takdalah asik pakai gear reverse je dari aritu. Huhu.


Harap kekuatan tu datang sikit demi sikit. Ye saya rasa diri saya bertambah kuat sebelum ni. =)



Eh tadi cakap pasal cat kan. Ok tak rasanya cat kat bawah ni. B dah approved!





Source: Mr Google

Green house tak jadik!


Mungkin kene tunggu gaji kot baru nak buat sesi cat mengecat. Duit saya B dh banyak habis beli lampu. Belum beli lagi peralatan lain. Wei duit macam air. Duit saya hanya kuar untuk travel je. Huhu.


Takpe next month i akan sumbangkan beberapa barang yang mampu dibeli oleh i. Dalam kepala dah terpikir:
  • Periuk nasi
  • Blender
  • Eh apa lagi ye..takkan 2 ketul ni je. Huhu tak aci...


P/s: List down barang yang mengikut keperluan bukan kehendak!

Monday, November 14, 2011

Wikey Wikey!


Assalamualaikum dan hello,

Hari ni opis macam dilanda garuda sebab masing-masing dah macam tak tentu arah nak key in markah students. Harini last day kot. Me?? Tak siap key in lagi sebab harini disaat garuda menyerang sistem Mecca main cak-cak. Kejap ok, kejap tak. Malas nak layan. Baik saya update blog. Huhu.


So how's your weekend kekawan? Saya telah melalui weekend yang meletihkan tapi sangat menyeronokkan. =p


Sabtu:
  • Saya and hubby bekerja but kami dah janji nak turun Damansara untuk amik lampu yang dah di-order. B datang naik komuter and saya menunggu di rumah best friend, Akmar Amon. Terubat rindu walaupun sekejap! Plus dapat makan my feveret masakan--> asam rebus. Jeles Akmar pandai masak!
  • Hubby smpai dalam pukul 4 petang (cuba bayangkan kalau saya lurus bendul tunggu pukul 1...huhu). Direct pergi Damansara follow direction Akmar. Area Damansara mmg tak familiar babe. Alhamdullilah tak sesat!
  • Pilih lampu bla bla...dah beli lampu untuk dining area. We call it as lampu durian.
  • Heading to Ikea. Beli lagi keperluan rumah yang murah-murah. Kuali, periuk, senduk semua kami borong. Nak makan meatball tak kesampaian sebab queue sangatlah panjang. Takut tak sempat nak singgah UPM nanti. Karipap pun tak kesampaian jugak. Oh ramainya peminat kan. =(
  • Sampai rumah dalam 1230 malam. Exhausted sesangat!

Ahad:
  • Pergi pasar kat Stadium Paroi beli lauk and breakfast. Bukan beli nak masak. Tapi Yayah minta tolong. Rupanya B sangat tak kekok langsung pergi pasar. Main order je. Saya plak yang jadi macam lelaki. Blur bila datang pasar. I salute u B...=)
  • Terus bersiap untuk buat operasi cuci rumah. Bangun pagi baru terasa badan sengal-sengal sebab semalam bertungkus lumus mengosok lantai. =(
  • Dalam pukul 4 petang baru selesai semua! Lega sangat! Lepas ni masuk rumah hanya perlu mop sahaja.
  • Balik mandi then bersiap balik untuk ke Nilai. Cari lampu lagi. Tak habis-habis cari lampu kan. Saya pun dah naik boring. Alhamdullilah lampu dalam rumah dah complete. Best sebab kedai lampu ni sebab sangat murah. I recommend for those yang nak cari lampu untuk rumah. Kedai dia betol-betol kat depan laluan utama. I lupa la nama kedai tu...sori...
  • Pukul 11 sampai rumah, terlupa plak baju untuk kerja tak iron lagi. Menci!


Kesudahannya pagi ni saya kelewatan lagi. Penat sangat kot. Rasa macam malas sesangat nak bangun pagi tadi. Huhu...



Adha and Waiz yang membantu kami.
Basah kuyup memasing.
Odw bali rumah memasing tertido dalam kereta, letih sangat la tu.
=p



Cuci pakai sabun.
Selamba sental pakai berus.
Kalau rosak padan muka!




Hujan turun bercurah-curah lepas tu.
Sangat lebat!



Jumpa lampu dinding yang macam bunga tangan kristal.
Hubby suka dengan pilihan saya.
Selama ni dia kutuk je kalau saya pilih lampu sebab dia cakap sangat takda taste.
Sentap kan...huhu


Dulu sebelum ni saya memang sangat tak sabar nak pindah. But now tetibe saya dah berubah fikiran. Taknak pindah lagi sebab dah rasa seronok tinggal beramai-ramai.

Huhu memang kene perli habis dengan B.
Padanlah muka.


Kesian semalam B basah kuyup sebab bukak paip. Kami ramai-ramai gelakkan dia. Sweet moment. Saya suka!


P/s: Mohon dimurahkan rezeki...supaya kami boleh tambah barang-barang lain plak =)



Saturday, November 12, 2011

Dekorasi Dining Area



Bila rumah dah siap macam tak sabar plak nak decorate sendiri. Nasib ada husband yang memang minat bab decorate-decorate rumah ni. Tapi takda la sampai all out nak decorate sekali gus. Mata wang Malaysia ngak ada dong. Kami orang kayap. =p


Tapi kami dah terpikir nak buat macam mana. Hari tu ada suggest kat B nak decorate dining area macam mana. And dia setuju dengan my suggestion. Rumah kami takdala besar mana. So perlulah minimise space sebaik mungkin. Perabot pon kami hanya beli yang perlu sahaja. Memang mengelak nak beli aksesori tambahan yang akan memberatkan ruang. Cukupla apa yang perlu sahaja.

Untuk living area saya takda idea lagi nak decorate macam mana. Tapi untuk dining area dah set dalam kepala ni. Berdikit-dikitla nak realisasikan dekorasi tu.

Dekorasi untuk dining area, apa yang kami perlukan:

  1. Lampu hiasan (Dh jumpa kat Avalon Senawang)
  2. Meja makan (Nk yang kerusi 6!)
  3. Mirror wall (Beli yg kat IKEA je!)
  4. Table cloth
  5. Hiasan bunga
  6. Carpet


Rumah saya lebih kurang macam ni.
Tepi ade sliding door and dinding.
Kat area dinding tu nak letak mirror wall je.
Konon nak besarkan ruang.





Reject almari kat tepi tu!
Nanti semak space je.






Nak cermin square macam ni je...





P/s: Takdalah kreatif mana. Cuma suka tengok-tengok deco rumah yang design contemporary. Then rasa nak tiru jugak!


12.11.11



Boringnya walaupun dalam hati tahu saya ada kerja yang perlu diselesaikan yakni key in markah final students. Tengok pc kat depan tu bersusun plak staff key in di saat akhir macam saya... =p


So takpela harini saya balik lewat sikit sebab nak tunggu husband datang KL dulu. Tak tahu la sampai pukul bape. Ditambah dengan naik komuter je.


Oh ya semalam saya tak balik Seremban pun. Melepak dengan office-mate. Oucchh nasib masih ada yang sudi nak terima saya yang terbiar ni. =p





Habit baru, teringin sangat nak bergandingan dengan Farah Fauzana
=p

Sedang mendengar lagu Kasih-Hetty Koes Endang
Layan~




Jangan muntah lagi....

Ok bai.


Friday, November 11, 2011

Teratak Syurga Cinta Part 2



Pengumuman esok adalah hari Sabtu yang bekerja. Selamat bekerjaya untuk diri sendiri.

Disebabkan esok kerja so saya memang takkan balik Seremban harini. Malas plak nak membazir semata-mata nak datang kerja sekerat hari esok. Plus hubby nak datang KL amik lampu yang dah order kat Homedec. Dah berkurun kot tak amik. Tapi agak menyesal sebab bila compare dengan harga kedai lampu Avalon kat Senawang, lampu yang kami beli tu bole dapat lagi murah. Kesimpulan lepas ni taubat taknak pergi Homedec lagi.. =p


Weekend ni aktiviti kami nak setelkan hal rumah. Hari lain takda masa sebab penat dengan kerja. Weekend je yang sangat-sangat diharapkan. Kalau bole hubby nak ajak pindah cepat-cepat. Tunggu lampu and wiring siap je. Then baru bole pikir nak pindah. Barang keperluan lain belakang citer.

Nak list down barang penting untuk rumah la:-
  • Langsir
  • Sofa
  • TV
  • Meja makan
  • Kabinet dapur
  • Dapur
  • Peti ais
  • Mesin Basuh
  • Katil (Kami tak beli set)
  • Almari pakaian
  • Karpet

Setakat ni rasanya barang-barang kat atas ni yang penting dulu. Saya sengaja masukkan kabinet dapur walaupun tu bukan priorities. =p



11.11.11



Nak war-warkan satu Malaysia sempena dengan tarikh harini yang cantik (11.11.11), I dah abis marking uolsss. Ya Allah satu azab ok bila nak marking paper students ni. Haha...berjaya jugak akhirnya....(gelak jahat... =D)

  • Sebelum membebel panjang nak wish, Selamat Mendirikan Rumah Tangga kepada pasangan yang memilih tarikh keramat ni untuk menamatkan zaman bujang. Dulu pernah gak terpikir nak menikah tarikh ni, tapi lambat nau plak. Den dah gatal atau bahasa mulia sikit, "dah sampai seru" =p

  • And tak lupe jugak pada mummy-mummy yang selamat melahirkan baby harini. Ada sorang member opis deliver harini..best kan..=)

  • 11.11.11 Semua satu, hope pada yang bercadang nak preggy boleh amik berkat dari nombor ni kot. Moga ada hero nombor satu yang berjaya masuk sarang. Oh yeah. =p


P/s: Tak nak create blog lucah kat sini. Rahsia suami isteri tak perlulah nak share dengan sume orang kan. Kan tak manis. Aib suami kene jaga. Kadang-kadang terlepas jugak..=p




Thursday, November 10, 2011

B Yang Excited



Nak cerita jugak kat sini.

Tadi B balik kerja dia bagi saya 2 plastik.


"Apa ni B???"

"Bukakla tengok"




Saya assume stoking tangan yang cantik untuk saya sebab saya ada jugak pakai baju T-shirt lengan pendek.



Sekali saya bukak....
(Merujuk kepada pic)






Hasil ihsan Google



B beli seluar baby yang tight ni

Dia cakap untuk baby nanti senang kalau pakai pampers dia tak londeh and sentiasa ketat.


Saya speechless.
Tak tahu nak cakap apa.

B suruh simpan untuk baby.

Sah memang tak boleh dibiarkan.
B dah nak sangat baby tu..
=)



P/s: Tapi memang comel pun seluar tight tu. Pandai B pilih.. =p





Wednesday, November 09, 2011

Genap 2 Bulan





[ 9 November 2011 ]

-

[ 9 September 2011 ]

=

2 bulan




Harini genap 2 bulan sah menjadi milik dia.

Takda apa yang membahagiakan bila dapat sehidup semati dengan kekasih yang dicintai.





Simbolik perjanjian sehidup semati




Teringat masa berhempas pulas nak buat kerja kawen.

Now dah kawen.

Tengah berhempas pulas nak bina kehidupan selepas kawen.





P/s: Sebenarnya nak cakap berhempas pulas buat anak jugak. Rupanya nak buat anak bukan senang. Kenapa la budak-budak yang buat kat celah tangga senang je dapat baby. Oh lupa kitee dah tua... =p


Rezeki Allah yang bagi.
=)



Kesusahpayahan Itu Manis Untuk Dikenang



Setiap hari ada je masalah yang nak dicampakkan kat sini.
Yes this is best place untuk lontarkan segala masalah.
Banyak nau masalah sejak dah kawen ni kan.


Manusia yang nak mula nak bina kehidupan berumah tangga beginilah.
Putus asa??
Hurm jauh sama sekali.
Saya akan terus berjuang demi kehidupan yang lebih terjamin pada masa akan datang.


Mana ada kejayaan dan kebahagiaan datang sekelip mata.
Mungkin ada yang bertuah dapat sekelip mata.
But not me.
Saya penuh dengan kesusahpayahan.
But I'm happy to go through all this pain.
Pengalaman dan kesusahpayahan itu banyak mendewasakan diri.


Kesusahpayahan hari ni:
Perlu ke berhenti kerja untuk sementara waktu??

Mari sama-sama saya heret awak semua dalam kesusahpayahan saya...
=p





P/s: Esok lusa selesai la kesusahpayahan yang ini. Bersabar je bebanyak.
Yang penting jangan lupa usaha dan berdoa.
Tapi smpai bila???
Sampai bila-bila selagi kita tak capai apa yang kita mahukan.
Amacam??
Penuh dengan motivasi tak hati saya???
=)




Tuesday, November 08, 2011

Setelah 2 Bulan



Tak payah nak teknik sangat.
Yang penting confident
=p




Ok fine wajah terbaru lepas 2 bulan kawen.
Memang terserlah gaya makcik-makcik.

Ok fine saya dah lama tahu walaupun awak tak bagitau saya.
Haha



Actually ni gaya serabai nak try buat style shawl loose.
Saya memang suka pakai shawl tapi takdalah nak trendy bagai.
Pakai macam biasa je.

Tapi berkenan plak bila adik selalu pakai style mcm ni.
Penyudahnya bila tak sedar diri banyak paper nak kene marking, saya try buat bende alah ni.
Dah macam takda kerja yang lebih berfaedah nak dibuatkan.




My sister dengan shawl yang stylo-nya..
Masa my wedding.
Saya punya??
Agak tak menjadi...


Dah tau dah teknik sebenar tapi tak sanggup lagi nak upload gambar sendiri kat sini..
Kang ada yang muntah hijou..
Haha
=p






P/s: B sngat suka saya pakai ada shawl ada style. Penampilan kene jaga walaupun dah beranak sepuluh...ok fine...lalalala~



Oh Sampai Bila?



Saya sayang dengan kerja saya skang.
Walaupun dulu saya kerap komen sana sini tentang kerja.
Saya suke bidang tugas saya.
Saya selesa dengan environment kerja sini.
Saya sayang kawan-kawan saya kat sini.

Dah 3 tahun saya di sini.
Saya dah mula rasa sayang.
Tapi selamanya saya tak bole kerja di sini.
Saya perlu buat sesuatu.

Sampai bila saya nak berterusan macam ni.
Diri saya yang sakit.

Saya sayangkan suami dan keluarga yang baru saya bina lebih dari kerja saya.

Sekian~


Wednesday, November 30, 2011

What I Need...

3 comments

Saya tak sabar nak berpindah secara rasminya.
Skang ni masih lagi proses mengangkat barang.
Saya amat berharap masuk Disember saya dah bole pindah.
Tak kisah la rumah kosong macam gua or whatever.

Sudah 3 bulan saya menunggu privacy.
Saya teringin nak masak untuk suami.
Saya teringin nak melepak berdua dengan suami tengok tv sambil buat adegan manja-manja.
Saya teringin nak mencuba pelbagai resepi.
Saya nak improve skills memasak saya.
Saya teringin nak ajak kawan baik saya datang melepak kat rumah saya.
Saya teringin nak melepak kat rumah bila weekend.

Saya nak uruskan rumah tangga saya sendiri.
Saya teringin nak buat house chores sendiri.
Saya nak ada bilik sendiri.
Lepas balik saya nak berehat sekejap depan tv.
Saya taknak lagi berebut basuh baju.
Saya taknak lagi berebut mandi pagi-pagi.
Saya tak perlu nak jaga tingkah laku saya.
Cuma ada saya dan suami.

Tak perlu lagi nak kuar malam untuk makan.
Saya bole masak kat rumah bila dah tinggal berdua.
Saya bole fokus siapkan thesis saya.

Banyak benda yang saya perlu susun kembali.
Cepatla wahai masa engkau berlalu~


No Title

2 comments



Rumah dah boleh duduk.

Api dan air dah masuk.

Hooray.






P/s: Saya sedang berusaha mencari konklusi bagi setiap masalah.

Friday, November 25, 2011

Bukan Cobaan Lagi..

0 comments


Kali ni bukan lagi cobaan.
Ini yang betul-betul.
Mak call tapi tak sempat nak pick up.
Saya ke toilet tadi.

Saya kol balik, ni mesti nak bagitau tentang penerbangan balik Malaysia.
Memang betol.
Mak dan ayah dah smpai di Jeddah.
Penerbangan balik ke Malaysia dijadualkan akan berlepas pada pukul 11 malam ni.
Dan akan dijangka tiba di Malaysia pada esok hari dalam 1230 tengahari di KLIA.

Akhirnya tak delay lagi.
Penat anak beranak saudara mara menunggu kepulangan jemaah haji Malaysia ni.
Mungkin ada kesilapan teknikal.
Apa pun bak kata pepatah biar lambat asalkan selamat.
Semoga mak dan ayah serta para jemaah KT36 akan selamat smpai ke tanah air esok.
Amin.

=)



Thursday, November 24, 2011

Major Problem

1 comments


Perlu ke saya berhenti dalam masa terdekat ni? Kalau nak berhenti lebih afdal kalo saya hantar surat resign sebelum buka semester. Memudahkan kerja saya dan jugak orang lain. Saya sendiri pun buntu untuk pikir masalah yang ni. I think this is a major problem. Huhu.

Saya takut saya buat keputusan yang salah. B dah banyak kali dok cakap kat telinga ni. Berhenti lagi baik dari saya membazir duit dan tenaga. Tapi saya nak kerja apa?? Setakat skang B tak kisah nak tanggung saya sementara nak cari kerja yang lebih sesuai. Lagi pun abis duit gaji saya digunakan untuk spend atas jalan. Sama jugak. Saya langsung tak contribute untuk preparation rumah. Hurmm..kalau berhenti boleh jugak tolong bisnes B...

Sakit hati. Pening kepala. Susahnya nak buat keputusan yang bijak. Murni pun bagi cadangan macam B. Buat apa saya nak jadi bodoh ulang alik. Sedangkan saya tak dapat output yang positif. Melainkan buang duit and tenaga. Bukan takat buang duit tapi terpaksa mintak duit B bila nak dekat hujung bulan.

Apa yang perlu saya lakukan???

Silalah buat keputusan sebelum 19 Disember 2011.




P/s: Saya sayang kerja saya....T_T




Penyakit M!

0 comments


Saya baru lepas berjumpa dengan Murni. Kawan yang dah lama tak jumpa. Suatu masa dulu Murni adalah kawan yang saya kongsikan segala isi hati. Tapi skang ni Murni dah jauh nun kat Terengganu. Dah jarang dapat jumpa...=(

Nasib baik ada training kat KL so bolehla jumpa-jumpa. Hot topic off course la thesis. Masing-masing dah stuck di pertengahan jalan, walaupun saya sebenarnya bukan takat stuck di tengah jalan tapi start engine pun belum lagi.

Bila masalah macam ni dikongsi bersama dengan orang yang mengalaminya, automatik kekuatan tu datang. Saya bukan berseorangan...belum lagi jumpa makcik Natrah. Dia pon ada masalah yang sama.

Saya hampir hilang akal. Padahal saya tahu diri sendiri yang ditimpa penyakit. Dasat.....

Penyakit M.A.L.A.S. Haha..bila ntah mahu berubah. Belum rasa nak berak lagi so saya tak perlu la nak cari toilet. Begitulah perumpamaan yang sesuai untuk digambarkan situasi saya skang ni. Ntah bila nak jmpa toilet tu pon saya tak tahu.

Skang ni macam-macam masalah yang meragut jiwa. Tak abis-abis doa semoga Allah tunjukkan jalan yang terbaik untuk saya selesaikan setiap satu masalah ni.


P/s: Usaha-Tawakal-Doa






Itu Namanya Belum Ada Rezeki Lagi

4 comments


Esok merupakan hari bendera merah, kalo mengikut kalendar period saya.

Kali ni berdebar nak tunggu period.

Tapi dalam hati berkata-kata.

Bulan ni confirm period jugak sebab tanda-tanda tu kian terasa.

Perut cramp tu memang perkara wajib sebab saya pompuan yang akan senggugut bila first day period.

Nampaknya "kerja keras" belum berhasil lagi.

Nak pergi bercuti ni.

Tenangkan fikiran, rehatkan badan.

Faktor kesibukan dan stress jugak boleh menjejaskan kesuburan suami isteri.

B jom pergi "berduaan"



P/s: Semalam sebelum tido tengok cite seram. Saya bukan main lagi penakut taknak pandang tapi B tunjuk berani. "Ala tu orang la". Sekali bila dia dah nak tido saya masih terpacak depan TV, siap panggil lagi "Jomla tido" dengan buat suara hantu. Eleh takutla tuuuuww...=p


Workloadsssss

0 comments


Baru selesai meeting antara program.
Rupanya workload tersangatlah banyak.
Tapi saya sorang yang buat bodoh taknak siapkan sume kerja tu.
Alasan senang bukan bulan Jun.
Kenapa dengan bulan Jun???
Kalau bulan Jun baru bertungkus lumus nak perform.
Sebab apa??
Bulan Appraisal.
Dapat bonus.
Ada increment.
Tu mind set saya.
Yang lain jangan ikut.


Tasks to be done asap:
File subject
Modul Food Studies
Minute Meeting


Da~





Wordless Thursday

2 comments





Harap officially dah bole menetap di sini by next month
=)


Wednesday, November 23, 2011

....

0 comments




Berharap mak dan ayah pulang dengan segera.

=(









Tuesday, November 22, 2011

Oh Perasaan

0 comments


Tak tido lagi.
Skang ni kat rumah member.
Tak balik Seremban pong.

Bila jauh baru terasa rindu gile dengan dear.
Teringat semalam gurau-gurau sebelum tido.
Harini bila takda B rasa sunyi sangat.
Sob sob sob =(

Harini B balik lambat.
Sebab saya tak balik Seremban.
Masa B kol saya pesan sebelum tido jangan lupa mandi.
B kadang-kadang malas nak mandi sebab sejuk dah lewat sangat.
Dia cakap takda orang nak sediakan air panas untuk dia. (al-maklum kat rumah takda water heater)
Owh tacing dengar.
Memang saya buat macam tu nak suruh B mandi bila die dah balik lewat sangat.

Baju kerja B pon saya tak sempat nak iron.
Harap esok B iron baju.
Jangan pakai redah je.
Malu den sebagai isteri.
Nampak nau isteri tak jalankan tanggungjawab.
Huhu.

Ok jangan nak mengada.
Kene jadi kuat sikit.
Huhu

Malu sebenarnya nak tulis macam gini.
Over ok.
Tapi perasan skang ni tak bole nak cakap.
Rasa nak balik Seremban jugak!



P/s: Dah la hujan kat sini, Seremban pun hujan...best kalau dapat tido...=p


Delay

3 comments


Mak baru sms bagitau penerbangan balik ke Malaysia dari Mekah ditangguh ke hari Jumaat 25 November 2011.

Lewat satu hari.

Sepatutnya mak dan ayah akan sampai pada 24 November 2011.

Saya dah apply cuti untuk Jumaat so patut ke datang kerja jugak.

Sebab kalau dok umah amatla membosankan.

T_T






Monday, November 21, 2011

Story Tentang Laksa

0 comments

Saya terharu.
Walaupun orang cakap tu pon nak terharu.
Rasanya sume husband akan buat macam husband saya buat.

Hari Sabtu lepas ikut B buat kerja kat opis.
Saya cakap kat dear,
Saya nak makan laksa.
Masa tu dah nak dekat Maghrib and dalam keadaan hujan.
Saya dalam kereta terbaring sebab pening kepala but at the same time terasa sangat nak makan laksa.
Dah memang tu feveret saya sejak kecik.

Aritu mengada plak nak makan laksa.
Sebelum pergi opis makan kat Tesco takda plak nak order.
Pastu terpaksa susahkan B plak.

Saya jadi touching sebab B susah payah carikan laksa untuk saya.
"Kalau untuk baby, B sanggup cari laksa"
"Mana ada baby la B. Owh kalau sy yg nak makan B taknak cari la..."
=p

Disebabkan takda and dah Maghrib pencarian tak diteruskan.
Esoknya sebelum pergi tengok rumah kat Sendayan.
B belikan saya laksa kat Senawang.
Siap bawakkan saya bekas nak makan sebab nak makan kat rumah.
Saya yang jenis tak sabar terus makan dalam kereta.
Taknak tunggu sampai rumah. Jauh!
Memang gelojoh.

Ok lega dapat makan laksa.
Hasrat tercapai!
Lepas ni nak makan apa plak?



Sampai rumah ada orang belanja KFC plak.
Thanks to Liyana and her hubby.
First time i ollss makan kat rumah tu.
Heee...beralaskan kotak and bermejakan polystyrene kipas.
=p



Nyum nyum..
=p
(Ihsan:Google)


P/s: I love my Husband!

Monday Blues

0 comments



Monday Blues

Wahai HATI sentiasalah bersabar

Friday, November 18, 2011

Review Majlis Bertandang

0 comments


What i love the most during majlis bertandang kat Seremban:
1. Baju Sanding
2. Mekap
3. Tiara (me berangan princess)




Selesai make-up.
Saya dimake-upkan seawal 9 pagi.



4 pasang pengantin.
Please compare mana lagi cantik.
Astafirullah...
Taubat 2 saat.
=p




Taken and edited by Akmar's BF
Thanks
=)



Me and husband
Yang i tak suka ialah bunga tangan.
Tak cantik plus berhabuk.
Sape suruh taknak buat sendiri!




With BFF and her BF.
Mohon berkat supaya kawen cepat-cepat.
Warna sedondon without janji nak pakai sama kaler kan.
Heee



With some of my family members...
=)




With my parents, Makcik Ina and Izzati.





This is unofficial pictures. Tak sempat nak copy from CD yang dah diberi awal-awal.
Sori la gambar ni je yang mampu diberi.
Nanti kalu rajin dah datang i copy siap-siap sume gambar ye.

Adios



Review Batal Air Sembahyang

1 comments



Nak review sikit tentang cite yang dah agak basi ni.
=p


Review sikit barang kemas batal air sembahyang.
1. Gelang
2. Cincin
3. Cincin suasa

(1)
Gelang tu kami dah lama beli.
Kami berpacaran dalam September 2008 and B decide nak beli awal walaupun kami takda perancangan nak kawen dalam masa terdekat.
Dalam Disember 2008 kami beli.
Bayangkan masa tu baru beberapa bulan kenal.
Saya masih ingat lagi masa tu harga emas dalam RM 105.
Plus Habib buat promotion akhir tahun.
And now kalau tak salah saya harga emas dalam RM 180++.
Saya suke design dia walaupun macam dah outdated kan buat masa ni.
Banyak kali merancang macam nak tukar tapi takda yang berkenan.
Stick dengan pilihan ni.


(2)
Cincin tu takda dalam bajet.
Masa nak dekat kawen B beli tiba-tiba.
Kat Habib KLCC tmpat yang sama kami beli gelang di atas.
Harga tak mahal sangat.
Design lebih kurang sama macam gelang.
Konon macam satu set.


(3)
Cincin suasa untuk B beli kat Seremban kalau tak silap saya.
Ni pun dah lama beli.
Konsep kami skang pakai beli walaupun tarikh kawin tak spesifik.
Buatnya berlaku pape pada kami.
Huh simpang malaikat 44


Now dah bahagia jadi suami isteri.
=)

Alhamdulillah









P/s: Lately malas nak letak watermark and edit pic.



Biarlah....mereka berkata-kata

0 comments

Saya dan suami yang tahu kehidupan kami.
Rasanya kami tak perlu orang luar untuk menilai kehidupan kami.
Kami tak perlu dijadikan kayu pengukur.
Kami selesa begini.
Mengharungi kehidupan yang dinamakan perkahwinan yang baru kami bina setahun jagung.

Jangan nak campuri urusan kami.
Tahulah kami mengemudi kehidupan kami.
Kenapa perlu menyibuk untuk bercakap itu ini.

Tapi biasanya kami hanya mendengar masuk telinga kanan malah keluar balik telinga kanan.
Bercakaplah selagi boleh bercakap.
Lihatlah selagi boleh melihat.
Intailah selagi boleh mengintai.
Bandingkanlah selagi boleh membanding.


Sikit pon kami tak goyah.
Kami tetap disini malah makin kuat untuk hadapi cabaran yang mendatang.
Malah bangga jika ada yang masih sudi untuk mengambil berat tentang hubungan kami.
Terima kasih diucapkan.
=)

I love my husband.


What Should I Paint My Living Room?

0 comments

Dah lama rasanya tak update blog. Takda cite yang menarik yang ingin dikongsikan melainkan perihal rumah yang tak habis-habis. Kang uolss muntah plak bila i asik nak cite pasal preps rumah plak kan. Kenela berpada-pada kan. Huhu


Hari ni dah Jumaat. Esok cuti. Tapi B macam biasa keje la. Esok nak ikut B pergi opis la. Hurm kat area Seremban ada tak port yang boleh lepak. I nak fokus siapkan thesis sikit-sikit. Then baru ada keberanian nak jumpa advisor. Semalam diorang dok sibuk tengok bola i struggle draft questionnaire. Berjaya la jugak buat draft tu.


Malas nak buat kat rumah. Macam tak best plak kita sibuk buat kerja kita and adik ipar/ kakak ipar mengemas rumah and masak-masak. Nanti apa plak mereka cakapkan. Skang ni i tengah mode nak siapkan thesis walaupun dah jangka memang takkan habis this semester. At least i dah start dgn gear 1. Takdalah asik pakai gear reverse je dari aritu. Huhu.


Harap kekuatan tu datang sikit demi sikit. Ye saya rasa diri saya bertambah kuat sebelum ni. =)



Eh tadi cakap pasal cat kan. Ok tak rasanya cat kat bawah ni. B dah approved!





Source: Mr Google

Green house tak jadik!


Mungkin kene tunggu gaji kot baru nak buat sesi cat mengecat. Duit saya B dh banyak habis beli lampu. Belum beli lagi peralatan lain. Wei duit macam air. Duit saya hanya kuar untuk travel je. Huhu.


Takpe next month i akan sumbangkan beberapa barang yang mampu dibeli oleh i. Dalam kepala dah terpikir:
  • Periuk nasi
  • Blender
  • Eh apa lagi ye..takkan 2 ketul ni je. Huhu tak aci...


P/s: List down barang yang mengikut keperluan bukan kehendak!

Monday, November 14, 2011

Wikey Wikey!

1 comments

Assalamualaikum dan hello,

Hari ni opis macam dilanda garuda sebab masing-masing dah macam tak tentu arah nak key in markah students. Harini last day kot. Me?? Tak siap key in lagi sebab harini disaat garuda menyerang sistem Mecca main cak-cak. Kejap ok, kejap tak. Malas nak layan. Baik saya update blog. Huhu.


So how's your weekend kekawan? Saya telah melalui weekend yang meletihkan tapi sangat menyeronokkan. =p


Sabtu:
  • Saya and hubby bekerja but kami dah janji nak turun Damansara untuk amik lampu yang dah di-order. B datang naik komuter and saya menunggu di rumah best friend, Akmar Amon. Terubat rindu walaupun sekejap! Plus dapat makan my feveret masakan--> asam rebus. Jeles Akmar pandai masak!
  • Hubby smpai dalam pukul 4 petang (cuba bayangkan kalau saya lurus bendul tunggu pukul 1...huhu). Direct pergi Damansara follow direction Akmar. Area Damansara mmg tak familiar babe. Alhamdullilah tak sesat!
  • Pilih lampu bla bla...dah beli lampu untuk dining area. We call it as lampu durian.
  • Heading to Ikea. Beli lagi keperluan rumah yang murah-murah. Kuali, periuk, senduk semua kami borong. Nak makan meatball tak kesampaian sebab queue sangatlah panjang. Takut tak sempat nak singgah UPM nanti. Karipap pun tak kesampaian jugak. Oh ramainya peminat kan. =(
  • Sampai rumah dalam 1230 malam. Exhausted sesangat!

Ahad:
  • Pergi pasar kat Stadium Paroi beli lauk and breakfast. Bukan beli nak masak. Tapi Yayah minta tolong. Rupanya B sangat tak kekok langsung pergi pasar. Main order je. Saya plak yang jadi macam lelaki. Blur bila datang pasar. I salute u B...=)
  • Terus bersiap untuk buat operasi cuci rumah. Bangun pagi baru terasa badan sengal-sengal sebab semalam bertungkus lumus mengosok lantai. =(
  • Dalam pukul 4 petang baru selesai semua! Lega sangat! Lepas ni masuk rumah hanya perlu mop sahaja.
  • Balik mandi then bersiap balik untuk ke Nilai. Cari lampu lagi. Tak habis-habis cari lampu kan. Saya pun dah naik boring. Alhamdullilah lampu dalam rumah dah complete. Best sebab kedai lampu ni sebab sangat murah. I recommend for those yang nak cari lampu untuk rumah. Kedai dia betol-betol kat depan laluan utama. I lupa la nama kedai tu...sori...
  • Pukul 11 sampai rumah, terlupa plak baju untuk kerja tak iron lagi. Menci!


Kesudahannya pagi ni saya kelewatan lagi. Penat sangat kot. Rasa macam malas sesangat nak bangun pagi tadi. Huhu...



Adha and Waiz yang membantu kami.
Basah kuyup memasing.
Odw bali rumah memasing tertido dalam kereta, letih sangat la tu.
=p



Cuci pakai sabun.
Selamba sental pakai berus.
Kalau rosak padan muka!




Hujan turun bercurah-curah lepas tu.
Sangat lebat!



Jumpa lampu dinding yang macam bunga tangan kristal.
Hubby suka dengan pilihan saya.
Selama ni dia kutuk je kalau saya pilih lampu sebab dia cakap sangat takda taste.
Sentap kan...huhu


Dulu sebelum ni saya memang sangat tak sabar nak pindah. But now tetibe saya dah berubah fikiran. Taknak pindah lagi sebab dah rasa seronok tinggal beramai-ramai.

Huhu memang kene perli habis dengan B.
Padanlah muka.


Kesian semalam B basah kuyup sebab bukak paip. Kami ramai-ramai gelakkan dia. Sweet moment. Saya suka!


P/s: Mohon dimurahkan rezeki...supaya kami boleh tambah barang-barang lain plak =)



Saturday, November 12, 2011

Dekorasi Dining Area

0 comments


Bila rumah dah siap macam tak sabar plak nak decorate sendiri. Nasib ada husband yang memang minat bab decorate-decorate rumah ni. Tapi takda la sampai all out nak decorate sekali gus. Mata wang Malaysia ngak ada dong. Kami orang kayap. =p


Tapi kami dah terpikir nak buat macam mana. Hari tu ada suggest kat B nak decorate dining area macam mana. And dia setuju dengan my suggestion. Rumah kami takdala besar mana. So perlulah minimise space sebaik mungkin. Perabot pon kami hanya beli yang perlu sahaja. Memang mengelak nak beli aksesori tambahan yang akan memberatkan ruang. Cukupla apa yang perlu sahaja.

Untuk living area saya takda idea lagi nak decorate macam mana. Tapi untuk dining area dah set dalam kepala ni. Berdikit-dikitla nak realisasikan dekorasi tu.

Dekorasi untuk dining area, apa yang kami perlukan:

  1. Lampu hiasan (Dh jumpa kat Avalon Senawang)
  2. Meja makan (Nk yang kerusi 6!)
  3. Mirror wall (Beli yg kat IKEA je!)
  4. Table cloth
  5. Hiasan bunga
  6. Carpet


Rumah saya lebih kurang macam ni.
Tepi ade sliding door and dinding.
Kat area dinding tu nak letak mirror wall je.
Konon nak besarkan ruang.





Reject almari kat tepi tu!
Nanti semak space je.






Nak cermin square macam ni je...





P/s: Takdalah kreatif mana. Cuma suka tengok-tengok deco rumah yang design contemporary. Then rasa nak tiru jugak!


12.11.11

0 comments


Boringnya walaupun dalam hati tahu saya ada kerja yang perlu diselesaikan yakni key in markah final students. Tengok pc kat depan tu bersusun plak staff key in di saat akhir macam saya... =p


So takpela harini saya balik lewat sikit sebab nak tunggu husband datang KL dulu. Tak tahu la sampai pukul bape. Ditambah dengan naik komuter je.


Oh ya semalam saya tak balik Seremban pun. Melepak dengan office-mate. Oucchh nasib masih ada yang sudi nak terima saya yang terbiar ni. =p





Habit baru, teringin sangat nak bergandingan dengan Farah Fauzana
=p

Sedang mendengar lagu Kasih-Hetty Koes Endang
Layan~




Jangan muntah lagi....

Ok bai.


Friday, November 11, 2011

Teratak Syurga Cinta Part 2

0 comments


Pengumuman esok adalah hari Sabtu yang bekerja. Selamat bekerjaya untuk diri sendiri.

Disebabkan esok kerja so saya memang takkan balik Seremban harini. Malas plak nak membazir semata-mata nak datang kerja sekerat hari esok. Plus hubby nak datang KL amik lampu yang dah order kat Homedec. Dah berkurun kot tak amik. Tapi agak menyesal sebab bila compare dengan harga kedai lampu Avalon kat Senawang, lampu yang kami beli tu bole dapat lagi murah. Kesimpulan lepas ni taubat taknak pergi Homedec lagi.. =p


Weekend ni aktiviti kami nak setelkan hal rumah. Hari lain takda masa sebab penat dengan kerja. Weekend je yang sangat-sangat diharapkan. Kalau bole hubby nak ajak pindah cepat-cepat. Tunggu lampu and wiring siap je. Then baru bole pikir nak pindah. Barang keperluan lain belakang citer.

Nak list down barang penting untuk rumah la:-
  • Langsir
  • Sofa
  • TV
  • Meja makan
  • Kabinet dapur
  • Dapur
  • Peti ais
  • Mesin Basuh
  • Katil (Kami tak beli set)
  • Almari pakaian
  • Karpet

Setakat ni rasanya barang-barang kat atas ni yang penting dulu. Saya sengaja masukkan kabinet dapur walaupun tu bukan priorities. =p



11.11.11

0 comments


Nak war-warkan satu Malaysia sempena dengan tarikh harini yang cantik (11.11.11), I dah abis marking uolsss. Ya Allah satu azab ok bila nak marking paper students ni. Haha...berjaya jugak akhirnya....(gelak jahat... =D)

  • Sebelum membebel panjang nak wish, Selamat Mendirikan Rumah Tangga kepada pasangan yang memilih tarikh keramat ni untuk menamatkan zaman bujang. Dulu pernah gak terpikir nak menikah tarikh ni, tapi lambat nau plak. Den dah gatal atau bahasa mulia sikit, "dah sampai seru" =p

  • And tak lupe jugak pada mummy-mummy yang selamat melahirkan baby harini. Ada sorang member opis deliver harini..best kan..=)

  • 11.11.11 Semua satu, hope pada yang bercadang nak preggy boleh amik berkat dari nombor ni kot. Moga ada hero nombor satu yang berjaya masuk sarang. Oh yeah. =p


P/s: Tak nak create blog lucah kat sini. Rahsia suami isteri tak perlulah nak share dengan sume orang kan. Kan tak manis. Aib suami kene jaga. Kadang-kadang terlepas jugak..=p




Thursday, November 10, 2011

B Yang Excited

6 comments


Nak cerita jugak kat sini.

Tadi B balik kerja dia bagi saya 2 plastik.


"Apa ni B???"

"Bukakla tengok"




Saya assume stoking tangan yang cantik untuk saya sebab saya ada jugak pakai baju T-shirt lengan pendek.



Sekali saya bukak....
(Merujuk kepada pic)






Hasil ihsan Google



B beli seluar baby yang tight ni

Dia cakap untuk baby nanti senang kalau pakai pampers dia tak londeh and sentiasa ketat.


Saya speechless.
Tak tahu nak cakap apa.

B suruh simpan untuk baby.

Sah memang tak boleh dibiarkan.
B dah nak sangat baby tu..
=)



P/s: Tapi memang comel pun seluar tight tu. Pandai B pilih.. =p





Wednesday, November 09, 2011

Genap 2 Bulan

8 comments




[ 9 November 2011 ]

-

[ 9 September 2011 ]

=

2 bulan




Harini genap 2 bulan sah menjadi milik dia.

Takda apa yang membahagiakan bila dapat sehidup semati dengan kekasih yang dicintai.





Simbolik perjanjian sehidup semati




Teringat masa berhempas pulas nak buat kerja kawen.

Now dah kawen.

Tengah berhempas pulas nak bina kehidupan selepas kawen.





P/s: Sebenarnya nak cakap berhempas pulas buat anak jugak. Rupanya nak buat anak bukan senang. Kenapa la budak-budak yang buat kat celah tangga senang je dapat baby. Oh lupa kitee dah tua... =p


Rezeki Allah yang bagi.
=)



Kesusahpayahan Itu Manis Untuk Dikenang

0 comments


Setiap hari ada je masalah yang nak dicampakkan kat sini.
Yes this is best place untuk lontarkan segala masalah.
Banyak nau masalah sejak dah kawen ni kan.


Manusia yang nak mula nak bina kehidupan berumah tangga beginilah.
Putus asa??
Hurm jauh sama sekali.
Saya akan terus berjuang demi kehidupan yang lebih terjamin pada masa akan datang.


Mana ada kejayaan dan kebahagiaan datang sekelip mata.
Mungkin ada yang bertuah dapat sekelip mata.
But not me.
Saya penuh dengan kesusahpayahan.
But I'm happy to go through all this pain.
Pengalaman dan kesusahpayahan itu banyak mendewasakan diri.


Kesusahpayahan hari ni:
Perlu ke berhenti kerja untuk sementara waktu??

Mari sama-sama saya heret awak semua dalam kesusahpayahan saya...
=p





P/s: Esok lusa selesai la kesusahpayahan yang ini. Bersabar je bebanyak.
Yang penting jangan lupa usaha dan berdoa.
Tapi smpai bila???
Sampai bila-bila selagi kita tak capai apa yang kita mahukan.
Amacam??
Penuh dengan motivasi tak hati saya???
=)




Tuesday, November 08, 2011

Setelah 2 Bulan

6 comments


Tak payah nak teknik sangat.
Yang penting confident
=p




Ok fine wajah terbaru lepas 2 bulan kawen.
Memang terserlah gaya makcik-makcik.

Ok fine saya dah lama tahu walaupun awak tak bagitau saya.
Haha



Actually ni gaya serabai nak try buat style shawl loose.
Saya memang suka pakai shawl tapi takdalah nak trendy bagai.
Pakai macam biasa je.

Tapi berkenan plak bila adik selalu pakai style mcm ni.
Penyudahnya bila tak sedar diri banyak paper nak kene marking, saya try buat bende alah ni.
Dah macam takda kerja yang lebih berfaedah nak dibuatkan.




My sister dengan shawl yang stylo-nya..
Masa my wedding.
Saya punya??
Agak tak menjadi...


Dah tau dah teknik sebenar tapi tak sanggup lagi nak upload gambar sendiri kat sini..
Kang ada yang muntah hijou..
Haha
=p






P/s: B sngat suka saya pakai ada shawl ada style. Penampilan kene jaga walaupun dah beranak sepuluh...ok fine...lalalala~



Oh Sampai Bila?

2 comments


Saya sayang dengan kerja saya skang.
Walaupun dulu saya kerap komen sana sini tentang kerja.
Saya suke bidang tugas saya.
Saya selesa dengan environment kerja sini.
Saya sayang kawan-kawan saya kat sini.

Dah 3 tahun saya di sini.
Saya dah mula rasa sayang.
Tapi selamanya saya tak bole kerja di sini.
Saya perlu buat sesuatu.

Sampai bila saya nak berterusan macam ni.
Diri saya yang sakit.

Saya sayangkan suami dan keluarga yang baru saya bina lebih dari kerja saya.

Sekian~


Disable Right Click