Followers

Friday, July 23, 2010

Tak ikhlas...

Weekend datang lagi.. (sila bace seperti iklan "tora datang lagi")..huhu sengal...

Saya tiada masa yang sesuai untuk berehat. Kesian pada diri sendiri. Nak menghadiri jemputan kawin pon tak dapat. Alamatnya kalo aku kawin takda sape nak menghadirkan diri. Huhu nasib badan la nok.

Pernah tak korang merasa buat keje yang korang taknak buat. Kirenye kalo buat pon, tersangatla tak ikhlas. Confirm penah merasakan buat keje tak ikhlas. So situasi tersebut telah melanda saya skg. Saya tak tau nak buat mcm mane skg nie. Ikutkan hati dan perangai gile ni, memang saya nak buat bodoh jer. Tapi rase bersalah tu tetap ada. Memang saya dah buat bodo pon skg nie. Taknak amik tau pon. Tapi adakah die akan effect pada keje saya. Apa yang saya pegang skg ni, bende tu bukan main task saya. So buat apa saya nak jadi bodo terpacak kat situ. Banyak lagi keje berfaedah yang boleh saya buat dan mendatangkan hasil yang lumayan. Nak dibandingkan dengan keje tersebut takda apa pon yang saya dapat. Ini adalah pendapat saya. Terpulang pada sesiapa yang tak dapat nak terima.

Saya masih di dalam dilema. Lain la kalo saya dibayar. Saya tak kisah jika tenaga saya dikerah. Hahaha nasib la kan. Skg ni sume nak pakai duit. Petrol dah naik 5 sen ape kes kan. Kenapa saya perlu bertindak bodoh. Sedangkan mereka kat sinun cube untuk mempergunakan saya.

Saya ada lagi 1 jam untuk berambus dari sini.

Kelas arini-kelas financial yang best...=)

0 Kata-Kata Inspirasi:

Friday, July 23, 2010

Tak ikhlas...


Weekend datang lagi.. (sila bace seperti iklan "tora datang lagi")..huhu sengal...

Saya tiada masa yang sesuai untuk berehat. Kesian pada diri sendiri. Nak menghadiri jemputan kawin pon tak dapat. Alamatnya kalo aku kawin takda sape nak menghadirkan diri. Huhu nasib badan la nok.

Pernah tak korang merasa buat keje yang korang taknak buat. Kirenye kalo buat pon, tersangatla tak ikhlas. Confirm penah merasakan buat keje tak ikhlas. So situasi tersebut telah melanda saya skg. Saya tak tau nak buat mcm mane skg nie. Ikutkan hati dan perangai gile ni, memang saya nak buat bodoh jer. Tapi rase bersalah tu tetap ada. Memang saya dah buat bodo pon skg nie. Taknak amik tau pon. Tapi adakah die akan effect pada keje saya. Apa yang saya pegang skg ni, bende tu bukan main task saya. So buat apa saya nak jadi bodo terpacak kat situ. Banyak lagi keje berfaedah yang boleh saya buat dan mendatangkan hasil yang lumayan. Nak dibandingkan dengan keje tersebut takda apa pon yang saya dapat. Ini adalah pendapat saya. Terpulang pada sesiapa yang tak dapat nak terima.

Saya masih di dalam dilema. Lain la kalo saya dibayar. Saya tak kisah jika tenaga saya dikerah. Hahaha nasib la kan. Skg ni sume nak pakai duit. Petrol dah naik 5 sen ape kes kan. Kenapa saya perlu bertindak bodoh. Sedangkan mereka kat sinun cube untuk mempergunakan saya.

Saya ada lagi 1 jam untuk berambus dari sini.

Kelas arini-kelas financial yang best...=)

0 comments on "Tak ikhlas..."

Disable Right Click