Followers

Thursday, July 08, 2010

SHELL

Wah arini kehidupan saya di opis penuh dgn aktiviti. Skg ni baru relaks and dpt bukak apa yang patut. Jgn silap, bukan bukak baju ok. Huhu..Dari pukul 10 sampai 430 td ade je perjumpaan bersempena dgn hari mesra cybernetics. Huhu whatever la.

Dari smlm sy simpan post ni dalam hati saya. Yela nak tulis kat umah takda jaringan jalur lebar. Trpaksa la tunggu bile smpai opis. Trima kasih ye Natrah. Jasa anda amat dihargai.

Saya ade satu cite yang ingin dikongsi yang berlaku semalam. Apa die. Erm sila baca di bawah ye..

Semalam balik opis tangki minyak saya sudah bernyala menandakan mintak diisi. Saya memang sangat risau kalo dah dpt signal menyala tu. Kata ayah saya, tak payah nak risau bole gerak jauh lagi..20 km lagi...Yela mana tau tibe-tibe benti tengah jalan. Taknak la sebabkan saya, saya terpaksa susahkan org lain kan. So saya isi la minyak kat SHELL yang berdekatan dengan opis. Kebiasaanya saya akan isi minyak di SHELL berdekatan dengan rumah iaitu di NPE. Tapi memandangkan tak sempat terpaksa la saya isi kat SHELL kg pandan.

Terus saya masuk ke pam 4 yg kosong. Dari jauh saya dh nampak 2 org lelaki berbaju merah iaitu pekerja SHELL la kan. Takkan la En Azli plak nak tggu kat situ. Huhu. Masa saya nak jalan ke kaunter pembayaran, salah sorang mamat yang memang saya kenali sebelum ni bertanya kepada saya, "kak, pam kuning ke hijau?". "kuning" Jimat pakai kuning. Huhu...

Smpai di kereta, si mamat ni dah menolong saya mengisi minyak. Dan die sempat berbual dgn saya...

Mamat (tak tau nama beliau) : Dah lame awk tak dtg sini...dah benti keje kat sini ke...
Saya: Eh ni first time saya dtg sini la...(saya cube menduga ingatan beliau)
Mamat : Eh btol la awk..awk yang mengajar kat kolej sana tu kan. Sya ingat lagi, dulu awk pakai contact lens wane cklat....(muke beliau cuak plus malu, konon salah org)
Saya : (saya senyum mendengar jawapan beliau)....
Mamat : Arini tak pakai contact lens ke....



Pergh die ingat saya. Yang tak tahan bole nampak kaler contact lens saya.

Saya bole kenal mamat ni pon sebab masa tu saya malas nak isi angin tayar. So saya panggil la mamat ni yang sememangnya masa tu memang tergedik2. Huhu..nak minta tlg kat org kenela goda2 sikit kan. Huhu En Azli jgn marah ok. So masa isi angin tu sempat la sembang2 kan. Tu sebb die tau saya keje kat situ plus pakai contact lens..

Sebab tula dah lame saya tak isi minyak kat SHELL kg pandan tu. Sebolehnya saya memang nak mengelak isi minyak kat situ disebabkan die yang memang gedik dan banyak ckp sgt. Kalo dulu nampak saya datang isi minyak, mesti sibuk nak dtg walaupon masa tu die tgh berdiri jauh dari pam yang saya nak isi minyak. Nak mengedik. Sy kadang-kadang balik opis memang malas sgt nak layan org mcm ni kan. Tapi semalam saya memang tak dapat nak elak dari bertemu dgn beliau. Huhu..

Kesimpulannya..nak mengedik pon biar betempatla..huhu


0 Kata-Kata Inspirasi:

Thursday, July 08, 2010

SHELL


Wah arini kehidupan saya di opis penuh dgn aktiviti. Skg ni baru relaks and dpt bukak apa yang patut. Jgn silap, bukan bukak baju ok. Huhu..Dari pukul 10 sampai 430 td ade je perjumpaan bersempena dgn hari mesra cybernetics. Huhu whatever la.

Dari smlm sy simpan post ni dalam hati saya. Yela nak tulis kat umah takda jaringan jalur lebar. Trpaksa la tunggu bile smpai opis. Trima kasih ye Natrah. Jasa anda amat dihargai.

Saya ade satu cite yang ingin dikongsi yang berlaku semalam. Apa die. Erm sila baca di bawah ye..

Semalam balik opis tangki minyak saya sudah bernyala menandakan mintak diisi. Saya memang sangat risau kalo dah dpt signal menyala tu. Kata ayah saya, tak payah nak risau bole gerak jauh lagi..20 km lagi...Yela mana tau tibe-tibe benti tengah jalan. Taknak la sebabkan saya, saya terpaksa susahkan org lain kan. So saya isi la minyak kat SHELL yang berdekatan dengan opis. Kebiasaanya saya akan isi minyak di SHELL berdekatan dengan rumah iaitu di NPE. Tapi memandangkan tak sempat terpaksa la saya isi kat SHELL kg pandan.

Terus saya masuk ke pam 4 yg kosong. Dari jauh saya dh nampak 2 org lelaki berbaju merah iaitu pekerja SHELL la kan. Takkan la En Azli plak nak tggu kat situ. Huhu. Masa saya nak jalan ke kaunter pembayaran, salah sorang mamat yang memang saya kenali sebelum ni bertanya kepada saya, "kak, pam kuning ke hijau?". "kuning" Jimat pakai kuning. Huhu...

Smpai di kereta, si mamat ni dah menolong saya mengisi minyak. Dan die sempat berbual dgn saya...

Mamat (tak tau nama beliau) : Dah lame awk tak dtg sini...dah benti keje kat sini ke...
Saya: Eh ni first time saya dtg sini la...(saya cube menduga ingatan beliau)
Mamat : Eh btol la awk..awk yang mengajar kat kolej sana tu kan. Sya ingat lagi, dulu awk pakai contact lens wane cklat....(muke beliau cuak plus malu, konon salah org)
Saya : (saya senyum mendengar jawapan beliau)....
Mamat : Arini tak pakai contact lens ke....



Pergh die ingat saya. Yang tak tahan bole nampak kaler contact lens saya.

Saya bole kenal mamat ni pon sebab masa tu saya malas nak isi angin tayar. So saya panggil la mamat ni yang sememangnya masa tu memang tergedik2. Huhu..nak minta tlg kat org kenela goda2 sikit kan. Huhu En Azli jgn marah ok. So masa isi angin tu sempat la sembang2 kan. Tu sebb die tau saya keje kat situ plus pakai contact lens..

Sebab tula dah lame saya tak isi minyak kat SHELL kg pandan tu. Sebolehnya saya memang nak mengelak isi minyak kat situ disebabkan die yang memang gedik dan banyak ckp sgt. Kalo dulu nampak saya datang isi minyak, mesti sibuk nak dtg walaupon masa tu die tgh berdiri jauh dari pam yang saya nak isi minyak. Nak mengedik. Sy kadang-kadang balik opis memang malas sgt nak layan org mcm ni kan. Tapi semalam saya memang tak dapat nak elak dari bertemu dgn beliau. Huhu..

Kesimpulannya..nak mengedik pon biar betempatla..huhu


0 comments on "SHELL"

Disable Right Click