Followers

Saturday, July 31, 2010

31 Julai 2010

Saya baru mengemas rumah yang boleh diibaratkan seperti tong sampah yang berpenghuni. Wah geram nampak. Sori la kalo ade antara housemate saya yang terbace. I cannot stand anymore. Perlukah setiap kali saya yang harus mengemas. Walaupon dunia saya dalam rumah ni hanya dalam bilik je. Aduh nasib badan dapat housemate perangai macam nie.

Saya bukan nak mengungkit atau membuka keburukan sesiapa. Tapi boleh pikir logik tak. Saya tak rajin masak kat dapur. Saya tak ada barang kat atas meja dapur. Saya tak lepak ngn diorang tgk tv. Pastu bile sepah saya yang kene kemas. Saya yang kene cuci dapur. Apa kes walaupon saya tak masak. Saya yang kene menyapu smpah. Rambut dioranng yang bertabur kat lantai. Saya bukan nak berkira. Tapi agak-agakla wei. Jangan sampai aku beli sign "TOLONG JAGA KEBERSIHAN" and tampal kat dinding. Baru korang tau. Tapi saya ni lebih menjaga hati orang lain berbanding hati diri sendiri. Padahal mereka tu tak pernah nak jage saya ni. Adooi manusia byk ragam ok. Kalo tak pecaya ckp saya. Bole je saya snap bilik air diorang nak tunjuk. Tapi taknak la kan. Malu plak. Masing-masing dah ade pakwe, tunang and suami. Opsss..

Saya tak share bilik air coz dalam bilik saya memang dah ada. Kalo korang tgk masya Allah. Tak boleh nak ckap. Saya bukan nak canang yang diri saya ni bersih. Tapi common sense la wei. Geli kot nak mandi kat situ, nak berak pon takda selera. Huhu..iskkk tak paham btol.

Okla stop merungut pasal rumah. Saya skg ni tgh siapkan slide presentation tuk kelas sok. Petang ni nk gi umah En Azli. Nak menambah pahala. Takut plak takda masa nak siapkan. Semoga mood Dr Hamdin ok esok.


P/s: Pelik melihat saya online di rumah??? Hehe akma ade kat umah saya. So saya hanya menumpang services yang die ade. Hehe..thanks babe~

0 Kata-Kata Inspirasi:

Saturday, July 31, 2010

31 Julai 2010


Saya baru mengemas rumah yang boleh diibaratkan seperti tong sampah yang berpenghuni. Wah geram nampak. Sori la kalo ade antara housemate saya yang terbace. I cannot stand anymore. Perlukah setiap kali saya yang harus mengemas. Walaupon dunia saya dalam rumah ni hanya dalam bilik je. Aduh nasib badan dapat housemate perangai macam nie.

Saya bukan nak mengungkit atau membuka keburukan sesiapa. Tapi boleh pikir logik tak. Saya tak rajin masak kat dapur. Saya tak ada barang kat atas meja dapur. Saya tak lepak ngn diorang tgk tv. Pastu bile sepah saya yang kene kemas. Saya yang kene cuci dapur. Apa kes walaupon saya tak masak. Saya yang kene menyapu smpah. Rambut dioranng yang bertabur kat lantai. Saya bukan nak berkira. Tapi agak-agakla wei. Jangan sampai aku beli sign "TOLONG JAGA KEBERSIHAN" and tampal kat dinding. Baru korang tau. Tapi saya ni lebih menjaga hati orang lain berbanding hati diri sendiri. Padahal mereka tu tak pernah nak jage saya ni. Adooi manusia byk ragam ok. Kalo tak pecaya ckp saya. Bole je saya snap bilik air diorang nak tunjuk. Tapi taknak la kan. Malu plak. Masing-masing dah ade pakwe, tunang and suami. Opsss..

Saya tak share bilik air coz dalam bilik saya memang dah ada. Kalo korang tgk masya Allah. Tak boleh nak ckap. Saya bukan nak canang yang diri saya ni bersih. Tapi common sense la wei. Geli kot nak mandi kat situ, nak berak pon takda selera. Huhu..iskkk tak paham btol.

Okla stop merungut pasal rumah. Saya skg ni tgh siapkan slide presentation tuk kelas sok. Petang ni nk gi umah En Azli. Nak menambah pahala. Takut plak takda masa nak siapkan. Semoga mood Dr Hamdin ok esok.


P/s: Pelik melihat saya online di rumah??? Hehe akma ade kat umah saya. So saya hanya menumpang services yang die ade. Hehe..thanks babe~

0 comments on "31 Julai 2010"

Disable Right Click